Archiwum - Psiaki vol. II
Oli - Wto Kwi 22, 2008 19:43
Z tatuażem byłby pewien problem, bo nie był najlepszej jakości i trudno byłoby mi go ewentualnie odczytać...
EDIT/
Przed chwilą wygoliłam jej ucho - nie ma szans żebym odczytała ten tatuaż..
yoshi - Śro Kwi 23, 2008 11:04
zrob zdjecie i mozna poprobowac cos na photoshopie
Sorgen - Śro Kwi 23, 2008 12:54
Olimpia sporo schronisk w taki sposób znaczyło dawniej psy. Możliwe że Kora trafiła na Paluch z innego schronu. Mało prawdopodobne mi się wydaje żeby ktoś sprowadzał psiaka tej rasy do Polski, raz że nie uznana w Polsce więc hodowla mało opłacalna (paskudne określenie) a dwa że rasa mało widowiskowa a takie zazwyczaj nowości ludzie sprowadzają. Jestem asystentka w ZK i nie słyszałam żeby ktoś sprowadzał psy tej rasy a staram się śledzić takie "nowinki". Mogę popytać u siebie w oddziale jeszcze. A co do tatuażu z ilu znaków się składa o ile można to odczytać??
Oli - Śro Kwi 23, 2008 13:36
| Sorgen napisał/a: | | Możliwe że Kora trafiła na Paluch z innego schronu. | Nie, została przywieziona przez właściciela i oddana z powodu "bo nie szczeka". Jak ktoś z takiego powodu oddaje psa ze schronu, to ja się mogę spodziewać wszystkiego po takiej osobie - nawet sprowadzenia pojedynczej sztuki psa "mało atrakcyjnego". Dziękuję za rady i chęć pomocy, ale mi nie zależy na sprawdzeniu wiarygodności tego tatuażu i pochodzenia Kory. Kocham ją taką jaka jest i to się dla mnie liczy. Poza tym co by mi dała informacja o tatuażu - nic.
A jak długo pracujesz w ZK, bo Kora do schronu trafiła dość dawno temu. Co do tatuażu to ma 4 cosie, ale nie wiem które to litery, które cyfry.
Sorgen - Śro Kwi 23, 2008 13:52
Jak 4 cosie to faktycznie mało schronowy tatuaż bo większość schronów ma 5 znaków w tatuażu. Oli sama mam "kundla burego" i kocham go najbardziej na świecie i wiem że dla Ciebie Kora też jest najwspanialsza bez względu na rase bądź jej brak. Ja bym z czystej babskiej ciekawości starała się rozszyfrować tatuaż. Były przypadki psów rasowych bardzo egzotycznych ras w schronach więc może i Kora
A w ZK jestem od 4 lat co nie zmienia faktu że zbieram info o importach sprzed więcej jak 4 lat
Oli - Śro Kwi 23, 2008 18:02
| Sorgen napisał/a: | A w ZK jestem od 4 lat co nie zmienia faktu że zbieram info o importach sprzed więcej jak 4 lat | Ja tylko tak pytałam - z ciekawości. Zastanawiałam się też czy może ktoś sobie od tak sprowadził psa, nie rejestrując go - to jest możliwe?
pituophis - Śro Kwi 23, 2008 18:09
Tak. Nie ma obowiazku rejestracji psa w ZK. W Polsce jest np. co najmniej 1 niezarejestrowany PSPP z Czech. Rodowodowy, wystawowy, ale ludzie po prostu nie maja ochoty bawic sie w kynologie.
Wilczaki absolutnie nie sa rasa pierwotna .
AngelsDream - Śro Kwi 23, 2008 18:56
pituophis, są co najwyżej pierwocinami
Sorgen - Śro Kwi 23, 2008 19:18
Oli słuchaj a jakbyś napisała do kogoś w USA kto zajmuje się chinookami nawet z tej strony którą podałaś. Wyślij foty Kory, jeśli sucz jest tej rasy i ma rodowód to powinni wiedzieć skąd ten pies. Choć nadal uważam za mało prawdopodobne żeby suczka była ze Stanów. Ciekawe skąd ten tats
Asaurus - Śro Kwi 23, 2008 19:38
Baaj śpioch:
W wersji krótkousznej i z niewielką pomocą
Oraz paluchem-przeszkadzaczem.
A także w wersji pokręconej
sssmok - Śro Kwi 23, 2008 19:48
| AngelsDream napisał/a: | pituophis, są co najwyżej pierwocinami |
No no tylko ja mam Pierwocinę i to sprawdzoną, słownikową
agacia - Śro Kwi 23, 2008 21:54
A czy w stanach tatuuje sie rasowe psy czy tylko chipuje? Bo np w Hiszpanii psy tylko chipy maja. A swoja droga to moja znajoma ma psa husky ze schronu i tez ma tatuaz jakis i nie jest to pies papierowy. Z tego co wiem to do Polski jakos trafil z Francji,ale nie pamietam jego dokladnej historii.
AngelsDream - Śro Kwi 23, 2008 22:24
http://s238.photobucket.c...r%20z%20Jabbem/
Najlepsze z najlepszych:
Mam kilka ulubionych, ale czekam na wasze typy.
Andzia - Śro Kwi 23, 2008 22:35
łooo mój typ to wszystkie piękne...
a to... http://i238.photobucket.c...m/080423_27.jpg ehh brak mi słów!
AngelsDream - Śro Kwi 23, 2008 22:37
Andzia, BB jest niewyraźny, ale małe głupie się właśnie odwoływało, a jak mamusia woła, to nie ma... bata
A wy wiecie kto jest na tych ostatnich fotach z Baajem?
|
|
|