Archiwum - Psiaki
AngelsDream - Nie Sie 05, 2007 02:14
tgategav, zaczepiste zdjęcie.
Anonymous - Nie Sie 05, 2007 08:51
| tgategav napisał/a: | wiatr we włosach.. | obłędne!
kasia_123, starałam się doczytać, ale nie znalazłam. Jakiej rasy jest Twoja psina? Śliczna jest! Przez te uszy rozkosznie zawadiacko wygląda
Oli - Nie Sie 05, 2007 14:00
| Viss napisał/a: | | kasia_123, starałam się doczytać, ale nie znalazłam. Jakiej rasy jest Twoja psina? |
jest troche wieloowocowym amstaffem, wiec powiedzmy ze jest zdrowsza wersja amstaffa
[ Dodano: Nie Sie 05, 2007 15:05 ]
poszukalam i znalazlam - wypowiedz kasi gdzies daleko w tym temacie: Justka1, Salsa to mieszanka amstaffa z czymś pochodnym od bulldoga...z tego co słyszałam od kolegi, który ma jej siostrzyczkę.
agacia - Pon Sie 06, 2007 22:49
To i ja swoje psinki przedstawie
To jest babcia Azja
I gowniarz Lucynka
I Lucy odpoczywa na fotelu
I dziewczyny razem
falka - Pon Sie 06, 2007 23:11
agacia, olśniewające zdjęcia
jokada - Wto Sie 07, 2007 08:00
tfu tfu, odpukac...
ale postanowiłam ze jesli za dwa miesiace dostane umowe na czas nie okreslony, to kupuje szczeniaka
troche mam wyrzuty sumienia ze to moj egoizm, ze bedzie za duzo sam siedział
ale tysiące psów tak zyją...
i na prawde jestm w stanie dobre warunki mu zapewnic, i bede sie starc zeby było jak najlepiej...
powiedzcie ze to ma sens
ze wreszcie bede miała futrzaka który nie odejdzie po dwóch latach, ze bede mogła z nim chodzic na spacery i mocno, mocno przytulac
AngelsDream - Wto Sie 07, 2007 08:02
jokada, to ma sens, jeśli naprawdę chcesz, żeby miało
agacia - Wto Sie 07, 2007 10:34
Jesli tylko jestes w stanie zapewnic psiakowi duzo czasu po pracy to czemu nie No i zalezy ile godzin mialby sam zostawac. Ja troche juz siedze w psach i poprostu doswiadczenie sprawilo,ze mam taka a nie inna reakcje na chec wziecia sobie psa przez kogos. Bo pies to nie tylko futrzak do przytulania,ale pewnie zdajesz sobie z tego sprawe A na poczatek zawsze wszystkim proponuje spacerowanie bez psa przed praca,po pracy,wieczorem,a czasem i w srodku nocy(jakby sie psiaczkowi biegunka zdarzyla) bez wzgledu na pogode i zobaczenie ile sie jest w stanie psu czasu poswiecic
Oli - Wto Sie 07, 2007 11:26
Powiem szczerze - jesli bierzesz szczeniaka, wez podczas urlopu/wakacji - biorac szczeniaka i od razu zostawiajac go samego bedziesz miala nie tylko duzo sprzatania po powrocie z pracy (to akurat male piwo), ale nie nauczysz go prawidlowo wychodzenia na spacer/nie niszczenia (szczeniak samotny bedzie sie na bank nudzil i mimo posiadania mnostwa zabawek bedzie niszczyl rzeczy pachnace wlascicielem) i socjalizacja z Toba tez bedzie nie taka jak trzeba. Jesli nie mozesz wziac urlopu to moze lepiej bedzie pomyslec nad podrosnietym psiakiem ze schronu? Poza tym podstawe stanowi zelazna zasada, ze pies dluzej niz 6-8 godzin sam NIE MOZE zostawac. Sprawi to na bank klopoty z nim. Jakby co sluze pomoca/doradami w sprawie wychowania (szczegolnie psa ze schroniska lub sprawiajacego problemy wychowawcze).
