Archiwum - Pajączki ^_^
Naciol - Pon Lut 02, 2009 17:20
Ano, w życiu nie widziałam takiego cudaka. Te czułki to jak satelity, wielkie to strasznie.
Śmieszny stfur ;p
Maz, wlazła ci na rękę? :o
A Szarlotka moja, cambri, nie chce jeść. Ghr.
Mangusta - Pon Lut 02, 2009 17:38
niee, ale chciała wyjść ogólnie... z resztą, mam filmik, zaraz na jutjuba wrzucę, chałowy ale coś tam widać...
może Szarlotka zbliża się do wylinki?
Naciol - Pon Lut 02, 2009 17:42
Może, ja nie wiem kiedy miała pierwszą. Ale na razie siedzi na pokrywie moczboxu i dłubie sobie w zębach.
W którym momencie powinnam zmienić jej pojemnik i na jak duży? Czytałam na arachnei jakąś zależność, że ileś tam razy powinien być większy, ale już nie pamiętam ile.
Misquamacus - Pon Lut 02, 2009 18:22
Witam
Ja się chyba zdecyduje na 2 te cuda
http://allegro.pl/item540...2_za_19_90.html
Gorzej jak moja rodzicielka zejdzie na zawał
Mam tylko nadzieję, że gad nie będzie wredny i się nie będzie z pyskiem rzucał
Czym to cudo karmić ?
Anonymous - Pon Lut 02, 2009 19:02
Tez mysle, ze Jablecznik sie do wylinki szykuje.
No gad napewno nie bedzie wredny, bo to pajeczak ;p (wiem, wiem, o co ci chodzilo, tak sie tylko czepiam )
Karmi sie toto wylegiem swierszcza, macznikami.
A ja mam pytanie znowu Bo mam hodowle muszek owocowek nielotnych dla modliszek, nie myslalam wczesniej zeby dac pajunkom, ale przeciez pajaki jadaja muchy ;p Probowal ktos taka muszke dac?
Misquamacus - Pon Lut 02, 2009 19:08
Albo może coś z tego ?
Zależy mi naprawdę by toto było mało agresywne
Acanthoscurria geniculata L1 --- 6 zł
Acanthoscurria geniculata L6 --- 25 zł
Brachypelma albiceps(ruhnaui) L3 --- 35 zł
Brachypelma epicureanum L7 --- 30 zł
Brachypelma vagans L1 --- 5 zł
Ceratogyrus darlingi L1 --- 20 zł
Ceratogyrus marshalli L1 --- 25 zł
Chilobrachys huahini L6 --- 30 zł
Chromatopelma cyaneopubescens L3 --- 25 zł
Holothele incei L3 --- 20 zł
Lasiodora parahybana L6 --- 18 zł
Lasiodora parahybana L7 --- 20 zł
Phormictopus Platus L6 --- 30 zł
Poecilotheria ornata L7 --- 60 zł
Poecilotheria pederseni L2 --- 30 zł
Poecilotheria Rufilata L2 --- 30 zł
Psalmopoeus cambridgei L1 --- 8 zł
Psalmopoeus cambridgei L3 --- 10 zł
Psalmopoeus cambridgei L7 --- 30 zł
Psalmopoeus reduncus L1 --- 15 zł
Pterinochilus Murinus Usambara L4 --- 20 zł
Pterinochilus Murinus Usambara L5 --- 25 zł
Tapinauchenius purpureus L1 --- 25 zł
(podałem całą ofertę)
yoshi - Pon Lut 02, 2009 19:49
Acanthoscurria geniculata może być
Brachypelma albiceps(ruhnaui) może być
Brachypelma epicureanum może być
Brachypelma vagans może być
Ceratogyrus darlingi odpada - dość szybkie, jadowite i agresywne, dobrze mieć doświadczenie z pająkami już
Ceratogyrus marshalli odpada - to samo co wyżej
Chilobrachys huahini odpada - podziemny, a one znane są ze swych charakterków, szybkie i mocnym jadzie.
Chromatopelma cyaneopubescens może być
Holothele incei na upartego może być, szybki i też potrafi pokazać charakterek o trochę mocniejszym jadzie
Lasiodora parahybana może być
Phormictopus platus odpada - szybki, w prawdzie nie ma jakiegoś super mocnego jadu ale lubi się stawiać
Poecilotheria ornata odpada - szybkie, agresywne, mocno jadowite
Poecilotheria pederseni odpada - szybkie, agresywne, mocno jadowite
Poecilotheria rufilata odpada - szybkie, agresywne, mocno jadowite
Psalmopoeus cambridgei może być
Psalmopoeus reduncus może być
Pterinochilus murinus usambara odpada - bardzo jadowite i bardzo szybkie, małe wariaty.
Tapinauchenius purpureus na upartego, szybkie, potrafia być temperamentne o raczej słabym jadzie
Misquamacus - Pon Lut 02, 2009 20:19
Teraz się wacham pomiędzy Brachypelma albiceps(ruhnaui) a Chromatopelma cyaneopubescens , oba się potwornie pięknie ubarwione
Dzięki Yoshi za wyczerpującą odp.
yoshi - Pon Lut 02, 2009 21:33
oj nie ma za co skopiowałam Twoją
Ja jak to zwykle, ja, radze kupować po dwa nie zastanawiaj się bo jeśli naprawdę Cię to kręci to na dwóch się nie skończy
Naciol - Pon Lut 02, 2009 21:38
Dzisiaj znowu się przełamałam i zrobiłam zdjęcia Szarlotce ; ) Moja arachnofobia gwałtownie maleje, niedługo ją wypieprzę jak Małego Głoda.
Widać podłoże kokosowe, które miało być inne, ale nawet nie spojrzałam, co mi babka dała. Więc na razie jest to, a niedługo kupię bardziej torfowate.
H. - Pon Lut 02, 2009 21:45
Naciol napisał/a: | niedługo ją wypieprzę jak Małego Głoda. | tak czytam czytam i mi wyszło, że Szarlotę, a nie arachnofobię
Tygrys - Pon Lut 02, 2009 21:47
Naciol, zazdroszczę...ja chyba nigdy się nie pozbędę tej fobii. ja dostaję dreszczy na widok nawet zwykłego długonogiego w kącie...
Naciol - Pon Lut 02, 2009 21:52
Tygrys, w sumie u mnie to była kwestia przełamania się. Na zwykłe kątniki reagowałam tak samo jak ty. Ale twardo sobie postanowiłam, że się nie boję i już. Gdy musiałam przeprowadzić cambri do innego pojemnika na chwilę, dosłownie cała się trzęsłam. Ale po wszystkim doznałam olśnienia, że się nic nie stało i one nie są aż takie groźne jak się wydają ; ) A ten cały strach był jedynie w mojej głowie i sruuu, nie ma.
Ale fakt faktem, że każda fobia jest osobnicza i są różnie nasilone. U mnie jednak nie było aż tak źle, jak się zdawało, może u Ciebie też tak jest? : )
Sorgen - Pon Lut 02, 2009 22:06
Mazoku widzę że się wreszcie doczekałaś kosmity Gratulacje i więcej fotek
Mangusta - Pon Lut 02, 2009 22:14
a dziękuję dziękuję zaraz ją będę przenosić do mniej zatęchłego terra, to jutro już dam radę porobić jej fajniejszych fot... zastanawiam się nad imieniem dla tego tałatajstwa
póki co króciutki i kiepskiej jakości filmik... niestety w pokojowym świetle nie da rady uzyskać nic lepszego
http://pl.youtube.com/watch?v=B63xg9h9mfM
|
|
|