Klatki i wyposażenie - Kratka nad kuwetą
polna - Pon Lis 12, 2007 18:31
Czyli nie musze w żwirek inwestować, to dobrze.
Layla - Wto Lis 13, 2007 08:14
A ja jednak nie przekonałam się do kratki. Pewnie, że to wygodne dla człowieka. Ale - np. moja Europka kocha, uwielbia wić gniazda z sianka. Robi z tego sianka cuda, kokony, konstrukcje. Tak samo Lenin. Nie miałabym serca ich tego pozbawiać, serio Używam trocin Chipsi, które zmieniam rzadziej niż jak miałam żwirek. Kratka wydaje mi się taka... zimna, no i odpada mnóstwo zabawy, nie wyobrażam sobie Arii, która nie mogłaby sypać ściółki w wielki kopiec, a Euro i Lenin nie mieliby swoich gniazd. Słowem - choć kratka jest praktyczna, ja jej mówię zdecydowanie i stanowczo NIE
LunacyFringe - Wto Lis 13, 2007 08:58
Ja dostałam kratę razem z klatką , ale też jej nie używam . Właśnie wydaje mi się taka ziiimna , nie maja się szczurasy do czego przytulić xP gdzie zakopać .
I w ogóle jaby to było gdyby połowa żwirku nie leżała na podłodze , no jak ?!
AngelsDream - Wto Lis 13, 2007 11:49
LunacyFringe, nie wiem... Moje mają. Po pierwsze siebie, po drugie stos ręczników po 1 na mały koszyk, po 2 na duży. Jednak podkreślam. Ja mam szczurów 9 i nie wyobrażam sobie trzymać je w ściółce.
Ninek - Wto Lis 13, 2007 12:07
Miałam klatke z kratką ale używałam jej bardzo krótko. Szczury nie lubiły po niej chodzić, Vanilli robiły sie odciski. Teraz może i bym sie do niej przekonała bo żadna ściółka do końca mi nie pasuje, ale w Towerze raczej nie mam możliwości takowej zamontować i obawiam sie, że ogony załatwiałyby sie na półce a nie na kratce (teraz też sie zdarza)
AngelsDream - Wto Lis 13, 2007 12:11
Ninek, jeżeli szczurowi robią się odciski, to jednak odradzam kratkę, ale i ściółka nie jest wskazana - odpadają trociny, żwirek i siano. Zostaje bawełna lub ręczniki papierowe: i to często zmieniane. Ewentualnie kratka plus specjalne plasterki na piętach. Kratka daje tyle, że szczur nie chodzi w mokrej od siuśków i pełnej kup ściółce, ale trzeba wszystko dobrze rozplanować. Naszemu szczurowi właśnie na kratce odciski się zagoiły, ale najpierw przerobiliśmy większość ściółkowych patentów.
Ninek - Wto Lis 13, 2007 12:28
Vanillce odciski robiły sie tylko na kratce, przy żwirku miała tylko raz. Teraz jest bawełna i jest spokój
ZET - Wto Lut 05, 2008 16:12
Dzisiaj przyszła nowa klatka z kratą.
Tą kratę po prostu położyłam na kuwetę i wsio, bo jakiegoś mocowania nie widziałam.
No i problem w tym, że jak dziewczyny na nią skaczą to robi się wielki hałas.
Przeglądając temat nie zauważyłam żeby ktoś miał z tym problem.
Tam coś trzeba zrobić o czym nie wiem?
AngelsDream - Wto Lut 05, 2008 16:20
ZET, tak - trzeba umieć włożyć
Asaurus to najlepiej wytłumaczy.
ZET - Czw Lut 07, 2008 21:11
Dzisiaj przy wymianie papieru pokombinowałam i już skapowałam.
Niestety jedna część jest odłamana, ale dałam sobie radę przy pomocy drutu.
AngelsDream - Czw Lut 07, 2008 21:14
ZET, odłamało się od kuwety czy od kratki?
ZET - Czw Lut 07, 2008 21:19
Od kuwety.
Przez to ta kratka jakoś się tam utrzymać nie chce.
AngelsDream - Czw Lut 07, 2008 21:22
ZET, faktycznie bez jednego z tych wystających kawałków kratka może się ruszać i hałasować, ale fajnie sobie poradziłaś.
Carmilla - Wto Mar 04, 2008 21:59
Nie mam siły przeglądać wszystkich czterech stron tego tematu, ale chciałam zapytać skąd w ogóle te kratki? Są kupowane od razu z klatkami? A można zrobić jakoś samodzielnie? Jeżeli tak to z czego i gdzie taki materiał można znaleźć?
Bo co prawda mój brat u siebie w klatkach jakieś genialne pomysły wdrażał w życie, to ja jakoś nie umiem sobie wyobrazić jak taką kratkę zrobić. A brat mi pomóc nie chce:(
AngelsDream - Wto Mar 04, 2008 22:08
Carmilla, tak część klatek ma od nowości kratki. Kratkę można też zrobić samemu z siatki do wyrobu wolier.
|
|
|