Archiwum - Psiaki vol. III
Asaurus - Pon Lip 28, 2008 10:06
KaRDii napisał/a: | Jesli jej ojciec polowal na ludzi dowiem sie tego u specjalisty. |
O jakim specjaliście dokładnie mówisz ? Bo chętnie bym udał się ze swoim psem do takiego specjalisty aby przewidział jaki Baaj będzie miał charakter za rok jak dorośnie.
Oli - Pon Lip 28, 2008 11:18
KaRDii napisał/a: | Robie to dla stada... zwierzeta takie jak psy to istoty stadne, pojedyncze jednoski najczesciej sa rozpieszczone i czesto maja wiecej egoizmu od wlasnych wlascicieli. |
To weź psa ze schronu lub kup CAO z hodowli, a nie baw się w pseudohodowcę. A to, czy pies jest rozpieszczony, czy głupi nie wynika z jego samotności, tylko z wychowania jakie mu funduje lub nie właściciel.
AgnieszkaZQ - Pon Lip 28, 2008 16:23
Związek Kynologiczny (poza całym absurdem, ktry jest nim związany) reguluje pewne kwestie dotyczące rozmnazania zwietrząt chociażby poprzez selekcję hodowlaną (uzyskanie tytułu suki hodowlanej czy reproduktora jest możliwe po spełnieni pewnych kryteriów - o ile się nie mylę, dla Twojej rasy sa to nie tylko wystawy ale i testy psychiczne) czy możliwość krycia suki nie częściej niż raz do roku.
użyj wyobraźni. w Twoim miocie rodzi się sunia, oddajesz/sprzedajesz ją nieznanej osobie, bo pozostałym 9 maluchom tez musisz znaleźć dom, więc nie ma szans na przebieranie w chętnych, a ten człowiek, gdy sucz dostaje pierwszej cieczki kryje ją 'psem sąsiada' i całą szopkę powtarza co pół roku. nie robi badań aby sprawdzić zdrowie rodziców, nawet jeśli suka ma problemy zdrowotne (ciąża bardzo często je 'uwypukla') nie jest w stanie tego zauważyć, bo pies służy tylko do wypluwania na świat kolejnych stózłotówek. w wieku 6 lat 'puchata kulka' do której przyjścia na świat się przyczyniłeś jest wycieńczona, maksymalnie wyeksploatowana i kończy w schronisku, bo nie jest w stanie rodzić już szczeniąt. może oczywiście wcześniej umrzeć w trakcie podoru co znacznie skróci jej cierpienia ale.... czy o to Ci właśnie chodzi?
L. - Pon Lip 28, 2008 17:06
Off-Topic: | KaRDii, ale obrzęzanie w czasach obecnych robi się najczęściej w wieku 7 lat, a nie u niemowlęcia?
Chyba, że 7latek to dla Ciebie niemowlę. A takie dziecko może już coś na ten temat powiedzieć.
Dwa obrzezanie ma również swoje pozytywne biologiczne strony i wielu facetom bardziej by to się przydało niż codzienne prawienie wykładów na temat higieny. |
A, mógłbyś podać dokładny przydomek swojej suki ? bo w okolicach Łodzi jest kilka hodowli CAO.
Anonymous - Wto Lip 29, 2008 12:51
To i ja zaprezentuję swoje psiko.
Nostro (wł. Negri) Animagus, hovawart, 4 lata, Miot N
Ukochana zabawa:
Siad:
Waruj:
Noga:
Oli - Wto Lip 29, 2008 12:57
http://www.fotosik.pl/sho...05c4cb50a6f211c Cudownie mięciutki misio-pysio!!! i ten cudownie nieśmiertelny szlafrok szczurzy.
nutaka - Wto Lip 29, 2008 12:59
cuuuudny!
jaka to jest rasa?? golden retriver?? czy cus?
Oli - Wto Lip 29, 2008 13:01
nutaka
Lama - Wto Lip 29, 2008 13:01
nutaka - Wto Lip 29, 2008 13:04
dzięi! zawsze mi się takie podobały a nie wiedziałam jaka to rasa
wogóle nie wiedziałam, ze taka rasa istenieje
Oli - Wto Lip 29, 2008 13:12
nutaka napisał/a: | wogóle nie wiedziałam, ze taka rasa istenieje |
Nie wiem czy nie mylisz ras. W sensie, że golden retrievery są dla niewprawnego oka bardzo podobne do hovavartów. Z taką jednak różnicą, że hovy mają trochę inną budowę głowy i są większe. W Polsce na ogół widuje się jednak goldeny.
nutaka - Wto Lip 29, 2008 13:15
Olimpia, nie słyszałam nigdy takiej nazwy
ale patrząc na foty retriwerów i hovavartów stwierziłam, ze się berdzo róznią. Hovy zdaję mi się, ze mają dłuższą siersc .
babyduck - Wto Lip 29, 2008 13:49
O łiii! Cudny hovek! Sama pewnie wybrałabym podpalanego, ale Nostro też jest piękny. I jaki uśmiechnięty!
Sorgen - Wto Lip 29, 2008 15:06
Znajomy ma sukę hovka, jedną ze starszych suk w Polsce, właśnie złotą. Często jest mylona z goldenem. Piękne mieli miny ludzie na szkoleniu jak zobaczyli "goldena" wiszącego na rękawie u pozoranta Cudna rasa szkoda że malo doceniana zwłaszcza w kierunku sportów i obrony.
babyduck - Wto Lip 29, 2008 16:10
Szczerze mówiąc... kiedyś byłam na wystawie I i II grupy. I jak mój luby spytał co to za rasa, to w pierwszej chwili walnęłam, że golden. Dopiero po minucie kapnęłam się, że chyba jednak nie, bo nie ma tej grupy i to musi być hovawart
|
|
|