To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki X

furburger - Pon Lut 28, 2011 20:40

Mała dostała dwa zastrzyki na opuchliznę, powiedział że nic nie widzi niepokojącego i że musiała się po prostu gdzieś o coś mocno uderzyć dlatego ją boli i spuchło
Dostała od razu szczepionki na nosówkę itd
ugh 70 zł w plecy ale przynajmniej jestem spokojna :)

Bel - Pon Lut 28, 2011 20:45

sachma coś dla Ciebie :D http://www.milanos.pl/vid...anie-pudli.html
jokada - Pon Lut 28, 2011 20:52

believe_86, boski filmik :D
sachma - Wto Mar 01, 2011 07:09

oszaleje niedługo.. Lenny dostał steryd żeby sprawdzić czy ten kaszel to nie przez zapadnięcie się tchawicy - nic nie ustalimy bo pies chodzi smutny i śnięty.. ale za to sika co chwilę i to w takich ilościach że nawet nie wiedziałam że tyle może mieć w pęcherzu.. nie wytrzymał całej nocy.. zeskoczył przerażony z łóżka z piskiem - zanim się podniosłam już zaczął lać, patrzał na mnie tak smutno że aż mi się płakać chce.. każdy wypadek jest dla niego czymś strasznym.. nie ważne że ja nic nie mówię tylko sprzątam.. boi się bawić, bo jak trochę pobiega zaraz zaczyna sikać.. wyprowadzałam go wczoraj co 2h, mimo to zlał się kilka razy.. pije hektolitry, ale wody mu przecież nie będę ograniczać - skoro potrzebuje to pije.. ja sobie posprzątam, tylko jego mi żal.. już dawno nie był taki zdołowany..

filmik świetny! i to prawda z pudlami :P Lenny jak coś zbroi też ma wyrzuty sumienia i jak pytam "kto to zrobił" to spuszcza głowę i odwraca wzrok, nie chce podejść i chowa się w pokoju :D wtedy wszystko staje się jasne ;)

z lepszych wieści odpisała mi rosjanka z piękną suką, chętnie sprzeda mi szczylka - w lipcy Kaliningrad, wtedy sobie dokładniej obejrzę sukę :)

satanka666 - Wto Mar 01, 2011 08:53

Cytat:
ale za to sika co chwilę i to w takich ilościach że nawet nie wiedziałam że tyle może mieć w pęcherzu.. nie wytrzymał całej nocy.. zeskoczył przerażony z łóżka z piskiem - zanim się podniosłam już zaczął lać

mój po starydach (a brał dosyć długo) potrafił w zabawie stanąć i zalać pół pokoju.
albo przestraszony biegał po mieszkaniu i wszystko było do sprzątania ;p

mam nadzieję, że u Lennego szybko się wyjaśni co jest przyczyną kaszlu :kciuki:

babyduck - Wto Mar 01, 2011 09:10

sachma, a jakiego pudla szukasz?
nutaka - Wto Mar 01, 2011 10:57

Major, miś przytulak : )

H. - Wto Mar 01, 2011 10:59

nutaka, śliczny i pluszowy :serducho: Jak mu tam u Was, jak jego stosunki ze szczurami?
nutaka - Wto Mar 01, 2011 11:09

przestał się irytować i rzucać na klatkę, teraz tylko z zaciekawieniem obserwuje ; p jak wypuszczam szczury, to każe mu wyjść z pokoju. Wychodzi ze spuszczoną głową i leży smutny pod drzwiami, ale nie piszczy, nie szczeka, nie drapie jak było na początku. Każdy w domu już wie, że jak pies siedzi u mnie pod drzwiami, to nie należy go wpuszczać ; )
babyduck - Wto Mar 01, 2011 11:12

jezu, mam ochotę zanurzyć dłonie w tym jego futrze. Boski rudzielec :serducho:
H. - Wto Mar 01, 2011 11:17

nutaka, to bardzo się cieszę, że doszliście do porozumienia :) Jezu, cudowny psiak :mrgreen:
nutaka - Wto Mar 01, 2011 11:27

tak, boskie ma to mięciutkie futro. kocha się przytulać, być branym na kolana, najchętniej spałby z kimś w łóżku, i podejmuje nieudane próby włażenia na łóżko, ale my mu na to nie pozwalamy. Ale jak widzi, że nie może wskoczyć, to kładzie chociaż dwie łapki i próbuje wejść jak najdalej by dostać się do człowieka nie odrywając tylnych nóg od podłogi i patrzy błagalnym wzrokiem czekając na komendę 'hop', komicznie to wygląda.
babyduck - Wto Mar 01, 2011 12:09

nutaka napisał/a:
kładzie chociaż dwie łapki i próbuje wejść jak najdalej by dostać się do człowieka nie odrywając tylnych nóg od podłogi
Negra robi tak samo. Przytula się jak bardzo może i robi niewinną minkę "przecież nie weszłam na łóżko, ja się tylko opieram". :lol:
nutaka - Wto Mar 01, 2011 12:18

babyduck, dokładnie :D
sachma - Wto Mar 01, 2011 14:10

satanka666, mam nadzieję że się wyjaśni - co śmieszne kaszle dalej, ale o wiele mniej - ale wydaje mi się że to dlatego że przesypia całe dnie, nie chce się bawić - boi się bawić! jestem po prostu w szoku jak ten pies sobie zakodował że w domu się nie sika.. nie bawi się, bo jak się bawił to się posikał i to była jego pierwsza i ostatnia próba zabawy po podaniu sterydu :/ a największy kaszel ma właśnie w trakcie dłuższej energicznej zabawy...

Cytat:
sachma, a jakiego pudla szukasz?

średniak - już chyba tylko średniaki mi pozostaną - idealna wielkość dla mnie :) szukam sunię postanowienie na razie do wystaw i jako towarzystwo dla Lennego - miłości starczy dla dwójki ;) czasu też :) postanowienie na przyszłość - jak się będzie nadawać, będzie miała dobre zdrowie, ładną budowę i dobre lokaty to i do hodowli - ale to też zależy czy znajdę chłopa który mi podpasuje, czy będę chciała kryć Lennym i czy w ogóle będę chciała mieć w domu zgraję szczeniąt - ale dlatego sunia, żeby zostawić sobie furtkę gdybym jednak chciała - jeśli nie, to suka przecież rodzić nie musi ;)