To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki

Gato - Wto Lip 31, 2007 23:29

Eutka śliczna :serducho: . skąd pomysł na imię?

heh, a Vega dziś wpadła w jakiś krzak (podobno) i ma rozwaloną poduchę. na razie nie jest szyta, posmarowali ją klejem do tkanek, dostała opatrunek... całe szczęście niebardzo się nim interesuje, nie próbuje go ściągać ani nic... na drugiej nodze ma też ranę, ale już nie na poduszce. generalnie jak trochę połazi to znowu zaczyna jej krew lecieć :| . szkoda mi jej strasznie...
jutro idziemy znowu do weterynarza na zmianę opatrunku.

a jak wracałam do domu i zobaczyłam na chodniku ślady krwi to od razu mnie coś tknęło...

PALATINA - Wto Lip 31, 2007 23:48

Gato napisał/a:
Eutka śliczna :serducho: . skąd pomysł na imię?

Oj, skomplikowana sprawa.
Na początku (gdy była u nas tylko na tymczasie) nazywała się Pyśka, ale mojej mamie się to imię nie podobało, więc zrobiliśmy sobie rodzinny wieczorek na działce, przy kominku i wymyślaliśmy imiona. Po chwili przypomniała mi się sytuacja, gdy w lecznicy ze znajomymi wymyślaliśmy dziwne słowa, które pasowałyby na imię, gdyby nie ich znaczenie :P Padły wtedy takie pomysły jak: kacheksja, katalepsja, epilepsja ...i eutanazja :roll: ! Opowiedziałam o tym rodzicom i tacie się Eutanazja strasznie spodobała! Początkowo nazywał tak psa, żeby nam zrobić na złość, dla jaj... ala po 2 tygodniach wszyscy już tak ją wołali i zostało. 8)
Eutka to skrót od Eutanazji.

Gato napisał/a:
heh, a Vega dziś wpadła w jakiś krzak (podobno) i ma rozwaloną poduchę.

Mam nadzieję, że szybko się zagoi. Bidulka.

falka - Śro Sie 01, 2007 07:00

PALATINA napisał/a:
tacie się Eutanazja strasznie spodobała! Początkowo nazywał tak psa, żeby nam zrobić na złość, dla jaj... ala po 2 tygodniach wszyscy już tak ją wołali i zostało. 8)

:hahaha:

Off-Topic:
ja pamiętam dziewczynę z liceum na przedmiocie podstawy prawa wygłaszającą referat o eutanazji -> pierwsze zdanie "Eutanazja jest zła." -> do końca referatu wszyscy się brechali i nikt nie słuchał nawet co było dalej i nawet pani od prawa miała jakiś grymas dziwny na twarzy ;)

PALATINA - Śro Sie 01, 2007 07:23

Eutanazja oznacza z greckiego "dobrą śmierć", więc całkiem zła być nie może :wink:
kasia_123 - Śro Sie 01, 2007 11:29

Zgralam wlasnie zdjecia z aparatu, ktore jeszcze w PL robilam wiec podsylam moja morde :D

Gato - Śro Sie 01, 2007 12:13

PALATINA napisał/a:
Początkowo nazywał tak psa, żeby nam zrobić na złość, dla jaj... ala po 2 tygodniach wszyscy już tak ją wołali i zostało. 8)

bardzo fajne imię, mi Eutanazja też się podoba :mrgreen: .

PALATINA napisał/a:
Mam nadzieję, że szybko się zagoi. Bidulka.

ta kuternoga co gorsza ciągle się chce bawić i biegać, leży teraz smutna i nie wie co ze sobą zrobić... :( dziś zmieniłyśmy opatrunek, nie jest głębokie na szczęście. dziś idziemy znowu do naszej doktorowej, może będzie trzeba zszyć, żeby ciągle nie krwawiło...

Salsa ma śliczny kolorek. i tak grzecznie wygląda jak śpi :twisted: . i pewnie tylko, jak śpi.

falka - Śro Sie 01, 2007 13:23

kasia_123, Salsa jaki słodziak :serducho: :serducho: obie fotki przepiękne!

