To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Naciol - Pon Lut 02, 2009 17:20

Ano, w życiu nie widziałam takiego cudaka. Te czułki to jak satelity, wielkie to strasznie.
Śmieszny stfur ;p

Maz, wlazła ci na rękę? :o

A Szarlotka moja, cambri, nie chce jeść. Ghr.

Mangusta - Pon Lut 02, 2009 17:38

niee, ale chciała wyjść ogólnie... z resztą, mam filmik, zaraz na jutjuba wrzucę, chałowy ale coś tam widać...

może Szarlotka zbliża się do wylinki?

Naciol - Pon Lut 02, 2009 17:42

Może, ja nie wiem kiedy miała pierwszą. Ale na razie siedzi na pokrywie moczboxu i dłubie sobie w zębach.
W którym momencie powinnam zmienić jej pojemnik i na jak duży? Czytałam na arachnei jakąś zależność, że ileś tam razy powinien być większy, ale już nie pamiętam ile.

Misquamacus - Pon Lut 02, 2009 18:22

Witam :)
Ja się chyba zdecyduje na 2 te cuda :P
http://allegro.pl/item540...2_za_19_90.html
Gorzej jak moja rodzicielka zejdzie na zawał ;)
Mam tylko nadzieję, że gad nie będzie wredny i się nie będzie z pyskiem rzucał :?
Czym to cudo karmić ?

Anonymous - Pon Lut 02, 2009 19:02

Tez mysle, ze Jablecznik sie do wylinki szykuje.

No gad napewno nie bedzie wredny, bo to pajeczak ;p (wiem, wiem, o co ci chodzilo, tak sie tylko czepiam ;) )
Karmi sie toto wylegiem swierszcza, macznikami.

A ja mam pytanie znowu :P Bo mam hodowle muszek owocowek nielotnych dla modliszek, nie myslalam wczesniej zeby dac pajunkom, ale przeciez pajaki jadaja muchy ;p Probowal ktos taka muszke dac?

Misquamacus - Pon Lut 02, 2009 19:08

Albo może coś z tego ?
Zależy mi naprawdę by toto było mało agresywne ;)
Acanthoscurria geniculata L1 --- 6 zł
Acanthoscurria geniculata L6 --- 25 zł
Brachypelma albiceps(ruhnaui) L3 --- 35 zł
Brachypelma epicureanum L7 --- 30 zł
Brachypelma vagans L1 --- 5 zł
Ceratogyrus darlingi L1 --- 20 zł
Ceratogyrus marshalli L1 --- 25 zł
Chilobrachys huahini L6 --- 30 zł
Chromatopelma cyaneopubescens L3 --- 25 zł
Holothele incei L3 --- 20 zł
Lasiodora parahybana L6 --- 18 zł
Lasiodora parahybana L7 --- 20 zł
Phormictopus Platus L6 --- 30 zł
Poecilotheria ornata L7 --- 60 zł
Poecilotheria pederseni L2 --- 30 zł
Poecilotheria Rufilata L2 --- 30 zł
Psalmopoeus cambridgei L1 --- 8 zł
Psalmopoeus cambridgei L3 --- 10 zł
Psalmopoeus cambridgei L7 --- 30 zł
Psalmopoeus reduncus L1 --- 15 zł
Pterinochilus Murinus Usambara L4 --- 20 zł
Pterinochilus Murinus Usambara L5 --- 25 zł
Tapinauchenius purpureus L1 --- 25 zł
(podałem całą ofertę)

yoshi - Pon Lut 02, 2009 19:49

Acanthoscurria geniculata może być
Brachypelma albiceps(ruhnaui) może być
Brachypelma epicureanum może być
Brachypelma vagans może być
Ceratogyrus darlingi odpada - dość szybkie, jadowite i agresywne, dobrze mieć doświadczenie z pająkami już ;)
Ceratogyrus marshalli odpada - to samo co wyżej
Chilobrachys huahini odpada - podziemny, a one znane są ze swych charakterków, szybkie i mocnym jadzie.
Chromatopelma cyaneopubescens może być
Holothele incei na upartego może być, szybki i też potrafi pokazać charakterek o trochę mocniejszym jadzie
Lasiodora parahybana może być
Phormictopus platus odpada - szybki, w prawdzie nie ma jakiegoś super mocnego jadu ale lubi się stawiać
Poecilotheria ornata odpada - szybkie, agresywne, mocno jadowite
Poecilotheria pederseni odpada - szybkie, agresywne, mocno jadowite
Poecilotheria rufilata odpada - szybkie, agresywne, mocno jadowite
Psalmopoeus cambridgei może być
Psalmopoeus reduncus może być
Pterinochilus murinus usambara odpada - bardzo jadowite i bardzo szybkie, małe wariaty.
Tapinauchenius purpureus na upartego, szybkie, potrafia być temperamentne o raczej słabym jadzie

Misquamacus - Pon Lut 02, 2009 20:19

Teraz się wacham pomiędzy Brachypelma albiceps(ruhnaui) a Chromatopelma cyaneopubescens , oba się potwornie pięknie ubarwione :twisted:
Dzięki Yoshi za wyczerpującą odp. :)

yoshi - Pon Lut 02, 2009 21:33

oj nie ma za co ;) skopiowałam Twoją :D

Ja jak to zwykle, ja, radze kupować po dwa :D nie zastanawiaj się ;) bo jeśli naprawdę Cię to kręci to na dwóch się nie skończy :mrgreen:

Naciol - Pon Lut 02, 2009 21:38

Dzisiaj znowu się przełamałam i zrobiłam zdjęcia Szarlotce ; ) Moja arachnofobia gwałtownie maleje, niedługo ją wypieprzę jak Małego Głoda.
Widać podłoże kokosowe, które miało być inne, ale nawet nie spojrzałam, co mi babka dała. Więc na razie jest to, a niedługo kupię bardziej torfowate.

H. - Pon Lut 02, 2009 21:45

Naciol napisał/a:
niedługo ją wypieprzę jak Małego Głoda.
tak czytam czytam i mi wyszło, że Szarlotę, a nie arachnofobię :rotfl:
Tygrys - Pon Lut 02, 2009 21:47

Naciol, zazdroszczę...ja chyba nigdy się nie pozbędę tej fobii. ja dostaję dreszczy na widok nawet zwykłego długonogiego w kącie... ;(
Naciol - Pon Lut 02, 2009 21:52

Tygrys, w sumie u mnie to była kwestia przełamania się. Na zwykłe kątniki reagowałam tak samo jak ty. Ale twardo sobie postanowiłam, że się nie boję i już. Gdy musiałam przeprowadzić cambri do innego pojemnika na chwilę, dosłownie cała się trzęsłam. Ale po wszystkim doznałam olśnienia, że się nic nie stało i one nie są aż takie groźne jak się wydają ; ) A ten cały strach był jedynie w mojej głowie i sruuu, nie ma.
Ale fakt faktem, że każda fobia jest osobnicza i są różnie nasilone. U mnie jednak nie było aż tak źle, jak się zdawało, może u Ciebie też tak jest? : )

Sorgen - Pon Lut 02, 2009 22:06

Mazoku widzę że się wreszcie doczekałaś kosmity :mrgreen: Gratulacje i więcej fotek :mrgreen:
Mangusta - Pon Lut 02, 2009 22:14

a dziękuję dziękuję :mrgreen: zaraz ją będę przenosić do mniej zatęchłego terra, to jutro już dam radę porobić jej fajniejszych fot... zastanawiam się nad imieniem dla tego tałatajstwa ;)

póki co króciutki i kiepskiej jakości filmik... niestety w pokojowym świetle nie da rady uzyskać nic lepszego :|

http://pl.youtube.com/watch?v=B63xg9h9mfM