To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Myszki

Oli - Nie Wrz 14, 2008 15:14

http://www.fotosik.pl/sho...edceb56d18766fb :falover: i te mysie uchiiii!
idaa - Nie Wrz 14, 2008 21:29

Małe wylazły na dobre. Dziś skończyły 16 dni. Pan Śliwa pokochał kołowrotek. Śnieżka jest najbardziej cwana :lol: . Coraz częściej znajduję je w misce. Dziś zrobiłam generalne sprzątanie. Wiórki wokół domku wymieniałam już wcześniej, ale dziś wywaliłam wszystko z domku. A im nie sprawiło to żadnej różnicy. Po prostu wlazły do domku i poszły spać :lol: . Ja po prostu nie wiem, jak się z nimi rozstanę :cry: . Są takie kochane :serducho: . Małe pchełki.
Anonymous - Pon Wrz 15, 2008 07:47

Olimpia, Tak tak te piękne duże uchiiii :falover:

idaa napisał/a:
Ja po prostu nie wiem, jak się z nimi rozstanę . Są takie kochane . Małe pchełki.

Wcale Ci się nie dziwię,że jest ci żal :glaszcze:
Od wczoraj zastosowałam nowy sposób zaznajamiania się z myszkami.Nakładam bluzkę z długim rękawem i wkładam rękę do duny i myszki początkowo nieśmiało a potem już coraz odważniej zaczęły się wspinać na moje ramię .Czuję,że to będzie dodatkowy sposób na wyprowadzenie myszek na spacer. :wavexxs:

Anonymous - Pon Wrz 15, 2008 09:49

moje szczury lubily siedziec w rekawie
Anonymous - Pon Wrz 15, 2008 10:59

aga napisał/a:
moje szczury lubily siedziec w rekawie

moje też :mrgreen: ,pewnie myszki polubią także rękaw :mrgreen: chociażby od zewnątrz :lol:

Pojawiła się dzisiaj u mnie zupełnie niespodziewanie,jest wyjątkowa bo to myszka- niespodzianka :)

Dojechała szczęśliwie i pozdrawia razem ze mną zasadzkas :*

idaa - Pon Wrz 15, 2008 20:46

Mam pytanie natury technicznej :lol: . Jak okiełznać i oswoić 11 mysich potworków? Nadmienię, iż każde biegnie w inną stronę i skaczą jak pchełki :lol:
Anonymous - Pon Wrz 15, 2008 21:08

idaa, Spróbuj "ostry cmok",moje na to reagują i zaraz wracają na teren bezpieczny gdy zapuszczą się za daleko.To samo było ze szczurkami,też na ostre cmoknięcie reagowały,zaraz cofały się .
Anonymous - Pon Wrz 15, 2008 21:11

kaszki dać:P
pixxa - Wto Wrz 16, 2008 13:42

Hehe maluchy mają okres "skoczów" teraz ;)
Bernadeta zdjęcie z pluszowym kotkiem jest super !

Mohanah - Wto Wrz 16, 2008 14:16

Niestety to tzw "pchli okres".....za jakiś czas bedzie normalnie :wink:
Teraz wyjmując je musisz bardzo uważać bo niespodziewanie mogą wyskoczyc z reki na dużą odległosć.

idaa - Wto Wrz 16, 2008 22:26

Mohanah napisał/a:
Niestety to tzw "pchli okres".....za jakiś czas bedzie normalnie
Teraz wyjmując je musisz bardzo uważać bo niespodziewanie mogą wyskoczyc z reki na dużą odległosć.

No właśnie się o tym przekonałam :lol: . Nie sądziłam, że skaczą jak koniki polne. Teraz je biorę tylko nad akwarium. Nie podnoszę wysoko ręki, tylko pozwalam im po prostu zejść kiedy chcą.

[ Dodano: Sro Wrz 17, 2008 09:10 ]
Chciałam tylko dodać, że niektóre myszki robią się trójkolorowe. Zauważyłam to dopiero na tej fotce. Myślałam, że to takie przebarwienie od oświetlenia, ale nie, faktycznie coś tam brązowieje :serducho:
Zresztą zobaczcie sami :mrgreen: . Potem obfocę wszystkie od nowa. No i jeszcze jedno, gdyby ktoś z Warszawy chciał myszki, to znajdę transport.

Anonymous - Śro Wrz 17, 2008 14:02

pixxa cieszę się,że się podobało :)

idaa napisał/a:
No i jeszcze jedno, gdyby ktoś z Warszawy chciał myszki, to znajdę transport.

Takie piękne myszki :sirwwt: mam nadzieję,że nie będą długo czekały na domek :lapa: :ok:
Niedawno były jeszcze takie maleńkie,a teraz już ziarna wcinają :shock: :sirwwt:

Sesja moich panienek :mrgreen:

Gdy po umyciu duny wkładam karuzelę myszki niemal się nie zadepczą pędząc do niej.Przepychają się niesamowicie,potem sytuacja się stabilizuje i przeważnie kręcą się dwie,rzadziej trzy.

Najpierw razem wsiadły potem razem wysiadły :lol:

Kilka kolbowo-drabinkowych zdjęć ,zawsze podziwiam sprawność ich ogonków :)

Zdjęcia za spaceru po szafce na której stoi duna

Zestaw black and white :mysza:

wuwuna - Śro Wrz 17, 2008 20:00

http://www.fotosik.pl/sho...6145d69978d783a Co za zestaw :serducho:
Mohanah - Śro Wrz 17, 2008 20:01

Boskie te foty Bernadeta.........cudnie sie ogląda "moje" panienki :serducho:
falka - Śro Wrz 17, 2008 20:08

Bernadeta, zdjęcia naprawdę robisz świetne - jesteś forumową helen.ch w dziedzinie myszek :D