Archiwum - Gady, płazy i inne potwory :)
yoshi - Nie Lut 15, 2009 20:22
Jeśli Cie interesują właściwe to rozglądnij się za długoogonowymi, wiem że są teraz w gadygady- bo miałam na nie chrapkę, ale zdecydowałam się na boasa.
Z długoogonowymi jest ta różnica, że potrzebują większego terra niż płaczki i UVB. No i żyją w innym biotopie. Ale równie małe i sympatyczne
Mimo to płaczki to równie dobry wybór
Jak się na coś zdecydujesz to szybko się chwal
Anonymous - Nie Lut 15, 2009 20:27
tyle, ze u dlugoogonowych ten wieeeelki ogon potrzebuje wiekszego akwa, a ja juz nie mam miejsca
i tak, poki co, jestem splukana, najwczesniej bede mogla kupic pod koniec maja, a chcialabym jak wroce z pracy, czyli na poczatku sierpnia. choc nie wiem czy wytrzymam tyle czasu
odstrasza mnie jeszcze to, ze wiekszosc jest z odlowu. Jakos nie jestem co do tego przekonana...
Mangusta - Pon Lut 16, 2009 10:34
właściwe można czasami kupić na TCP na dziale sprzedam, albo możesz wybrać się na jakąś giełdę niedługo (lub poprosić kogoś by dla Ciebie kupił, ja tak zrobiłam z amblypygą), na giełdach zawsze jest taniej. faktycznie jeśli chodzi o gekony to teraz nie ma nic ciekawego do kupienia, orzęsione są fajne i paskowane ale chyba nic poza tym. ostatnio był rarytasik do sprzedania po całkiem ładnej cenie - gekony roborowskiego, haremik za 500zł, mają strasznie fajniutkie pyszczki.
jeśli nie masz dużo miejsca to odradzam kameleony, potrzebują mocnego światła UV i dużego terrarium a na lato woliery zewnętrznej. no i oczywiście wiesz, że dla jaszczurek i w ogóle gadzin odpadają akwaria - taka opcja dobra jest jako tymczasówka na miesiąc, góra dwa, a koniecznością jest dobre terrarium jeśli nie chcesz by jaszczurki się nabawiły choroby układu oddechowego. z akwarium śmierdzi duchotą i często pojawia się pleśń, to jest dobra opcja dla bardziej sucholubnych pajęczaków ew. modliszek, ale dla gadów odpada.
yoshi - Pon Lut 16, 2009 17:55
mowa była o kameleonach liściastych brodatych dla trójki czy czwórki, 30x30xh50 spokojnie starczy
Anonymous - Pon Lut 16, 2009 17:58
Maz wiem, ja wszystko nazywam akwarium, mimo ze wiem co dla kogo i wiem jak wyglada wiwarium, terrarium, fomikarium
yoshi napisał/a: | mowa była o kameleonach liściastych brodatych dla trójki czy czwórki, 30x30xh50 spokojnie starczy |
o wlasnie
bo one malusie.
Mangusta - Wto Lut 17, 2009 12:48
katasza napisał/a: | o wlasnie
bo one malusie. | ta, ale mówmy w kategoriach zwykłych zjadaczy chleba, takie kameleony na pewno są bardzo drogie, przecież zwykłe jemeny kosztują po 150/szt a co dopiero te stwory, których szczerze mówiąc nigdy nie widziałam na tcp.
FOOOOTYYYY
Czesław - oczywiście!
Godzilla - bardzo grzeczny ostatnio
Legwanica - też grzeczna, już się nie stroszy aż tak bardzo.
Boasy - jest różnica, co nie? wypiękniały...
Siateczka i jej wieczna żądza mordu...
Oraz z moich - Migot po wylince
Anonymous - Wto Lut 17, 2009 12:58
Maz, te kameleony byly na gad-gady po 80 zl.
a na tcp znalazlam trzy osoby ktore je maja.
Czesuaf wymiata!
A twoja Migota jak sie blyszczy
Mangusta - Wto Lut 17, 2009 13:05
to się w takim razie wypytaj tych osób jak to jest z hodowlą bo 3 na całą Polskę to malutko... może być tak jak z Ahaetullami, niby są tanie ale z odłowu i później to utrzymać...
Anonymous - Wto Lut 17, 2009 13:07
popytam, popytam. mam jeszcze czas.
yoshi - Wto Lut 17, 2009 14:39
wiecie jak to z tcp. nie wszyscy wypisują gatunki jakie w domu posiadają
Jeśli pojadę w marcu na ostrave, a może się wybiorę choćby jako widz... albo po jakiegoś jaszczura lub pajączura, zobaczymy jak z kasą... rozglądnę się z ciekawości jak tam stoją takie kamyczki...
tyle że niestety ostrava jest pod polaków strasznie
wczoraj boasa mi się nie udało odebrać. Ale dzisiaj o 21 na 100% już będzie jeśli nic nie wyskoczy nagle, a mam szczerą nadzieję że nie
Mangusta - Wto Lut 17, 2009 17:47
Foootyyyy
yoshi - Wto Lut 17, 2009 20:21
będą, będą możliwe że jeszcze dziś
jeszcze godzinka, godzinka tylko, jakie napięcie we mnie siedzi :D:D
no i dupa... już dwie godziny po 21, a o 21 miałam mieć węża, nawet nie dostałam wiadomości jakiejkolwiek, nie wiem co z tym wężem, to nie jest pierwszy zwierzak którego kupuję u tego kolesia, zawsze wszytsko było na czas tak jak umówione, chciałam sama po niego jechać, ale miał mi przywieźć samochodem żeby boas nie zmarzł... ech wściekła jestem... nie wiem co sie stało, mam nadzieję że nić złego...
będę sie chwalić jak boas już będzie, jestem tak zawiedziona mam nadzieję że w tym tyg uda mi się go już mieć
[ Dodano: Sro Lut 18, 2009 20:42 ]
silalalala
w boasach uwielbiam ich oczy iiii
ogonki
jutro przeprowadzka do większego terra, myślałam że to małe będzie, a to bydle
[ Dodano: Czw Lut 19, 2009 11:45 ]
No to lecę z trochę większą ilością, bo dzisaj narobiłam
oczy, oczy, oczy
Płeć... miał być samcem, ale zaczeło wyglądać na samice Więc jak zrobi się cieplej, pojedziemy określać płeć.
teraz musze się zając rejestracją
nezu - Czw Lut 19, 2009 11:58
Uroczy maluch...
yoshi - Czw Lut 19, 2009 13:39
maluch, heh to już ok 60cm, ma jak nie więcej! Jestem bardzo ciekawa jego płci... ech i nie mogę imienia mu nadać no chyba że jakieś bezpłciowe, ale nie mam pomysłów
nezu - Czw Lut 19, 2009 13:46
yoshi, maluch w porównaniu z tymi boasami które do tej pory widziałam.
|
|
|