Anonymous - Wto Sie 07, 2007 11:33
Olimpia, ja z twojej pomocy będę musiała skorzystać kolejny raz...
bo już czuję, co mnie czeka po powrocie z obczyzny
Iskra jest 'trudnym' psem, bo kilka pierwszych miesięcy swojego życia spędziła luzem na podwórku. potem bardzo ładnie się przyzwyczaiła do życia w mieście. ale teraz, od miesiąca mieszka z Dominikiem, a tam - ani nie chodzi na spacery na smyczy, ani nic nie jest takie jak było ze mną, świat jej sie przewrócił do góry nogami...
przed wyjazdem miała sterylkę, był duży krwiak, ale widziałam teraz zdjęcia - wszystko się już pięknie zagoiło, nie ma prawie śladu. tylko... mała się pochorowała, po tym jak spędziła cały dzień na dworze, 3 dni była na antybiotyku. a teraz... sika w nocy na posłanie...
już wcześniej jej się to zdarzało, mimo bardzo późnego spaceru wieczorem ( często wychodzę z nią ostatni raz koło 23 przed snem ). ale ot, zdarzało, tłumaczyłam sobie, że to jeszcze szczenię/młody psiak.
teraz skończyła rok, a sika coraz częściej.
Olimpia, czy to może być efekt sterylki?
czy to problemy z układem moczowym?
odwiedzić weta, zrobić jakieś badania, jakie?
leki, jakie? potrzebne?
uch...
a tobie, jokada, życzę dużo szczęscia z dużym futrzakiem psy są cudowne, ja sobie życia bez nich nie wyobrażam...
jokada - Wto Sie 07, 2007 14:44
Mysle ze u mnie psiak siedził by sam od około 9 do 16:30 bo tak pracuje MM
wychodziłabym z nim ja, przed 8.00 i po 17.00 - bo ja mam sztywniej ustawiony czas w pracy i nie mam szansy na pozniejsze przychodzenie i wczesniejsze wychodzenie
najprawdopodobniej jak psiak bylby mały to wygospodarowalaby jakas godzine przerwy, zeby zdażyc dojechac do domu i psa odsikac.
MM odmawia wychodzenia z psem
Myslałam nad starszym pieskiem, ale boje sie ze może byc zle zsocjalizowany, o i mniejszego łatwiej do szczurow przyzwyczaic.
zasadzkas - Wto Sie 07, 2007 16:00
Mata, to może być wszystko, nawet mały stan zapalny, a jak mówisz, że się przeziębiła to nawet bardzo prawdopodobne. Moja sunia w tego typu sytuacji miała badania moczu i najpierw kurację furaginum. Trochę pomogło, ale, niestety, u nas to posterylkowe nietrzymanie moczu i musimy Propalin nabyć. Diagnoza postawiona.
Oli - Wto Sie 07, 2007 22:48
mata juz dostala ode mnei pw.
jokada co do socjalizacji psa ze schroniska to wystarczy znalezc dobre schronisko, ktore zajmuje sie psami pod wzgledem socjalnym - przykladem moze byc schron w Ostrowii Mazowieckiej z ktorego psy sa brane na tymczas i wtedy wiadomo jak pies sie zachowuje w domu, a nawet mozna go tego i owego nauczyc (przepraszam za mala kryptoreklame ). Osobiscie juz 3 psiakom z tego schronu tak pomagalam i kazdy znalazl dom. Moze od pazdziernika wezme kolejnego...
kasia_123 - Śro Sie 08, 2007 10:01
agacia, Zakochalam sie w zdjeciu Lucy wypoczywajacej na fotelu
a Azja bardzo sliczna jest i dumnie wyglada
jakoda, mlode psiaki czasami potrafia sikac co godzine i to moze byc jedynie problem...ale sadze ze piesek przy dobrym ukierunkowaniu szybko zalapie o co chodzi.
Tak co do sikania w domu... to Salsa znow zaczela, aaaah i wydaje mi sie ze to przez to ze mnie nie ma...bo jak bylem to nie sikala juz, bedzie trzeba ja do pionu przywrocic
W ogole to zauwazylam ze w Irlandii praktycznie kazdy pies na ulicy to:
1. Golden Retriver
2. Labrador, Border Collie
3. Collie Dlugowlosy oraz Sheltie
O psy innych ras na prawde bardzo ciezko...czasami jeszcze Owczarki Niemieckie ale sporadycznie. Kundelki to rzadkosc...a jesli juz to czesto widze mix Border Collie.
Nie podoba mi sie takie male zroznicowanie w pieskach... u nas nie ma jakos tak "ulubionych ras", bo jest duze zroznicowanie. Tutaj to wyglada tak jakby innych ras nie znali. Idzie sie ulica i na co 2 lub 3 podworku widac Golden'a albo dwa.
Owszem te psy sa sliczne ale chyba wiecie o co mi chodzi
| Off-Topic: | Olimpia, dzieki za udzielenie Viss odpowiedzi |
agacia - Czw Sie 09, 2007 18:52
Lucy robi fikołka A ten malamucik to nie moj
I Lu w fotelu w normalnej pozie
|
|
|