To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

mmarcioszka - Sob Lut 08, 2014 20:24

jokada, super :)
Nakasha - Sob Lut 08, 2014 20:48

Ja chciałam z Shirą uczyć się na dogoterapeutę, niestety nie ma u nas sensownych Fundacji, a w Warszawie za sam test predyspozycji trzeba było zapłacić 180 - 300 zł. Dopiero niedawno u nas w Białymstoku są kursy, niestety drogie (od 700 zł w górę
), a aktualnie mnie na to nie stać.

Ale nadal bardzo chcę i sądzę, że będę odkładać, aby mieć pieniądze na następny termin kursu. :)

Album z zimowymi psiakami:
http://s993.photobucket.c...a%202013%202014

wilczek777 - Pon Lut 10, 2014 14:03

Ale narobiłam... Kupiłam Midwesta klatkę i chyba jest duża... albo po prostu nie jestem świadoma jak wielkiego psa będe miała o.0
Niech mnie ktoś oświeci czy przegiełam czy mi się wydaje
http://allegro.pl/promocj...3954792874.html

katasza - Pon Lut 10, 2014 14:16

Powinna byc ok, ja ma rozmia mniejsza ( dl 70 cos cm) i ona jest na doroslego bostona, sznaucera min itd
babyduck - Pon Lut 10, 2014 14:18

eeee, to nie jest duża klatka. Ja dla Negry (45 w kłębie) mam 110 cm długości.
wilczek777 - Pon Lut 10, 2014 14:21

Potwornie wielka mi się wydaje o.0
Widziałam dwie małe (43cm) suki BC w bagażniku w o rozmiar mniejszej klatce...
Wiadomo, że "domowa" może być większa ale tu by się berneńczyk zmieścił, zrobił big kupkę i będzie miał miejsce żeby się niej nie położyć.

jokada - Pon Lut 10, 2014 14:33

wilczek777, ja mam tej wielkości na dwa caviśki
nawet zdjęcie ostatnio wrzucałam.

(a była kupowana dla bearded collie)

katasza - Pon Lut 10, 2014 14:39

Uwierz, ze bern sie tam nie zmiesci :P
jokada - Pon Lut 10, 2014 14:50

wiecie, zmieszczenie to jedno, a komfort to drugie :-P

jak nie ma wyjścia, to moje i w 60'tkę wciskam, jak spia poza domem / jedną noc

Szura - Pon Lut 10, 2014 14:56

Ja mam w domu klatkę długości 90+coś cm i mi się wydaje ok dla bordera czy ozika przykładowo. Amstaff się w niej spoko mieścił, tylko on nie był długi, to też trzeba wziąć pod uwagę. teraz zamówiłam 78cm, bo docelowo chcę zostawiać oba psy w klatce, a jednocześnie chciałam, żeby ta mniejsza w razie czego była ok dla Yukiego. I to 78cm to jest minimum dla 10,5kg bedla. ;) Ale on z kolei jest długaśny jak wonsz. ;3 Wybierałam tak, żeby mógł się położyć na boku z wyciągniętymi łapkami i na brzuchu prosto z łapkami przed sobą.

EDIT: Jokada, ja Yukiego jak trzeba to na godzinkę-dwie wrzucam do 55tki transportera, ale to już pies się musi kompresować. ;)

jokada - Pon Lut 10, 2014 15:13

no, jak mus to mus ;)
wiadomo żaden komfort - ale czasem dla psa tak bezpieczniej

ja się teraz przymierzam do tego
http://www.zooplus.pl/sho...er_namiot/95093
bo jest malutkie, lekkie - i mam nadzieje sprawdzi się w czasie ćwiczeń / zająć
kiedy muszę jednego psa zamknąć

Nakasha - Pon Lut 10, 2014 15:24

wilczek777, nie będzie za duża. ;) Berneńczykowi na pewno nie byłoby w niej wygodnie, więc spokojnie. :) No i Twoja suka może urosnąć nieco więcej niż do 45 cm przecież. ;) Najlepsza klatka domowa to taka, w której pies może się wygodnie położyć na boku i wyciągnąć łapy.
Szura - Pon Lut 10, 2014 15:38

jokada, ooo, fajne i tanie! Jak patrzyłam na materiałowe klatki, to były droższe niż metalowa, którą zamówiłam... :| A ta faktycznie lekka i przenośna, jak będę przy kasie to pewnie o niej pomyślę. :)
Oli - Pon Lut 10, 2014 16:30

jokada, zajebista ta klatka! chyba zainwestuję w takie coś dla Duszka. Mamy w domu transporter lotniczy duży, ale jak Duś wchodzi to się podłoga ugina i "strzela", czego on się boi, więc śpi w nim tylko Rudzik. W takim materiałowym pewnie chętnie by spał. Tylko czy to jest stabilne? Czy raczej w guście kocich namiotów, więc mega wywrotne?
jokada - Pon Lut 10, 2014 16:51

Oli, myślę że jak sie tam włoży koc/posłanie - to powinno być stabilniejsze
puste pewnie będzie sie przetaczać...