Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
Anouk - Wto Lis 04, 2008 19:49
Tatyka, w małym nie ma, sprawdzałam, bo mam niedaleko domu.
Salcicia - Śro Lis 05, 2008 13:39
A ja widziałam w carrefourze express ten żwirek
Tatyka - Śro Lis 05, 2008 16:15
no cóż, w weekend pójdę się rozejrzeć
Salcicia - Czw Lis 06, 2008 18:44
A ja się wypowiem na temat Pigwy. Mam tę ściółkę już jakiś czas w klatce i jestem w 100% zadowolona. W klatce nawet, jak na szczurzą nie śmierdzi, nie pyli i mi odpowiada.
Nie jest przy tym droga. Ja osobiście polecam. Spróbuję Pinia, dla porównania i tez się wypowiem. Używałam kiedyś Cat's dream i może była ciut lepsza, ale ta też mi odpowiada.
Anouk - Czw Lis 06, 2008 18:46
W moim carrefourze expresie nie ma:(
Salcicia - Czw Lis 06, 2008 20:51
Dynialu, bo nie w każdym jest niestety.
Tatyka - Czw Lis 06, 2008 21:34
Może niech ktoś kupi opakowanie, dwa i wyśle?
Anonymous - Czw Lis 06, 2008 23:19
Może ja trafiłam na jakieś trefne opakowanie Pigwy, ale ze swojej strony zdecydowanie odradzam. Przy siedmiu ogten syfonach i dużej klacie pyli niesamowicie, panny sporo biegają i roznoszą wszędzie po klacie, nie wspominając już o okolicach. No i dla mnie śmierdzi
idaa - Pią Lis 07, 2008 21:09
Ren nie trafiłaś na trefne opakowanie. Ja Pigwy używałam dla świnek i dla królika. Ale kupowałam ją tylko wtedy, gdy już zupełnie nic innego nie było. Właśnie ze względu na to niesamowite pylenie. Pył był dosłownie wszędzie. Może Salcicia trafiła po prostu na jakiąś lepszą serię . Najmniej (bo wcale) pyliła ściółka celulozowa, o której pisałam gdzieś wcześniej. Ale już jej nie ma. Zresztą trochę drażnił mnie ten jej papierowy zapach .
sonia123 - Nie Lis 09, 2008 14:20
a ja zwykłych trocin. :p Ale chyba zaczne uzywac benka.
apsik - Nie Lis 09, 2008 20:52
ja używam Benka Pinio. Mimo wszystko chyba najlepszy żwirek drewniany. Pigwa to masakra. Kupiłam dla świnki. Pyli się okropnie, zbija się w taką ala glinę i do tego świniak oblepiony cały i zakurzony. Dzisiaj kupiłam jakiś żwirek drewniany Lolopets w kartonowym opakowaniu 4 kg za 12 zł z groszem. Wygląda całkiem ok, chyba troszkę bardziej pyli niż Pinio ale niejest tak mocno lakierowany. Wypowiem się na jego temat za jakiś czas. A może ktoś już go używał? www.lolopets.com ?
Salcicia - Nie Lis 09, 2008 21:05
idaa napisał/a: | Może Salcicia trafiła po prostu na jakiąś lepszą serię | Nie wiem, może, ale w ogóle nie pyli. A już prawie tydzień nie zmieniałam. Jutro zmienię . Dziwne, bo nie tylko na tym forum narzeka się na PIGWĘ, a u mnie cud miód.
Anouk - Nie Lis 09, 2008 21:11
Ja raz w życiu miałam pigwę, bo nie było pinio. Fajne było w niej to, że te kuleczki zamieniały się w jedną, zasychały i można było taką już suchą wyciągnąć i dosypać trochę nowej, ale pyli przeokropnie!! Było to w starej klatce Diany, ale do dziś ona leży w piwnicy i ma niedomyte pręty Nigdy więcej
Andzia - Śro Lis 12, 2008 22:25
A miał ktoś kiedyś Sanicat Plus? Ma zapach lawendy. Jeszcze nie otwierałam a ciekawa jestem jaki jest ten żwirek no i jakie są Wasze opinie?
Myszowa - Nie Lis 30, 2008 18:10
Ja używam zwykłych trocin, bo w moim sklepie zoologicznym nie ma nic innego. Ale niedługo wypróbuję jakiś żwirek drewniany, który, jak widzę w ankiecie, jest oceniany pozytywnie.
|
|
|