Archiwum - Psiaki vol. V
Anonymous - Nie Maj 24, 2009 13:08
Ja lubie dlugowlose psy i lubie je czesac ;p
Jesli bym miala wieksze mieszkanie kiedys to kupilabym briarda. Ale na przyszle 10 lat sie nie zapowiada.
W sumie to mi tak duzo psow opowiada, ze nie wiem czy bylabym w stanie wybrac jednego. Whippety, manchester terriery, dobermany, posokowce, basenji, bulle, amstafy, boston terriery i pewnie jeszcze nie wszystkie wymienilam
L. - Nie Maj 24, 2009 13:49
Shar pei'ka mojej ciotki
Sabi, lat 7.
Rasowa tj. z rodowodem, ale nigdy nie potrafiłam zapamiętać nazwy hodowli
wiem, że gdzieś w okolicach Poznania.
satanka666 - Nie Maj 24, 2009 13:53
wygląda jakby jej ktoś dmuchnął w nosa i napompował pychol ;p
słodka.
Tess - Nie Maj 24, 2009 14:16
Mało pomarszczona i fajna figura, brawo.
babyduck - Nie Maj 24, 2009 14:26
satanka666 napisał/a: | wygląda jakby jej ktoś dmuchnął w nosa i napompował pychol | Alby jakby ją pszczoła w nos użądliła.
L. - Nie Maj 24, 2009 14:32
Tess, a ile problemów.
to chyba jedna z najbardziej problemowych ras
regularne czyszczenie uszu, w młodości miała operacje na oczy, bo jej fadłki zachodziły, trzeba przecierać w tysiącach miejsc aby się nie odparzyła, no i na spacer chodzi z chusteczką aby nos wycierać..
no i charczenie (coś a'la chrapanie, bo wtedy jeszcze dorgi odd. nie są do końca wykształcone czy coś ) do prawie 8 miesiąca życia..
poza tym strasznie to to indywidualne, ale to już cecha rasy.
fenotypowo owszem ładne i zgrabne ale to zdecydowanie nie mój typ.
cofając się w przeszłość..
maj 2007.
Sabowe malce.
urodziły się 3 czarne i 3 beżowe?
Tess - Nie Maj 24, 2009 14:38
L., wiem, że bardzo problematyczna rasa, ale zapewniam Cię, że jakby miała dużo fałdek byłoby o wiele gorzej, więc pod tym względem jestem zachwycona.
Ja się pochwalę! Wreszcie mogę powiedzieć oficjalnie. Moja sucz zakwalifikowała się na Mistrzostwa Świata Agility 2009, do Austrii. Medium, Beza.
http://www.dogomania.pl/f...ml#post12336867
Oli - Nie Maj 24, 2009 19:03
Tess napisał/a: | jakby miała dużo fałdek byłoby o wiele gorzej, więc pod tym względem jestem zachwycona. | też mi się to u niej spodobało. taki peiek to rozumiem.
L. napisał/a: | regularne czyszczenie uszu | im częściej się psu czyści uszy (patyczkami) tym więcej będzie problemów. Dobre są preparaty wkraplane do uszu, ale tak naprawdę do tego wystarczy zwykły olej/oliwa i następnie to co pies wytrzepie wytrzeć z samej małżowiny (nie pchając nigdzie głębiej niczego).
Tess, gratuluję.
nezu - Nie Maj 24, 2009 19:16
Gratulacje dla Bezy!
A żeby nie było nietematycznie.
Psota zmęczona po dzisiejszym spacerku nad Nogat.
I razem z pańcią.:D
Wiem, gruba.... ale pracujemy nad tym coraz intensywniej, żeby gruba nie była.
falka - Nie Maj 24, 2009 19:26
Psocia
satanka666 - Nie Maj 24, 2009 19:48
nezu, uwielbiam takie kudłate łaciate stworki
Tess, gratsy!
a to nasz wariat.
na lince niestety, bo ludzi było i nie chciałam żeby się komuś taki mokry na koc władował ;p
http://s214.photobucket.c...&fs=1&os=1&ap=1
Oli - Nie Maj 24, 2009 19:59
satanka666 napisał/a: | na lince niestety | bardzo dobrze, a nie niestety
Anonymous - Nie Maj 24, 2009 20:33
A to moje psięta. Jamnik Wallace (Lesio) i hovavart Nostro(mo).
L. - Nie Maj 24, 2009 21:14
Viss, hovavarty są śliczne ! wyglądają tak rodzinnie
bo mi zawsze nie laby czy goldeny sie kojarzyły jako psy rodzinne tylko hovavarty nie pamietam juz czemu.
babyduck - Nie Maj 24, 2009 21:20
hovek boski
|
|
|