To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

Szura - Nie Gru 23, 2012 17:57

O mamo, kupiłam Tośkowi żwacze wołowe, a on uznał że to najpiękniejszy zapach, jaki kiedykolwiek poczuł i mega najarany się w tym tarza. :lol:

Ja też powąchałam sobie żwacze i powiem Wam coś - one pachną DOKŁADNIE tak samo jak niesprzątnięta klatka pawianów. Także jak ktoś nigdy takiej klatki pawianów nie wąchał, to może się sztachnąć żwaczykiem i powyobrażać, że jest opiekunem małp. :D

Asaurus - Pon Gru 24, 2012 16:44

Tuptający Baaj:

http://www.youtube.com/watch?v=r_SPi85JPH4

Szura - Pon Gru 24, 2012 21:48

Michał, świetne! :mrgreen: Od czego zaczęliście naukę tuptania? ;)
AngelsDream - Pon Gru 24, 2012 22:02

Szura, ja go uczyłam, to ja Ci odpowiem.

Od klikania tego, jak Baaj poprawia siadanie, gdy już siedzi.
Potem przeczekiwałam, aż sam ruszy łapami.
Potem, ruszałam nogami, jak on ruszał.
A teraz jest tak.

Problem w tym, że Baaj tego na podłodze nie chce robić, bo się ślizga. A czasem nie chce, bo 'pali głupa' - wtedy gotowam go oskubać z włosów albo rozszarpać. Jednak przy odrobinie drobnych chęci drepcze bardzo energicznie i z zapałem. :twisted:

Szura - Pon Gru 24, 2012 22:10

AngelsDream, wygląda to obłędnie. :)
AngelsDream - Pon Gru 24, 2012 22:31

Szura, będziemy się starali, żeby było bardziej precyzyjne jeszcze. :mrgreen:
Bel - Pon Gru 24, 2012 23:23

eeeeee Pestkowego "stepuj" nic nie przebije :lol: :lol: ale zdaje się, że Baaj miał na inną komendę reagować :>
AngelsDream - Pon Gru 24, 2012 23:27

Bel, słowna też będzie.

Tak jest mu łatwiej zrozumieć. Inna sprawa, że na wypowiadane moim magicznym tonem "albercik" Baaj piszczy i poszczekuje. :lol:

nezu - Wto Gru 25, 2012 10:34

Beli ma guzy na obu listwach mlecznych... Nie wiem czemu tata tego nie zauważył, mam do niego o to straszny żal...
Dwa są ogromne, wielkością dorównują już dorodnym węgierkom, jak nie lepiej. Są twarde, nieregularne w kształcie i zwarte...
Wszystkich guzów jest aż 5!
Ona ma już 13 lat, ta nasza schroniskowa "jamniczka", oraz spore problemy zdrowotne...

Nie wiem nawet czy przeżyłaby operację i czy nie jest już za późno (przerzuty).
Niedługo mnie nie będzie w Malborku, a po świętach tata jak zwykle nie będzie miał czasu na wizyty u wwta, bo pracuje do późna.
Stracimy psa. Jestem zdruzgotana....

Rozważam powrót na stare śmieci żeby chociaż zwierzaki podoprowadzać do stanu używalności...

Sysa - Wto Gru 25, 2012 22:19

nezu, strasznie mi przykro :( Mam nadzieję, że jednak uda się jakoś sprawę rozwiązac :(

Czy ktoś miał styczność z mudikami i może wyrazić swoją opinię o tej rasie?

AngelsDream - Wto Gru 25, 2012 22:19

Sysa, wystarczy okazjonalna styczność?
Niamey - Wto Gru 25, 2012 22:56

Gdyby ktoś szukał inspiracji jak ostrzyc swojego pudla, to proszę:

http://lh4.ggpht.com/_NWD...s0/P1060802.jpg

Ninek - Wto Gru 25, 2012 23:21

Chce zamówić kundlowi na próbe pare kg karmy. Ale nie wiem od której zacząć. Może ktoś doradzi, która ma lepszy skład? Totalnie sie na tym nie znam :oops:
Na razie chce przetestować jedną z tych, które kobitki tutaj wrzucały: Brit Premium Lamb&Rice albo Husse Lamm&Rice.

Husse podoba mi sie o tyle bardziej, że ma 5% więcej jagnięciny.

Sorgen - Wto Gru 25, 2012 23:27

Złamałam Delcie pazur jak ją wsadzałam do klatki :/ I to tak paskudnie bo się ułamał w połowie długości i cały nerw jest na wierzchu a jakikolwiek wet będzie otwarty dopiero w czwartek :/ Przemyłam borasolem, mam maść z antybiotykiem, smarować jej tym? W domu chodzi bez opatrunku, na spacery będę coś kombinować. W domu też jej zakładać opatrunek?
Mam koszmarne wyrzuty sumienia ;(

Sysa - Wto Gru 25, 2012 23:43

AngelsDream, tak. Jestem namawiana na takiego psiaka, a akurat mam miejsce na psiaka :P i choć myślałam znów o szetlandzie, już bardziej swiadomie, to jednak zastanawiam się nad mudikiem, bo z opisów wygląda że to fajne psy, ale chciałabym poznać różne opinie.