To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Myszki

Anonymous - Pią Wrz 12, 2008 20:59

a to może coś źle przeczytałam bo myślałam, że rodzeństwo to zawsze będzie żyć w zgodzie
idaa - Pią Wrz 12, 2008 22:30

pixxa napisał/a:
Bardzo często niestety się zdarza, że samce po jakimś czasie zaczynają się gryźć. Wiec lepiej niech zostanie przy jednym

No właśnie dlatego samce chcę pooddawać pojedynczo. Nie chcę dopuścić do sytuacji, w którek ktoś będzie miał kiedyś kłopot.
A teraz obiecane fotki (tylko z imion się nie śmiejcie :oops: , w końcu to nie hodowla. Zresztą trzej panowie zawdzięczają imiona adze :lol: :
1. Śnieżka - zostaje u mnie

2. Łatka (fotka z przed trzech dni, bo dzisiejszą gdzieś wcięło)

3. Shani

4. Milunia

5. Chocolate

6. Zygzak

7. Pan Serduszko – imię robocze z racji kształtu łatki na grzbiecie ;)

8. Babe – myszka z klasą

9.Pan Śliwa – imię robocze z powodu łatki na łebku ;)

10. Panduś - to właśnie on ma już domek. No i będzie mieszkał blisko mnie :)

11. Czarny

Wszystkie są super. Bez problemu dają się brać na ręce. I samica nie ma nic przeciwko temu.

Mangalarga - Sob Wrz 13, 2008 01:48

aga, bywa, że jeśli bracia są razem od małego, żyją w zgodzie, ale nigdy nie ma 100% pewności, że tak będzie.

Jeeej, idaa, gromadka przecudowna, mam nadzieję, że wszyscy chłopcy trafią w dobre ręce ^^

A mój myszek nawet sporo urósł w ciągu 2 tygodni u mnie. Może to dziwnie zabrzmi, ale zmienił się na pyszczku, nie ma już takiej "dziecięcej" mordki ;) Szybko się oswoił, bardzo chętnie biega mi po rękach. I ma większe ADHD niż moje szczury. Nie pamiętam, żeby którykolwiek z moich 3 mysich kawalerów był aż tak ruchliwy :P

Anonymous - Sob Wrz 13, 2008 15:01

idaa, Tylko dwa podobne są do mysiej mamy i oba są to samczyki. :)

Po wczorajszej przechadzce kanapowej i po wycieczce "krajoznawczej" jako odbyły po mnie gdy na tej kanapie leżałam w dunie zrobiłam znowu zdjęcia :smile:
Myszki zadziwiły mnie swoją mysią inteligencją.Nie lubią być brane do ręki pewnie czują,że ja zawsze się trochę obawiam,że mi się wyślizgną dlatego Umbrella i Vittara wyczuwając mnie gdy się zbliżam do kanapy biegną na jej skraj i po nodze wspinają się na moje ramię.Cóż to za ogromny wysiłek dla takich małych nóżek.
Velvet i Vendetta biegną szybciutko na oparcie kanapy i tam czekają aż siądę i wtedy wskakują szybko na moje ramię.
Tylko Africa albo dlatego,że jest nieśmiała,albo dlatego,że nie opracowała jeszcze metody jak to zrobić,a może dlatego,że chce mi zrobić przyjemność nie wchodzi na ramię tylko łapana jest w rękę.

Vittara

Africa

Umbrella

Vendetta lub Velvet a z komina wygląda Africa

Mini grupa

Anonymous - Sob Wrz 13, 2008 16:03

vittara jak miś koala na tym pierwszym wygląda:)
Anonymous - Sob Wrz 13, 2008 16:45

idaa napisał/a:
Pan Serduszko – imię robocze z racji kształtu łatki na grzbiecie ;)

Łatka jest świetna i jaka równa :shock:

Oli - Sob Wrz 13, 2008 16:58

Dzwonnik z Notre Dame
Myszon impossible (spójrzcie na ogonek którym się podczepiła)
Mikołaj w tym roku przyszedł wcześniej. :wink:

idaa - Sob Wrz 13, 2008 22:23

Jeeeeeeeeeej , słuchajcie co za widok. Dziś prawie wszystkie wylazły z domku :serducho: . No i robi się problem. Do tej pory, jak Mussli chciała odpocząć od maluchów, to spała przed domkiem. A teraz one wyszły i ganiają za nią. Jak tylko się położy, od razu się przysysają :roll: . To jak ona ma odpoczywać? No i dziś siedziały w miseczce. Próbowały ziarenek :serducho:
Layla - Sob Wrz 13, 2008 22:24

idaa, hamak? Pięterko?
idaa - Sob Wrz 13, 2008 22:37

O kurcze, o tym nie pomyślałam. Dzięki Layla, lecę założyć hamaczek. Pożyczę od ogonów :wink:
Anonymous - Nie Wrz 14, 2008 07:52

aga Olimpia Dziękuję :mrgreen:
idaa napisał/a:
Jeeeeeeeeeej , słuchajcie co za widok. Dziś prawie wszystkie wylazły z domku .

Ależ one szybko rosną,niemal w oczach :sirwwt:
idaa napisał/a:
Jak tylko się położy, od razu się przysysają

To pewnie jak im się schowa
idaa napisał/a:
lecę założyć hamaczek

To będzie dopiero krzyk,pewnie nie uśnie z nadmiaru hałasu :lol:
idaa napisał/a:
Próbowały ziarenek

Chyba,że zasmakują w ziarenkach .Właściwie to nie wiem w jakim wieku myszki mogą zacząć jeść ziarenka :huh2:

falka - Nie Wrz 14, 2008 11:01

Bernadeta, Africa z komina i jako dzwonnik z Notre Dame wymiata :mrgreen:
pixxa - Nie Wrz 14, 2008 12:02

Pan Śliwa jest boski :]
Oli - Nie Wrz 14, 2008 13:41

Pan śliwa mógłby się Plum nazywać. :wink:
Anonymous - Nie Wrz 14, 2008 14:18

Dziękuję falka

Kilka fotek z wczorajszego dnia.
Najpierw weszła na kamizelkę w którą byłam ubrana a potem do kieszeni tej kamizelki :DD :
Tego kota trzeba wytarmosić za ucho :>

Albo jeszcze lepiej pociągnąć za wąsiki :>

stadko na wybiegu :wavexxs:

Africa jak zawsze schowana na zdjęciu "stadkowym" jej nie ma. Ona chyba lubi jak prawdziwa modelka sesje zdjęciowe indywidualne. :lol: