To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

Arisa - Śro Kwi 28, 2010 18:14

Maja, fajne mieszkanka. ^^ Musze zdobyc taka dlugasna drabinke, jaka maja Twoi chlopcy. :oops:

Ja natomiast, mylam klatke, przepieralam rzeczy dziewczyn i dodalam kilka rzeczy, moze na fotkach nie wyglada to imponujaco, ale dodalam 2 koszyczki, troszke drewienek na parterze, taka siatke plastikowa do lazenia + zmienilam troszke umiejscowienie np hamaka, dzieki czemu o wiele wieksza przestrzen pomiedzy scianami jest zapelniona. :mrgreen: Dziewczyny wygladaja nazadowolone, bo teraz jak sie ganiaja to skacza z tunelu na hamak, z hamaka do koszyczka, itd. :saywha:
Jestem zadowolona z tego, co mam w wolierze na chwile obecna. Jasne, ze mogloby byc lepiej, zawsze moze, ale mysle, ze nie maja zle u mnie. :mysza:

wczesniej: (version 1.0.0)

teraz: (version 1.0.1)

Julita - Śro Kwi 28, 2010 18:39

Maja, stylowo :lol: chłopaki po męsku a dziewczynki kobieco :mrgreen:
aaach te woliery 3 ciury to tam mają niezłą imprezownie :lol: tylko bym dała więcej półek, bo nie ma za bardzo gdzie biegać, ale i tak jest fajnie :]

Arisa - Śro Kwi 28, 2010 18:49

Julita napisał/a:
bym dała więcej półek, bo nie ma za bardzo gdzie biegać, ale i tak jest fajnie :]

W sumie, dobry pomysl, zeby 1 polke dodac, bo mi lezy w pudle, ale juz nie mialam sily jej wiazac ;] Dodam nast razem. One maja gdzie biegac, tylko tego nie widac. Ten polarowy tunel, jest naprawde duzy i robi tez za polke dodatkowo, bo jest tak naprezony, nie widac dobrze 2 kijow, ktore sa na cala szerokosc klatki i po nich tez lataja. Wskakuja na koszyczki, glownie sie wsponaja, jak sie ganiaja to lataja po wszystkim normalnie, komiczny widok.

Sa 3 i maja imprezownie, a od jutra beda 4 :) Bedzie jeszcze wieksza bibka haha :jesterjump:

Moje skarbenki :serducho: :serducho: :serducho:

Aaaa, zapomnialam dodac, ze biegaja rzecz jasna na codziennym wybiegu :tummykiss:

Aleks1 - Czw Kwi 29, 2010 20:02

Nie mogłam wgrać zdjęcia bo komputer mi się zacina :(

http://www.fotosik.pl/sho...9080abfd73d0d2b

Karinox - Czw Kwi 29, 2010 20:23

Arisa w wolierze doskonale sprawdzają się rury pcv, można z nich fajne tunele budowac a szczury je uwielbiają..

przykład (klatka moich chłopaków):

Julita - Pią Kwi 30, 2010 15:22

Karinox, ładny masz wystrój w tej wolierce ,szczurasy muszą być zadowolone :mrgreen:

Aleks1, a jekie ma wymiary ta klteczka ?

Ninek - Sob Maj 01, 2010 13:37

Ja jestem przewrażliwiona na punkcie tych wysokości w wolierach... od razu mam wizje szczurów spadających z samej góry ::)
Arisa, mi tam brakuje jakiejś dużej półki w górnej części.

Nasz tower już rozłożony na dwie części.

Furet XL nr 1. Mieszkanie 4 panien. Zdjęcie niestety przed sprzątaniem :P Pod hamakiem jest jeszcze jedna półka, dodana dzisiaj.

Furet XL nr 2. Dla 6 pań. Chwile po wpuszczeniu ich do nowego domu :)

Julita - Nie Maj 02, 2010 11:45

Ninek, piękne xl'ki ciekawie urządzone i pełne szczurzych atrakcji :lol:
karola - Pią Maj 07, 2010 01:50

Dodałam wczoraj dwie rury i trochę przestawiłam hamaki i nareszcie jestem w miarę zadowolona z efektu :]

Niamey - Pią Maj 07, 2010 10:59

Przemeblowałam trochę klatkę :) Na dole zielony domek zrobiony z dużego plastikowego pudełka. W lewym, górnym rogu, z tyłu zawieszony durszlak. Pod "schodami" wyłożony polarek - szczurki lubią sobie czasem tam leżeć. W rurze zrobiliśmy dziury, żeby mocz wypływał :] Na górze z przodu ulubiony mostek kapitański

Arisa - Pią Maj 07, 2010 11:39

Niamey, wyglada super!
A w tym durszlaku jedzenie maja?

Off-Topic:
Tez mam taki wiszacy polarowy (?) domek, ale u mnie dziewczyny przegryzly sie i wchodza miedzy wartswy podlogi :D Bo jest taki fajny, podwojny z ocieplinka w srodku ;]
Moje panny wszystko tam znosza, spia pomiedzy a normalnie, wewnatrz jest mega syf xD Wlasnie wszystko idzie do prania dzis :)

Niamey - Pią Maj 07, 2010 12:07

Arisa, nie, w durszlaku sobie siedzą :) Ja zrezygnowałam z ociepliny w hamakach, bo mi to strasznie wygryzały i teraz mam dwie warstwy polaru na podłodze. Też trochę gryzą spód, ale jakoś się jeszcze trzyma - najgorzej gryzły hamako-norki - nic nie zostawało :lol:
Nakasha - Pią Maj 07, 2010 18:40

karola, Niamey, bardzo fajnie urządzone klatki. :) :) Różowe koszyczki mnie rozwaliły. :lol:
lola900 - Pią Maj 07, 2010 18:48

Niamey,bardzo fajna klatka :wink: Jak przyczepiłaś ten sznur?
Niamey - Pią Maj 07, 2010 19:15

lola900, tż doszył na końcówkach karabińczyki :)