To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II

Niamey - Czw Sty 06, 2011 13:19

Naprawdę słabo widać kolorki na tych filmikach ;) To jeszcze maluch, więc bez znajomości rodziców/dziadków ciężko określić - prawdopodobnie to jest american blue. Silverd to nie jest umaszczenie samo w sobie, tylko "dodatek" - znaczy to tyle, że poza bazowym kolorem, szczur ma dodatkowo ponad 50% włosów srebrnym. Ten szczurek ma dziecięce futerko, więc ono się jeszcze zmieni.
kinia87 - Czw Sty 06, 2011 13:23

dzieki Niamey! rozumiem, że u Ayi będzie podobnie, tzn. również futerko będzie się zmieniać?
Lavi - Czw Sty 06, 2011 13:27

kinia87, jak u każdego małego szczura:)
kinia87 - Czw Sty 06, 2011 13:30

jak mialam black hooded to zostaly do konca takie same;) nawet nie zbrazowialy ;) pierwszy raz mam te odmiany i do tego pierwszy raz mi szczur w ogole choruje...ech
Lavi - Czw Sty 06, 2011 13:32

kinia87, ale ich futro się zmienia tak czy inaczej z takiego dziecięcego delikatnego na dorosłe bardziej szorstkie. Każdemu szczurkowi futerko się zmienia, chociaż nie zawsze to widać;) Czasem ciemnieje, czasem pozostaje takie samo.
kinia87 - Czw Sty 06, 2011 14:19

ale Aya to jest jednak nietypowa;) kurcze no, pod zaden kolor mi nie pasuje;))))

Lavi - Czw Sty 06, 2011 14:27

Jest ciemnym siamem, przejrzyj sobie mioty w hodowlach to zobaczysz więcej takich;)
Nakota - Czw Sty 06, 2011 15:12

Zdjęcie autorstwa Loryel

Jeśli wygląda podobnie do tego szczurka to jest D, R, siamese, blazed i pewnie berkshire :wink:

zuuzuushii - Czw Sty 06, 2011 15:49

jaaaaki pięęęęękny *_* nawet nie wiedziałam, że takie mogą być :serducho:
diunella - Pon Sty 17, 2011 19:12

pomożecie zidentyfikować moją Foczkę? :)

Nakasha - Pon Sty 17, 2011 19:14

Uszka standard, sierść standard, kolor czarny, znaczenie niestandardowa capped. ;) (niestandardowa, ponieważ ma czarną kropkę na grzbiecie)
diunella - Pon Sty 17, 2011 22:31

Off-Topic:
Nakasha, jesteśmy spokrewnione! 8) Foczka jest z Wałbrzycha.

Oli - Pon Sty 17, 2011 22:35

Nakasha napisał/a:
Uszka standard, sierść standard, kolor czarny, znaczenie niestandardowa capped. ;) (niestandardowa, ponieważ ma czarną kropkę na grzbiecie)
jeszcze spotted ;)
Nakasha - Wto Sty 18, 2011 15:38

Oli, ale cappedy mają właśnie takie białe plamki na czole, czasami idące aż na kark. Takie mają być. ;)
DoraAngie - Wto Lut 15, 2011 09:00

Pomóżcie proszę rozstrzygnąć mój dylemat. Czy mój Dragon ma znaczenie Irish czy berkshire? Szczerze to mi niby pasuje berkshire ale ogonek mnie zmyla :P bo on ma tylko końcówkę białą. A tak poza tym to ma chyba trochę jaśniejsze futerko wokół tej białej plamki od tego na grzbiecie, nie wiem czy to ma też jakieś znaczenie.