Archiwum - Psiaki vol. III
Sorgen - Sob Sie 02, 2008 16:16
mataforgana znam to aż za dobrze. Moja sucz jak chce mnie obudzić bierze rozbieg przez całą długość pokoju, odbija się od ziemi i wskakuje na łóżko. Z tym że zazwyczaj trafia w mój pęcherz lub brzuch. Teraz mam drzwi zamykane na zamek bo się boje o fasolkę. Z tym że w jakiś magiczny sposób suka wie kiedy jest weekend i wtedy śpi do 10 bez problemu Kocham tego kundla
zasadzkas - Nie Sie 03, 2008 21:06
Tygrys, ja bym jeszcze dopytałam wetów o środki przeciwbólowe. I choć są przeciwnicy podawania środków znieczulających ze względu na ryzyko wygryzienia szwów głównie, to zwolennicy mówią o tym, że ból osłabia serce. Moja suka okazała się nadwrażliwa na ból, więc musiałam. Szwów nie ruszyła wcale, zresztą, miałam wolne i byłam z nią cały czas.
Możesz uszyć kaftan, z t-shirta, odwrotnie: zaszywasz dekolt, a rękawki są na tylne łapy, z przodu jakieś troczki do zawiązania na szyi. Jeśli koszulka jest wystarczająco duża, wisi luźno na psie i nie dotyka rany, wszystko oddycha i ładnie się goi. Ale jak pies zacznie majstrować, to nie powstrzyma tak mocno, jak kołnierz.
Lama - Pon Sie 04, 2008 13:03
Jak to jest z tym siemieniem lnianym? Jest gazopędne, czy przeciwnie?
Przez 6 lat moja suka dostawała w gotowanym jedzeniu siemię, ale ostatnio znajoma stwierdziła, że to od tego wali takie bączory. Przestaliśmy jej dodawać i nie ma żadnych zmian, tylko zatwardzenia ma częściej...
Layla - Wto Sie 05, 2008 14:08
Czy posiadanie wyżła weimarskiego wyklucza posiadanie np. szczurów? To znaczy, czy żyłka myśliwska weimanera jest tak silna, że nie można trzymać w domu drobnej menażerii?
Anonymous - Wto Sie 05, 2008 14:35
a chodzi ci o kupienie szczeniaka i trzymanie od małego ze szczurami, czy o kupienie szczura przez osobę której wyżeł jest np 3letni i nie miał kontaktu z małymi zwierzakami?
pituophis - Wto Sie 05, 2008 14:42
Mysle, ze u aporterow zylka mysliwska nie do konca polega na lapaniu malych zwierzat. Zapytaj ludzi od wyzlow
Layla - Wto Sie 05, 2008 14:51
Jasne, że popytam tych "od wyżłów", ale myślałam, że ktoś może ma Chodzi mi o szczeniaka przybywającego do domu, gdzie szczury już są.
Anonymous - Wto Sie 05, 2008 15:19
| Off-Topic: | layla planujesz? |
Layla - Wto Sie 05, 2008 15:23
Ja nie, ale w dalekiej przyszłości planuje bliski memu sercu osobnik płci męskiej
wuwuna - Wto Sie 05, 2008 15:39
Layla, znam osobę która miała weimara i kota i zwierzaki się ignorowały.Pies był najpierw,kot doszedł pózniej,ale mimo to nie było specjalnie sprzeczek.
Jeśli pies będzie pochodził z dobrej hodowli,będzie ładnie zsocjalizowany,myślę,że nie powinno być problemów
Oli - Wto Sie 05, 2008 15:48
Z weimarami trzeba uważać, bo one miewają problemy psychiczne. Jak napisała wuwuna - trzeba dobrać odpowiednio hodowlę. Co do instynktu to wyżły są psami aportującymi, więc nie powinno być aż tak dużych problemów jak np. z terierami czy jamnikami (miałam jamnika i królika w jednym czasie i to był koszmar).
agacia - Czw Sie 07, 2008 14:39
Ja tez w dalekiej przyszlosci planuje weimarka
Tygrys - Sob Sie 09, 2008 10:02
Po południu ucięłam sobie drzemkę na kanapie. budzę się i przed nosem co?
hefi - Sob Sie 09, 2008 10:12
http://pl.youtube.com/wat...feature=related schroniskowe metamorfozy...
Layla - Sob Sie 09, 2008 15:27
Popłakałam się... Piękne
|
|
|