Archiwum - Chomiczki
sachma - Pon Sty 16, 2012 14:57
a jak u nich z niszczeniem? zjedzą jak szczury wszystko co dostaną?
no i z tego co słyszałam to tylko osobno. wszystkie?
sachma - Pon Sty 16, 2012 15:23
Rozmowa z TŻ..
- wymiana wszystkich plusów choma...
- NIE
- ale ja chcę!
- przejdzie ci za dwa tygodnie, nie i koniec.
- będę płakać! ja chcę!
- spokojnie, przeczekamy to.
LaLuna - Pon Sty 16, 2012 15:23
Kochane Szczuraski powiedzcie mi , znacie jakieś dobre forum chomikowe? moja znajoma chce kupić chomika za parę miesięcy. chcę ja przekonać na rasowego, uświadomić o realnych wymaganiach chomiczych, wychowaniu.
sachma - Pon Sty 16, 2012 15:26
ale właśnie się tu dowiedzieliśmy że nie ma rasowych chomików
Ninek - Pon Sty 16, 2012 15:27
| sachma napisał/a: | a jak u nich z niszczeniem? zjedzą jak szczury wszystko co dostaną?
no i z tego co słyszałam to tylko osobno. wszystkie? |
Praktycznie nie niszczą. Wyposażenie najlepiej drewniane - niewiele osobników sika poza kuwetką.
Osobno wszystkie. Dżungarki musiałyby mieć naprawdę olbrzymią klatke, żeby nie było bójek.
LaLuna - e-chomik.eu - głównie portal. Chociaż forum też, jeśli sie nie zrazi bandą dzieciaków
Ninek - Pon Sty 16, 2012 15:28
Są rasowe. Jest jedna hodowla zrzeszona w zagranicznym związku. Ale mioty są rzadko - hodowla Tigro.
Bel - Pon Sty 16, 2012 17:02
jeszcze kilka mc temu pisała mi, że już nie ma hodowli więc ocb?
Ninek - Pon Sty 16, 2012 17:10
Bel, niedawno miała przecież miot. Na e-chomiku były zdjęcia.
Chyba, że po nim zrezygnowała, nie wiem. 18 września urodził sie jej ostatni miot:
http://www.forum.e-chomik...ra-ur-18092011/
Lavi - Pon Sty 16, 2012 20:03
Ja jednak nie mogę choma, facet jest nieugięty i powiedział wyraźnie: Nie Zapłaczę się
Bel - Pon Sty 16, 2012 20:15
Lavi, rzuć faceta-weź chomika. Nie musisz się nim zajmować i mniej żre. Jak Cię wk.. trzaśniesz książką i po sprawie
Anonymous - Pon Sty 16, 2012 20:21
a ja nie lapie o co chodzi z tym niezgadzaniem sie ;p na szczury ok, bo je czuc. ale przeciec chomika nie czuc, zajmuje malo miejsca i raczej nie bedzie mu sie kazala nim zajmowac wiec o co chodzi?
Lavi - Pon Sty 16, 2012 20:21
Bel, ile to by rozwiązało moich problemów. Jeden tylko by został - chomika nie mogłabym zaciągnąć do Galerii i opróżnić jego konta bankowego
Bel - Pon Sty 16, 2012 20:24
Lavi, ale możesz chomika zaciągnąć do łóżka, wtulić się w jego futro i opróżnić mu kuwetkę
katasza, weź chomika!
Lavi - Pon Sty 16, 2012 20:26
| Off-Topic: | Faceta też mogę, wystarczy podnieść bluzkę a już merda ogonem xD Chyba jednak zamiana faceta na chomika nie jest aż tak opłacalna jak się wydawało na początku |
Manta - Pon Sty 16, 2012 20:41
Chomiki jesli chodzi o to ile zajmuja miejsca, czasu i pieniedzy i ile przyspazaja problemow - sa zdecydowanie najcudowniejszymi zwierzakami przynajmniej syryjki, wiec polecam .
Ja mialam samca, sprzedalam dalej do hodowli, zostala mi samiczka
I szczerze teraz zaluje, ze sie zabralam za myszy a nie za chomiki i ze chomiczy zwiazek sie nie rozrosl i nie ruszyl tak jak mial ruszyc, bo te male pluszowe niedzwiadki sa naprawde cudowne z reszta z ostatniej mysiej wystawy o maly wlos bym noe wrocila z chomikiem hehe.
|
|
|