Archiwum - Psiaki XV
Tess - Śro Gru 26, 2012 00:48
Sysa, mówisz o tym, który został wolny po Delim?
Nakasha - Śro Gru 26, 2012 13:35
nezu, a nie możesz ich wziąć do siebie? Zamiast się tam przeprowadzać?
Biała - Śro Gru 26, 2012 13:39
Ninek, Ja polecam Josere
Sysa - Śro Gru 26, 2012 13:44
Tess, tak. Tam są 4 szczeniaki wolne tak naprawdę.
Tak mi z opisów wychodzi że to coś między szelciakiem a borderem w pracoholizmie. Ze schiz to może być odganianie psów obcych przy złej socjalizacji. Choć niektóre źródła podają, ze mudiki w ogóle nie tolerują obcych psów i tyle.
Dlatego jestem ciekawa opinii osób, które miały z tą rasą styczność.
A poza tym to widziałam, ze spotkamy się w Bydgoszczy na Zawodach
Ninek - Śro Gru 26, 2012 13:46
| Biała napisał/a: | | Ninek, Ja polecam Josere |
Mają coś sensownego dla psów z wrażliwym układem pokarmowym?
Josere mam pod ręką, dystrybutorem jest miejski hycel.
Biała - Śro Gru 26, 2012 13:50
Ninek, http://www.josera-polen.d...ensiplus&area=2 , a festival dla niejadków.
Nakasha - Śro Gru 26, 2012 14:03
A jakiej wielkości kawałki ma Josera? Szukam czegoś innego niż Brit, ale musi mieć duże kawałki, typowo dla ras dużych i olbrzymich.
Ninek - Śro Gru 26, 2012 14:52
Ja mam niestety bardzo jadka Pochłonie wszystko i w każdej ilości
Spróbuje tej josery w jakimś mniejszym opakowaniu.
Jak najlepiej przestawiać psa na suchą karme? Tzn ile to powinno trwać, bo domyślam sie, że początkowo dawać po kilka chrupków i stopniowo zwiększać dawke, aż dojde do całej suchego. Fox jest wyjątkowo delikatny pod względem układu pokarmowego.
Biała - Śro Gru 26, 2012 15:05
Nakasha, zależy jaki rodzaj, ale do małych nie należą.
Ninek - Śro Gru 26, 2012 15:53
Luby wykopał filmik na swoim telefonie. Jedno z ulubionych zajęć mojego kundla
Piękny, brudny ryj
http://www.youtube.com/wa...u8kKJWw&index=1
AngelsDream - Śro Gru 26, 2012 17:10
Sysa, na mnie zrobiły wrażenie psów zbyt nerwowych i przez to szczekliwych, ale obserwowałam tylko sportowe i prawie wyłączenie z boku.
Szura - Śro Gru 26, 2012 20:48
Martwię się o jednego szczylka u mojej babci. Nie podobają mi się jego łapki, ale też w sumie nie mam pojęcia, jak powinny się one rozwijać u psa takiego typu. Nie wiem, czy to krzywica, jego urok czy jeszcze coś innego.
On i jego siostra są niziutcy i dłudzy - jednak ona przy tym ma lekką budowę, smukły łeb i pasujące do całości łapy. On z kolei, choć nawet trochę od niej niższy, ma mocną budowę z masywnym łbem i łapami szerokości mojego nadgarstka (!).
Niepokoi mnie to tym bardziej, że znam warunki, w jakich żyje jego matka i on sam przez pierwsze 3 miesiące życia, jak i zdaję sobie sprawę, jakie warunki ma teraz. Wszelkie niewłaściwe odżywiania, niedobory witamin i składników mineralnych jest prawdopodobne. On sam jest wesoły i żywiołowy, ale też oba są trochę dzikie, więc nie wiem, czy nie lubią dotykania łap, bo boli, czy po prostu czują się z tym niekomfortowo.
Zrobiłam zdjęcia jakie mi się udało, poszukam, może na którymś filmiku też udało się uchwycić jego łapki. Na razie wrzucam fotki:
Weterynarza na wsi pozostawię bez komentarza może lepiej... A u mnie szczyle będą tylko przez chwilę w ferie, bo muszę je wykastrować/wysterylizować. Nie wiem, czy uda mi się namówić babcię na wydanie kasy na rentgen itd (pewnie nawet do sterylki się będę musiała dokładać, a samej też mnie nie stać na utrzymywanie cudzych psów). Nie bardzo wiem, co robić.
katasza - Śro Gru 26, 2012 20:49
Potrzebuje porad, ksiazek albo filmikow jak skutecznie wyciszac psa. Frodo strasznie sie nakreca, on nie potrafi zartrzymac sie nawet na chwile. Pomaga na troche zamkniecie w innym pokoju ale nie zawsze jest taka mozliwosc.
Ninek - Śro Gru 26, 2012 20:52
Szura, znam kilka dorosłych albo nawet starych psów, które mają takie łapki i im nie przeszkadzają, są w pełni sprawne.
Nie wiem czy to chorobowe, ale tak tylko pocieszam, że nie musi psu przeszkadzać
Biała - Śro Gru 26, 2012 21:01
Szura, może być krzywica spowodowana niedoborami a może być wada postawy http://img247.imageshack....ypostawy6sa.jpg
|
|
|