Archiwum - Myszki
Oli - Nie Wrz 14, 2008 15:14
http://www.fotosik.pl/sho...edceb56d18766fb i te mysie uchiiii!
idaa - Nie Wrz 14, 2008 21:29
Małe wylazły na dobre. Dziś skończyły 16 dni. Pan Śliwa pokochał kołowrotek. Śnieżka jest najbardziej cwana . Coraz częściej znajduję je w misce. Dziś zrobiłam generalne sprzątanie. Wiórki wokół domku wymieniałam już wcześniej, ale dziś wywaliłam wszystko z domku. A im nie sprawiło to żadnej różnicy. Po prostu wlazły do domku i poszły spać . Ja po prostu nie wiem, jak się z nimi rozstanę . Są takie kochane . Małe pchełki.
Anonymous - Pon Wrz 15, 2008 07:47
Olimpia, Tak tak te piękne duże uchiiii
idaa napisał/a: | Ja po prostu nie wiem, jak się z nimi rozstanę . Są takie kochane . Małe pchełki. |
Wcale Ci się nie dziwię,że jest ci żal
Od wczoraj zastosowałam nowy sposób zaznajamiania się z myszkami.Nakładam bluzkę z długim rękawem i wkładam rękę do duny i myszki początkowo nieśmiało a potem już coraz odważniej zaczęły się wspinać na moje ramię .Czuję,że to będzie dodatkowy sposób na wyprowadzenie myszek na spacer.
Anonymous - Pon Wrz 15, 2008 09:49
moje szczury lubily siedziec w rekawie
Anonymous - Pon Wrz 15, 2008 10:59
aga napisał/a: | moje szczury lubily siedziec w rekawie |
moje też ,pewnie myszki polubią także rękaw chociażby od zewnątrz
Pojawiła się dzisiaj u mnie zupełnie niespodziewanie,jest wyjątkowa bo to myszka- niespodzianka
Dojechała szczęśliwie i pozdrawia razem ze mną zasadzkas
idaa - Pon Wrz 15, 2008 20:46
Mam pytanie natury technicznej . Jak okiełznać i oswoić 11 mysich potworków? Nadmienię, iż każde biegnie w inną stronę i skaczą jak pchełki
Anonymous - Pon Wrz 15, 2008 21:08
idaa, Spróbuj "ostry cmok",moje na to reagują i zaraz wracają na teren bezpieczny gdy zapuszczą się za daleko.To samo było ze szczurkami,też na ostre cmoknięcie reagowały,zaraz cofały się .
Anonymous - Pon Wrz 15, 2008 21:11
kaszki dać:P
pixxa - Wto Wrz 16, 2008 13:42
Hehe maluchy mają okres "skoczów" teraz
Bernadeta zdjęcie z pluszowym kotkiem jest super !
Mohanah - Wto Wrz 16, 2008 14:16
Niestety to tzw "pchli okres".....za jakiś czas bedzie normalnie
Teraz wyjmując je musisz bardzo uważać bo niespodziewanie mogą wyskoczyc z reki na dużą odległosć.
idaa - Wto Wrz 16, 2008 22:26
Mohanah napisał/a: | Niestety to tzw "pchli okres".....za jakiś czas bedzie normalnie
Teraz wyjmując je musisz bardzo uważać bo niespodziewanie mogą wyskoczyc z reki na dużą odległosć. |
No właśnie się o tym przekonałam . Nie sądziłam, że skaczą jak koniki polne. Teraz je biorę tylko nad akwarium. Nie podnoszę wysoko ręki, tylko pozwalam im po prostu zejść kiedy chcą.
[ Dodano: Sro Wrz 17, 2008 09:10 ]
Chciałam tylko dodać, że niektóre myszki robią się trójkolorowe. Zauważyłam to dopiero na tej fotce. Myślałam, że to takie przebarwienie od oświetlenia, ale nie, faktycznie coś tam brązowieje
Zresztą zobaczcie sami . Potem obfocę wszystkie od nowa. No i jeszcze jedno, gdyby ktoś z Warszawy chciał myszki, to znajdę transport.
Anonymous - Śro Wrz 17, 2008 14:02
pixxa cieszę się,że się podobało
idaa napisał/a: | No i jeszcze jedno, gdyby ktoś z Warszawy chciał myszki, to znajdę transport. |
Takie piękne myszki mam nadzieję,że nie będą długo czekały na domek
Niedawno były jeszcze takie maleńkie,a teraz już ziarna wcinają
Sesja moich panienek
Gdy po umyciu duny wkładam karuzelę myszki niemal się nie zadepczą pędząc do niej.Przepychają się niesamowicie,potem sytuacja się stabilizuje i przeważnie kręcą się dwie,rzadziej trzy.
Najpierw razem wsiadły potem razem wysiadły
Kilka kolbowo-drabinkowych zdjęć ,zawsze podziwiam sprawność ich ogonków

Zdjęcia za spaceru po szafce na której stoi duna

Zestaw black and white
wuwuna - Śro Wrz 17, 2008 20:00
http://www.fotosik.pl/sho...6145d69978d783a Co za zestaw
Mohanah - Śro Wrz 17, 2008 20:01
Boskie te foty Bernadeta.........cudnie sie ogląda "moje" panienki
falka - Śro Wrz 17, 2008 20:08
Bernadeta, zdjęcia naprawdę robisz świetne - jesteś forumową helen.ch w dziedzinie myszek
|
|
|