To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki X

sachma - Sob Lut 26, 2011 15:01

Czy ktoś się wybiera na wystawę do Nitry w czerwcu? szukam kogoś do kogo będę się mogła doczepić albo kogoś kto się do mnie doczepi - obowiązkowo musi mieć prawko bo ja sama nie dam rady pojechać taki kawał..
Szura - Sob Lut 26, 2011 23:27

Łysy Tooooniiiic. :mrgreen: :serducho:

http://www.youtube.com/watch?v=N7FCIq4wpnM

satanka666 - Nie Lut 27, 2011 10:32

jaaki słodziak :serducho:

skąd macie taki fajny szarpaaakk? :P

Szura - Nie Lut 27, 2011 11:13

satanka666, zrobiłam. :)

Mam jeszcze trochę materiału, za zwrot kosztów przesyłki mogę Ci zrobić. :D

satanka666 - Nie Lut 27, 2011 11:23

łaa, a twarde to to? Tonic pewnie lekko szarpie, mój jak szarpnie to rękę wyrywa ;p myślisz, że wytrzyma?
Ninek - Nie Lut 27, 2011 11:24

Jaka cudna fryzura :serducho:

EDIT
tak w ogóle, to on wygląda jak szczeniak na tym filmiku :mrgreen:

Szura - Nie Lut 27, 2011 11:33

satanka666, ten mój jest taki średni, ani bardzo miękki, ani bardzo twardy - zrobiłam jeden bardzo miękki i bardzo rozciągliwy, ale mało wygodnie mi się go używa. ^^ Mogę mocniej zaciskać przy splataniu, to będzie twardszy (ale trochę krótszy - co nie powinno przeszkadzać bo one się fajnie rozciągają).
satanka666 - Nie Lut 27, 2011 11:39

Szura, to super :mrgreen: daj mi na pw dane do przelewu i napisz ile mam Ci zapłacić ;p
karolajna94 - Nie Lut 27, 2011 13:30

Może i ja się pochwalę swoimi 4 potworkami :P
W domu mam 2 yorki, owczarka i kundelka. Wszystkie 3 sunie (tak, tak, przewaga dziewczyn :P ):
Coco: 3-letnia sunia york.
Tosia: 2-letnia sunia york.
Mam tylko zdjęcie ich obu, nie mogę znaleźć oddzielnych. Coco jest na pierwszym planie, Tosia jest w tle :)

Montana: 7-letnia sunia ON.

Tola: 4-letni kundelek, kochany diabełek :P

:)

Anonymous - Nie Lut 27, 2011 18:16

nie lubie yorkow, ale Coco jest boska :mrgreen:
Narowista - Nie Lut 27, 2011 18:37

http://img828.imageshack....7/img2553ns.jpg :serducho:
sachma - Nie Lut 27, 2011 18:47

śliczne gadziny ;)

uh.. zaczynam zbierać siły na kolejnego psa - też pudla, ale już chyba suczkę.. na razie mam jedną deklarację pomocy.. ale już czuję że to będzie długa droga poszukiwań.. chyba po Lennym mam za duże wymagania co do psa stricte na wystawy a nie na kolanka.. dalej się zastanawiam jak to będzie mieć psa i sukę pod jednym dachem.. uh.. ten rok jeszcze muszę przeznaczyć na badania Lennego, więc kasy na drugiego psa nie będzie.. ceny mrożą krew w żyłach, ale jak chcę żeby Lenny krył, to żeby użyczać go z czystym sumieniem muszę zrobić PRA genetyczne i oftomologiczne + HD i ED + badanie rzepek kolanowych.. samo PRA genetyczne to najtaniej 300zł, badanie u okulisty które się robi co dwa lata to kolejne 200zł.. HD i ED 250 a rzepki 80 + dojazd do Czech bo przecież w Polsce nie ma weta który może wydać certyfikat :| a jeszcze muszę zrobić RTG tchawicy bo nie wiem czy nie ma zapadania się tchawicy.. no i serce jeszcze bym chciała mu przebadać i morfologię zrobić.. i w ogóle tyle tego że na samo przebadanie pójdzie tyle co już za niego dałam.. :roll: mam nadzieję że będzie warto :)

babyduck - Nie Lut 27, 2011 19:06

sachma napisał/a:
w Polsce nie ma weta który może wydać certyfikat
jaki certyfikat?
sachma - Nie Lut 27, 2011 19:08

babyduck, że pies ma zdrowe rzepki ;) bo u pudli zdarza się wypadnięcie rzepki..
pituophis - Nie Lut 27, 2011 20:10

Cytat:
ten rok jeszcze muszę przeznaczyć na badania Lennego, więc kasy na drugiego psa nie będzie.. ceny mrożą krew w żyłach, ale jak chcę żeby Lenny krył, to żeby użyczać go z czystym sumieniem muszę zrobić PRA genetyczne i oftomologiczne + HD i ED + badanie rzepek kolanowych.. samo PRA genetyczne to najtaniej 300zł, badanie u okulisty które się robi co dwa lata to kolejne 200zł.. HD i ED 250 a rzepki 80 + dojazd do Czech bo przecież w Polsce nie ma weta który może wydać certyfikat a jeszcze muszę zrobić RTG tchawicy bo nie wiem czy nie ma zapadania się tchawicy.. no i serce jeszcze bym chciała mu przebadać i morfologię zrobić.. i w ogóle tyle tego że na samo przebadanie pójdzie tyle co już za niego dałam.. mam nadzieję że będzie warto

Wreszcie ktoś normalnie myślący!