Leczenie - Jądra.Problemy
Bel - Pon Wrz 12, 2011 20:59
paullla17 napisał/a: | dostaje antybiotyk na E | Enrobioflox - Enrobiofloksacyna ?
osłonowo przy antybiotyku powinien szczur coś dostać. A antybiotyku nie zmienia się co chwilę
paullla17 - Pon Wrz 12, 2011 21:00
szczur poza domem nie wykazuje żadnych objawów wet chce jeszcze raz go osłuchać, byłam już u wielu wetów ta lecznica mi odpowiada tam jest z 6 lekarzy więc jet dobrze.
jedyny polecany bardziej wet jest za daleko żebym narażała szczura na długą podróż z powodu przeziębienia.
będę zapisywać wszystko na następny raz
Dori - Pon Wrz 12, 2011 21:06
paullla17 napisał/a: | szczur poza domem nie wykazuje żadnych objawów |
to może ma uczulenie na ściółkę?
paullla17 - Pon Wrz 12, 2011 21:12
tak nagle? on ma rok i zawsze było ok z resztą ściółka jest tylko w kuwecie na kupki, nic w otoczeniu się nie zmieniła a jak dwa są chore jeden kich drugi kaszle to obstawiam przeziębienie.
z resztą one zawsze zdrowieją od stresu.. bary u weta niby był zdrowy że nawet antybiotyku nie chcieli dawać a po 2 dniach zdechł.
Dori - Pon Wrz 12, 2011 21:19
paullla17 napisał/a: |
z resztą one zawsze zdrowieją od stresu.. bary u weta niby był zdrowy że nawet antybiotyku nie chcieli dawać a po 2 dniach zdechł. |
faktycznie, wyzdrowiał
weź porządnie zapakuj szczury i zrób wycieczkę do porządnego lekarza.
ze zwykłym przeziębieniem Enrobioflox albo Enroxil powinien sobie poradzić.
paullla17 - Pon Wrz 12, 2011 21:24
to była przenośnia...
dobra zapisze leki i jutro badanie krocza i to co polecasz.
Dori - Pon Wrz 12, 2011 21:32
paullla17, się domyślam, że nie napisałaś tego wprost.
Żonglowanie lekami na pewno nie zostanie obojętne dla wątroby. Ważne, żeby wet dobrał coś raz, a dobrze. Po kilku dniach leczenia powinnaś zauważyć różnicę, o ile to tylko katar lub lekkie przeziębienie.
paullla17 - Pon Wrz 12, 2011 21:34
ok zapamiętam, wielkie dzięki za pomoc, oby jeszcze z siusiakiem było wszystko dobrze
Pyl - Wto Wrz 13, 2011 11:17
Bel napisał/a: | osłonowo przy antybiotyku powinien szczur coś dostać. | Przy zastrzykach nie jest to potrzebne, bo nie wpływają na układ pokarmowy. Probiotyki dotyczą doustnego podawania antybiotyków.
Kasia_89 - Nie Gru 04, 2011 23:03
Nie wiedziałam gdzie to dać... Więc tu o, skoro i pytanie będzie tyczyło jajek.
Wzięłam Ramenka na ręce przed paroma chwilami i co, widzę, nie ma jajek.
Czemu one mu się schowały?
jancia - Sob Lut 18, 2012 16:43
Witam,
Mój szczurek (12 mies) Franio ma jedno jądro twardsze od drugiego. Bardzo się boję, że to rak jądra Jest osowiały od kilku dni , ale nos ma mokry i apetyt wilczy jak zwykle. Znacie jakiegoś dobrego weta w Gdańsku?? Co może być małemu? Jego brat ma normalne miękkie jądra.
Kluska - Sob Lut 18, 2012 16:50
Tu masz aktualny spis treści z działu Weterynarze http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=1272
Nie wiem co Twojemu szczurkowi może być, ale trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego.
jancia - Sob Lut 18, 2012 17:04
Czy możecie mi naświetlić co to może być? Może stłuczenie ? kilka dni temu zleciał z góry klatki.....
Karena - Sob Lut 18, 2012 17:30
jancia.sz, ciężko postawić diagnozę przez internet.
Idź do weterynarza
jancia - Sob Lut 18, 2012 19:58 Temat postu: Tak oczywiście pójdziemy w poniedziałek do weta Myślałam, ze moze ktos Tu zna jakieś przypadki np. raka jąder? i wie jak to przebiegało..
[ Komentarz dodany przez: susurrement: Sob Lut 18, 2012 20:16 ]
usunęłam załączniki, nic nie wnoszą do dyskusji.
|
|
|