To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

Nakasha - Sob Gru 22, 2012 08:09

Z tej:
http://preeminent.collie.pl/australian-shepherd/
Mała jest z jakiejś zajebistej linii po sprowadzanych z zagranicy psach i część miotu też idzie do zagranicznych hodowców. No spoko, ale dla mnie decydujący był jej opisywany charakter. :)

Będzie można nas odwiedzić. :P Ale dopiero jak się wprowadzimy do nowego domu. :)

Lavi - Sob Gru 22, 2012 10:03

Nakasha, bardzo dużo hodowców w Pl sprowadza psy z zagranicy bo u nas słabo z workingami i stabilnymi psami. Jest ich na pęczki i często hodowcy wolą sprowadzić niż ryzykować. Chociaż niektórzy się nie martwią i kryją czym popadnie;)
Hodowca z którym rozmawiałam odnośnie psiaka sprowadzał psa na krycie z Francji bo jedynie tam znalazł odpowiedniego dla swojej suki i ze wszystkimi badaniami, które chciał mieć u rodzica ;)

Nie znam tej hodowli ale gratulacje psiny;) I widzę, że jedna do Gdańska jedzie :mrgreen:

Nakasha - Sob Gru 22, 2012 10:11

Ten gość też sprowadza m.in. z Francji. ;) Ale to naprawdę najmniej ważne. :)

Ważne, żeby miała fajny charakter i była zdrowa. :)

rudziak - Sob Gru 22, 2012 10:16

Nakasha mała jest urocza, gratulacje :serducho: :mrgreen: A jeszcze tak niedawno był tylko jeden mały Nemo ;)
Nakasha - Sob Gru 22, 2012 10:27

rudziak, niedawno... ponad rok temu. :) Mi się wydaje, że minęło dużo czasu, jednak czas spędzany z psami jest... bardziej intensywny, niż w przypadku kotów czy nawet szczurów. :)

Nemo przyjechał do nas 6 października 2011. :) Był sam jakiś miesiąc. Maleńka zamknie nam psie stadko, bo na więcej niż 3 duże psy nas najzwyczajniej nie stać. ;) I m.in. dlatego tak się zastanawiałam, jaką rasę wybrać. :P A Nemo i Nala doskonale funkcjonują właśnie "w trzy psy", więcej (na dłuższą metę) to za dużo zamieszania, a jak są z jakimś psem, razem we trójkę, to jest idealnie. :)

Mieliśmy kupować 3ciego psa dopiero za rok... ale przyspieszyła nam się sprawa domu, więc psa również. ;)

Hmmm 3 psy, 3 koty.... coś jest w tej magicznej liczbie. :) 4 psów bym nie chciała, tak samo jak nie chcę 4-tego kota.

agacia - Sob Gru 22, 2012 11:57

Ja też mam 3 psy i uważam, że to dobra ilość. Jak którys z chłopaków nie ma ochoty bawic się z Runa to idzie do drugiego, a jakby nie miała wyboru to zamęczyłaby jednego :] No i z 3 psami w razie czego pójdę sama na spacer, z 4 już bym musiała iść na 2 razy. Ale kiedyś marzy mi się 13 :] Tylko to jak już spełnimy marzenia i wyniesiemy się na wieś gdzie psy będą miały duży wybieg i nie trzeba będzie z nimi chodzić na spacery :]
Ninek - Sob Gru 22, 2012 12:14

Jakby wszystkie były nauczone grzecznego chodzenia, to większa ilość też jest do ogarnięcia na spacerze :P Ale tylko krótkim, na małego sika xD Dla mnie wychodzenie z trzema jest trudne, ale wykonalne. Fox wpada w szał radości po wyjściu i usiłuje Majce oderwać noge (taka jego radosna zabawa, złapać suke za udo i biec :P ) a później lezie jak i gdzie chce, stąd problemy...
Nakasha - Sob Gru 22, 2012 12:19

Cytat:
złapać suke za udo i biec

Padłam. :lol:

Mi się kilka razy zdarzyło iść na spacer z 3, a nawet z 4 psami, na taki długi spacer do lasu. Z 3 było spoko, szczególnie, że jeden (owczarek moich rodziców) nigdy nie ciągnie, a 2 (moje) tylko sporadycznie i generalnie gdy są na smyczy, to idą ładnie. Wybiegane psy, wracające ze spaceru, idą na smyczy pięknie.

Ale z 4 już było ciężko. ;)

Jeśli uda nam się kupić ten dom, który chcemy, to będziemy mieć 2.000 m2 działki, czyli psy idąc z nami na spacer będą już wybiegane. ;P I po drodze do lasu też będzie mniej rozproszeń, np. nie będziemy co chwila mijać obcych psów, z którymi trzeba się przywitać albo na nie naszczekać. :P

agacia, ale tak w ogóle nie będziesz chodzić z nimi na spacery?... To chyba musiałabyś mieć kilka hektarów lasu i łąk. :P

PALATINA - Sob Gru 22, 2012 12:48

Ja bym trzech psów nie ogarnęła.
Gdy dostajemy Eutkę rodziców na wakacje, to chodzi luzem, bo nie ogarniam 3 smyczy.

Ostatnio wróciła mi faza na whippeta, ale mamy koty... a taki zestaw się średnio sprawdza. :roll:
I Jagna mi się tak kołtuni, że mam ochotę ją ogolić! :evil:

agacia - Sob Gru 22, 2012 12:53

Nakasha, nie mówię, że bym z nimi nie chodziła, bo na pewno by na spacery chodziły, ale nie w takim wydaniu jak mam teraz tzn. 3 razy dziennie. Ponieważ chciałabym mieć zaprzęgowce to by biegały przy wózku lub przy saniach. No ale marzenia marzeniami, a rzeczywistość rzeczywistością. Póki co mieszkam w mieście i nie planuję w najbliższym czasie powiększać psiego stada. A co do tych hektarów łąk to właśnie tak sobie marzymy, bo chcielibyśmy mieć też ze 2-3 konie :)
Nakasha - Sob Gru 22, 2012 13:16

agacia, ja też tak sobie marzę. :) Ale na razie nie mamy pieniędzy na taki teren... sam teren nawet nie jest drogi, ale żeby zbudować na nim porządny dom - tu już trzeba mieć fundusze.

Ja też nie mogę się doczekać tylko 1 spaceru dziennie, a nie 3. :D

Ninek - Sob Gru 22, 2012 14:22

To sie nazywają postępy:

Jeszcze 2 tygodnie temu nie wytrzymywał w takiej sytuacji :P

PALATINA - Sob Gru 22, 2012 17:40

Off-Topic:
Dziewczyny, a może trzeba być zalogowanym, żeby móc powiększyć zdjęcia w photobucket? :| Bo ja cały czas mam ten problem nierozwiązany i nie mogę zobaczyć powiększenia.

Oli - Sob Gru 22, 2012 17:44

zalogowanym na pewno nie trzeba być, bo ja nie jestem, a widzę, ale mam konto na pb i może to jest jakoś powiązane?
Nakasha - Sob Gru 22, 2012 17:54

Mi się normalnie otwierają nawet jak nie jestem zalogowana.