To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol.VII

Anonymous - Pią Sty 29, 2010 14:45

Baaju :urodziny:
Anonymous - Pią Sty 29, 2010 14:56

:urodziny: a ja jeszcze pamiętam te foty jak był malutki i wyglądał jak mała kochana sarenka. ile teraz waży?
AngelsDream - Pią Sty 29, 2010 15:07

agu, około trzydziestu czterech kilogramów, w kłębie ma 68-69 cm, więc wcale nie jest taki wielki. Tylko teraz mokry i pachnie migdałami - w prezencie urodzinowym dostał kąpiel po spacerze w śniegu, który miejscami naprawdę sięgał mi do kolan. Byliśmy okrutni - stanęliśmy na dwóch końcach boiska i wołaliśmy go aż było widać, że ma dość. :lol:

Celarek umownie kończy dwa latka pierwszego lutego. Wielkich prezentów nie przewidujemy - są parówki na spacerach, parę zdjęć, chciałam im kupić piłkę do siatkówki, ale nie wypaliło. :( A bez BARFa nie mogę za bardzo wydziwiać z ich jedzeniem. Rano zadzwoniła Magda i rozmawiała z Baajem przez telefon. :serducho:

LunacyFringe - Pią Sty 29, 2010 15:16

Sto lat dla Baaja ! :D
satanka666 - Pią Sty 29, 2010 15:26

najlepszego dla Baaja! :urodziny:
Asaurus - Pią Sty 29, 2010 16:57

Z rana Baaj dostał mały prezent czyli pudełko z parówkami szczelnie zaklejone taśmą, kilkanaście sekund zajęło mu rozpakowanie prezentu i kolejne kilka minut delektowanie się nim (czyt. rozrywanie opakowania na drobne kawałki). Potem był spacer w bieganiem w śniegu no i kąpiel, z której raczej mniej był zadowolony, ale raz na pół roku trzeba. Z drugiej strony patrząc miał nieopisaną frajdę, że mógł otrzepywać się dokładnie w tych momentach kiedy mógł mnie maksymalnie zmoczyć no i obowiązkowa głupawka pokąpielowa też była. Teraz obaj solenizanci śpią przytuleni do swojej pańci. Poniżej kilka zdjęć tuż po praniu:

Baaj właśnie śpiąc zleciał z kanapy pod stół... ehh nadal jest tylko wyrośniętym szczeniakiem.

Anonymous - Pią Sty 29, 2010 17:23

http://i842.photobucket.c...0-01-29-003.jpg w życiu bym nie powiedziała, że w lutym będzie miał dwa lata. jak mały szczeniaczek.
AngelsDream - Pią Sty 29, 2010 17:28

agu, mentalnie Baaj wciąż jest szczeniakiem i chyba tak już zostanie. To wrażliwa istota, która ma swoje spojrzenie na świat - czasem mamy go dość, ale wtedy przychodzi Celar i robi się lepiej. :) A Celar swoją drogą też czasem wygląda na malucha, a innym razem na wielkiego mężczyznę.
Anonymous - Pią Sty 29, 2010 17:40

ale mi właśnie o celarka chodziło :serducho:
AngelsDream - Pią Sty 29, 2010 18:06

agu, bo Celar to mistrz pozorów. :mrgreen:
Oli - Pią Sty 29, 2010 19:14

AngelsDream napisał/a:
czasem mamy go dość, ale wtedy przychodzi Celar i robi się lepiej.
najbardziej sobie cenie to w swoich psach, że są tak skrajnie różne i zawsze jest jakaś odskocznia - czy to w kierunku szaleństw z wcielonym diabłem Duszkiem (chociaż nie umie on dorównać Korze w szaleństwach śnieżnych), czy też w kierunku poczciwej starej głowy złożonej spokojnie na kolanach.
pituophis - Pią Sty 29, 2010 19:46

Najlepszego!
Anonymous - Pią Sty 29, 2010 19:49

napiszcie mi coś o targetowaniu, bo nie bardzo ogarniam. na tej zasadzie można nauczyć psa tylko tego, co polega na łażeniu za targetem, czy można też np turlania się, siadania, proszenia etc? i czego lepiej używać, palca, czy jakiejś innej rzeczy?

[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 13:33 ]
łaaa, nic mu nie będzie! zapalenie krtani, płuca czyste :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Layla - Sob Sty 30, 2010 16:28

agu napisał/a:
łaaa, nic mu nie będzie! zapalenie krtani, płuca czyste :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JEEEE :DD
satanka666 - Sob Sty 30, 2010 17:04

agu napisał/a:

super! :)