Archiwum - Psiaki XV
Szura - Nie Gru 23, 2012 17:57
O mamo, kupiłam Tośkowi żwacze wołowe, a on uznał że to najpiękniejszy zapach, jaki kiedykolwiek poczuł i mega najarany się w tym tarza.
Ja też powąchałam sobie żwacze i powiem Wam coś - one pachną DOKŁADNIE tak samo jak niesprzątnięta klatka pawianów. Także jak ktoś nigdy takiej klatki pawianów nie wąchał, to może się sztachnąć żwaczykiem i powyobrażać, że jest opiekunem małp.
Asaurus - Pon Gru 24, 2012 16:44
Tuptający Baaj:
http://www.youtube.com/watch?v=r_SPi85JPH4
Szura - Pon Gru 24, 2012 21:48
Michał, świetne! Od czego zaczęliście naukę tuptania?
AngelsDream - Pon Gru 24, 2012 22:02
Szura, ja go uczyłam, to ja Ci odpowiem.
Od klikania tego, jak Baaj poprawia siadanie, gdy już siedzi.
Potem przeczekiwałam, aż sam ruszy łapami.
Potem, ruszałam nogami, jak on ruszał.
A teraz jest tak.
Problem w tym, że Baaj tego na podłodze nie chce robić, bo się ślizga. A czasem nie chce, bo 'pali głupa' - wtedy gotowam go oskubać z włosów albo rozszarpać. Jednak przy odrobinie drobnych chęci drepcze bardzo energicznie i z zapałem.
Szura - Pon Gru 24, 2012 22:10
AngelsDream, wygląda to obłędnie.
AngelsDream - Pon Gru 24, 2012 22:31
Szura, będziemy się starali, żeby było bardziej precyzyjne jeszcze.
Bel - Pon Gru 24, 2012 23:23
eeeeee Pestkowego "stepuj" nic nie przebije ale zdaje się, że Baaj miał na inną komendę reagować
AngelsDream - Pon Gru 24, 2012 23:27
Bel, słowna też będzie.
Tak jest mu łatwiej zrozumieć. Inna sprawa, że na wypowiadane moim magicznym tonem "albercik" Baaj piszczy i poszczekuje.
nezu - Wto Gru 25, 2012 10:34
Beli ma guzy na obu listwach mlecznych... Nie wiem czemu tata tego nie zauważył, mam do niego o to straszny żal...
Dwa są ogromne, wielkością dorównują już dorodnym węgierkom, jak nie lepiej. Są twarde, nieregularne w kształcie i zwarte...
Wszystkich guzów jest aż 5!
Ona ma już 13 lat, ta nasza schroniskowa "jamniczka", oraz spore problemy zdrowotne...
Nie wiem nawet czy przeżyłaby operację i czy nie jest już za późno (przerzuty).
Niedługo mnie nie będzie w Malborku, a po świętach tata jak zwykle nie będzie miał czasu na wizyty u wwta, bo pracuje do późna.
Stracimy psa. Jestem zdruzgotana....
Rozważam powrót na stare śmieci żeby chociaż zwierzaki podoprowadzać do stanu używalności...
Sysa - Wto Gru 25, 2012 22:19
nezu, strasznie mi przykro Mam nadzieję, że jednak uda się jakoś sprawę rozwiązac
Czy ktoś miał styczność z mudikami i może wyrazić swoją opinię o tej rasie?
AngelsDream - Wto Gru 25, 2012 22:19
Sysa, wystarczy okazjonalna styczność?
Niamey - Wto Gru 25, 2012 22:56
Gdyby ktoś szukał inspiracji jak ostrzyc swojego pudla, to proszę:
http://lh4.ggpht.com/_NWD...s0/P1060802.jpg
Ninek - Wto Gru 25, 2012 23:21
Chce zamówić kundlowi na próbe pare kg karmy. Ale nie wiem od której zacząć. Może ktoś doradzi, która ma lepszy skład? Totalnie sie na tym nie znam
Na razie chce przetestować jedną z tych, które kobitki tutaj wrzucały: Brit Premium Lamb&Rice albo Husse Lamm&Rice.
Husse podoba mi sie o tyle bardziej, że ma 5% więcej jagnięciny.
Sorgen - Wto Gru 25, 2012 23:27
Złamałam Delcie pazur jak ją wsadzałam do klatki I to tak paskudnie bo się ułamał w połowie długości i cały nerw jest na wierzchu a jakikolwiek wet będzie otwarty dopiero w czwartek Przemyłam borasolem, mam maść z antybiotykiem, smarować jej tym? W domu chodzi bez opatrunku, na spacery będę coś kombinować. W domu też jej zakładać opatrunek?
Mam koszmarne wyrzuty sumienia
Sysa - Wto Gru 25, 2012 23:43
AngelsDream, tak. Jestem namawiana na takiego psiaka, a akurat mam miejsce na psiaka i choć myślałam znów o szetlandzie, już bardziej swiadomie, to jednak zastanawiam się nad mudikiem, bo z opisów wygląda że to fajne psy, ale chciałabym poznać różne opinie.
|
|
|