Gato, wymiziaj pacjenta i zrób foty :) Vega jest bardzo fotogeniczna! możesz jej powiedzieć na pocieszenie, że ciocia falka dziś miała zdejmowane szwy z rany na czole i żyje ;)

PALATINA, przypomniała mi się dziś Twoja opowieść jak facet na Ciebie najechał w parku, że pies bez kagańca - dziś kierowca starszej kobiety z pieskiem bez kagańca nie chciał wpuścić do autobusu, a pasażerka obok wygłaszała wredne komentarze. Piesek był tak spokojny i milutki, że chyba im mózg coś wyżarło, żeby się czepiać. Stał spokojnie i jeszcze się trząsł, chyba ze strachu. Ta pani dała mi swoją apaszkę, żebym zawiązała mu mordkę, śliczny był :serducho: oczywiście nie omieszkałam tej wrednej babie powiedzieć, że pies ma być zabezpieczony i wystarczy smycz :/ hehe, ciskała we mnie mordercze spojrzenia auć ;)

kasia_123 - Śro Sie 01, 2007 13:54

Gato, oj tak w zupelnosci tylko jak spi to tak wyglada :) jest istnym szatankiem w psiej skorze :D

Szczerze to mi tez sie podoba imie Eutanazja dla psa :lol: takie nietypowe i inne ... jednak troche dlugie wiec Eutka idealnie :D

Dostalam wlasnie od przyjaciolki zdjecia, ktore kiedys na wypadzie z psami robilysmy...wiec co mi tam, zasypie was troszke :P
ON'ek jest kolezanki...ma 9 lat i nazywa sie Aza :) ma charakter wiecznego szczeniaka...w glowie jej tylko zabawy, chociaz Salsa jest dla niej zbyt energiczna i czasami na nia warknie i szczeknie :)

falka - Śro Sie 01, 2007 13:58

kasia_123, będę się powtarzać, ale co tam ;) śliiiiiiiiczna jest :serducho:
PALATINA - Śro Sie 01, 2007 14:09

falka napisał/a:
PALATINA, przypomniała mi się dziś Twoja opowieść jak facet na Ciebie najechał w parku, że pies bez kagańca - dziś kierowca starszej kobiety z pieskiem bez kagańca nie chciał wpuścić do autobusu, a pasażerka obok wygłaszała wredne komentarze.

Skąd ja to znam.... :roll:
Eutka tez jeździ w kagańcu, żeby sie ludzie nie czepiali (a to piesek ważący 6kg!)

Cieszę się, że Wam się imię podoba - Takie niepospolite to na pewno :P
Czasem jak moja siostra sie wkurzy, że Eutka jej zwiewa, żeby sie z innymi pieskami pobawić, to się wydrze na pół osiedla "Eutanazja do nogi!!!!" i zawsze jest szereg babć, które z oburzeniem spoglądają w kierunku mojej siostry i psa. :twisted:

kasia_123,
Salsa jest prześliczna! :lol1:

Gato - Śro Sie 01, 2007 14:53

falka napisał/a:
Gato, wymiziaj pacjenta i zrób foty

pacjent wymiziany i podaje łapę w stronę monitora (przypuszczam, że do ciotki falkowskiej) :mrgreen: .

a co do zdjęć potem wstawię jakieś nowsze kuternogi, a teraz daję trochę tych nieco starszych:
zajec
biegam
pies, który skakał po wodzie
wydra
przelot UFO
portretowe:
z języczkiem
morky porteret
diglett
potwór z krzaków
piesek uszatek

Kasia, pierwsze zdjęcie najlepsze ;] .

a co do autobusów, ja z Vega zbyt często nie jeżdżę, ale jeśli to w namordniku. ludzie i tak omijają nas szerokim łukiem, co nam jakoś nie przeszkadza :mrgreen: . ale nikt się do tej pory nie czepiał.

kasia_123 - Śro Sie 01, 2007 14:56

Gato, zakochalam sie w tych wielkich uszach :) niesamowite sa :P
falka - Śro Sie 01, 2007 15:19

Gato, Vega jak zwykle uszasta i jęzorzasta :mrgreen: joda normalnie :mrgreen:

a ta sytuacja w autobusie była wyjątkowo niemiła, bo kierowca krzyczał do tej pani, że zaraz ją wyrzuci z autobusu :/ masakra :/

Oli - Śro Sie 01, 2007 20:18

To co kocham najbardziej na swiecie...!!! - moja sucz :serducho:

We dwie na Błoniach w Krakowie

Dwie wyszczerzone mordy :mrgreen: :mrgreen:

tgategav - Nie Sie 05, 2007 00:47

wiatr we włosach.. ;)