Archiwum - Koty vol. IV
klauduska - Wto Sty 10, 2012 00:23
PALATINA, proszę, tutaj wątek z mrumru: http://mrumru.eu/viewtopic.php?t=2384
Devona, zamierzam mieć koty dużych ras i zastanawiam się czy byłaby odpowiednia..
Devona - Wto Sty 10, 2012 00:49
| klauduska napisał/a: | | Devona, zamierzam mieć koty dużych ras i zastanawiam się czy byłaby odpowiednia.. | Nie wiem, jakie rozmiary mają koty ras dużych. U mnie są dwa dość spore dachowce, Gizmo jest wysoki, ma długie łapy, ale szczupłą sylwetkę, waży ok. 4.5-5 kg, Elmo jest od niego mniejszy, ale za to ma problem z nadwagą (7 kg). Oba korzystają z tej kuwety bez problemu.
PALATINA - Wto Sty 10, 2012 11:42
Ja się zastanawiam nad tą http://www.zoologiczny.sk...9_78_383___1860 .
P.S.
Dzięki za linki.
klauduska - Nie Sty 15, 2012 18:43
Moja Socia jest nadal chora
miała kolejne badania krwi w pt robione, wyszło, że dalej ma stan zapalny [ona przeszła bardzo ciężką postać kk, a raczej dalej nie wyleczona jest ]. dzisiaj byłam z nią na usg i wyszło, że ma też zapalenie jelit, jutro jedziemy na rtg klatki piersiowej, bo najprawdopodobniej tam dalej jest przyczyna
Kluska - Nie Sty 15, 2012 18:46
Kciukam za szybki powrót do zdrówka
nezu - Nie Sty 15, 2012 18:52
klauduska, oj, kciukam...
I mam nadzieję, że to nie to co myślę....
klauduska - Nie Sty 15, 2012 18:58
Kluska123, dziękuję. bardzo nam się przydadzą.
Socia jest bardzo osowiała i tylko śpi i nie ma w ogóle apetytu, choć dostaje na to lek
nezu, dziękuję za kciuki.
a o czym myślisz ?
jakuszewa - Pon Sty 16, 2012 01:04
Biedna Socia Psocia...
Trzymam kciuki za Panienkę! Musi nabrać sił, by miał mi kto drapać i gryźć ręce przy następnej wizycie w Wawie (niekoniecznie przez pół nocy )
**
klauduska - Pon Sty 16, 2012 01:23
jakuszewa,
--
Bambina i Katiusza pojechały dzisiaj do nowego domku
--
Koli i Kari nadal czekają na swój domek/swoje domki !
event na fb: http://www.facebook.com/events/225374900875054/
Tygrys - Pon Sty 16, 2012 11:39
Maniek raz na 4-5 tygodni zaczyna przez jakieś 2-3 minuty kichać-kaszleć, nie wiem co się dzieje, czy to od sierści, te kłaczki? z tym że nigdy nic nie wypluł, ani jednego włosa, przy tym kichaniu kuca 4 łapami nisko przy podłodze, a potem jakby nigdy nic, jak skończy, idzie sobie dalej tylko chwile jest zachrypnięty...
Nie wiem co to, ale na wszelki wypadek zrobię mu badania
Ninek - Pon Sty 16, 2012 11:44
Tygrys, a to nie najzwyklejsze w świecie robaki?
Moje koty kaszlały, jak miały robale.
Tygrys - Pon Sty 16, 2012 11:50
Ninek, był niedawno odrobaczany, nie wychodzi na dwór w ogóle, i nie ma robaków w kale.
nezu - Pon Sty 16, 2012 11:56
Czasem jedno odrobaczenie nie wystarczy, a jednym z objawów robaczycy jest właśnie problem z drogami oddechowymi. Może powtórzcie odrobaczanie żeby to wykluczyć?
Ninek - Pon Sty 16, 2012 12:26
| Tygrys napisał/a: | | Ninek, był niedawno odrobaczany, nie wychodzi na dwór w ogóle, i nie ma robaków w kale. |
To ze nie wychodzi niewiele ma do rzeczy - choćby na butach przynosicie.
A w kale ciężko, żeby były. Podobno u domowych kotów ciężko o takie. Tak mi przynajmniej jakiś wet mówił.
Tygrys - Pon Sty 16, 2012 13:43
nezu, no może jedno tak, ale on był dwa razy odrobaczany. No nic, jadę z nim w tym tygodniu do weta, to nie zaszkodzi odrobaczyć. Aha i on to ma raz w miesiącu a nie co chwile a nawet rzadziej.
|
|
|