To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki X

agata_jones - Pią Lut 25, 2011 10:30

yoshi napisał/a:
ja mieszam z puszką, oczywiście więcej mokrego i tak żeby dobrze skleiło tą suchą. Choć Toudi nie robi strasznie dużych problemów i gdy już widać że jest nie do końca zadowolony że znów suche, to mu zostawiam i w koniec, końców zje ;)

Albo możesz kupić hmmm nie do końca pamiętam jest coś takiego do posypywania suchej karmy... hmmm Sorgen to miała, u niej to widziałam... hmmm ale nie pamiętam jak to się zwało :( Ale było firmy Macel

Jej,gdybym miała psu kupować jakieś specyfiki do ulepszania karmy to by chyba za dobrze u mnie miał :twisted:
Kundel je Boscha - jak zje 15kg rybnej z ziemniakami to zamawiam 15kg jagnięciny i tak na zmianę. Jeśli marudzi przy jedzeniu (zwykle przy lamb&rice) to jedyne czym mu mogę polać to odrobina oliwy z oliwek ew. jogurtu naturalnego - stawiam na 10 minut jak nie zjada to chowam i daje wieczorem - wtedy to już bez marudzenia zjada wszystko co ma w misce :wink:
Swego czasu też lubiłam mu podogadzać a to rosołkiem a to puszką ale ktoś mi przemówił do rozsądku,że pies ma zjeść to co ma w misce bez wybrzydzania, nie chce tego,nie dostanie nic innego i po jakimś czasie się nauczy - nawet to smutne spojrzenie nie bierze mnie teraz na litość :wink:

A to ten, o którym mowa

Widzę, furburger też ma jakąś uroczą boksiną mordę w avatarze :mrgreen: Chwaliłaś się gdzieś tu psiną ? :)

satanka666 - Pią Lut 25, 2011 12:37

agata_jones, chyba gdzieś go już widziałam :drap: na dogo może?
śliczny :serducho:

agata_jones - Pią Lut 25, 2011 13:12

Pokazywaliśmy się na dogo owszem,ale teraz z braku czasu już rzadko kiedy aparat zabieram na spacery.Z resztą nie łatwo jest rzucać psu frisbee/patyka/zabawkę i robić zdjęcia :)
Niamey - Pią Lut 25, 2011 17:49

agata _jones, widzę, że kolejny bokser na forum :mrgreen: hodowlany czy adopcyjny? Bokserym są znane z wybrzydzania przy jedzeniu więc fajnie,żeTwój nauczył się jeść co mu się daje :)
agata_jones - Pią Lut 25, 2011 21:10

Ronek to już 7latek, wzięty niestety z pseudo. Oczywiście jak zawsze historia ta sama - w 2004 roku nikt u mnie nie wiedział co to pies rasowy, mieliśmy mieć tego wymarzonego czterołapka więc nam go rodzice kupili :wink:
Teraz oczekuje szczeniaczka, tym razem już z hodowli :wink:

Niamey - Pią Lut 25, 2011 22:00

agata_jones, a z której? Bo u nuż znam :) a urodziły się już maluszki?
agata_jones - Pią Lut 25, 2011 22:55

Ale już nie boksia - stety niestety to nie pies dla nas, ścieranie śliny z sufitu bywa irytujące :mrgreen:

Nie no ja osobiście kiedyś jeszcze będę posiadaczką takiej kochanej mordy - albo wezmę spod skrzydeł fundacji boksiów w potrzebie,albo sprawię sobie pięknego rudzielca bez ciętego ogona oczywiście,z którym poszaleję zarówno na ringu wystawowym jak i w obi :)
Teraz bardzo chcę psa lżejszego niż moje 30kg,które niezdarnie próbuje odbić mi się od pleców po frisbee :twisted: Od 2,5 roku pałam wielką miłością do borderów i takie czarno-białe maleństwo mam w planach :wink:
Roki miał problemy z biodrami dlatego zabawa z frisbee jest bardzo ograniczona i nie możemy robić wszystkiego do czego mamy chęci i/lub predyspozycje :)

Niamey - Pią Lut 25, 2011 23:11

agata_jones, jak miałam kontak z kilkudziesięcioma bokserami, to żaden się nie ślinił - ślinienie winika z wad kufy i normlnie nie występuje. Jakbyś planowała boksiowego to chętnie pomogę ;) Swoją drogą teraz po naszy psie są maluchy, które zapowiadają się baardzo wystawowo, rodzice łamią się, żeby wziąć jednego, ale mam nadzieję, że jednak rozsądek zwycięży :roll:
furburger - Pią Lut 25, 2011 23:15

Mój też się strasznie ślini w szczególności po powrocie z dworu ;o ściany całe w ślinie ;o
agata_jones - Pią Lut 25, 2011 23:48

A ja na wystawach wielokrotnie zostałam solidnie obśliniona zarówno przez boksery jak i inne molosy :) A takie ślinienie to wydawało mi się zwykle,że to cecha psów z krótką kufą. Roki nie ma często spotykanych u pseudobokserów wad zgryzu - czasem mu się fąfel zaczepi o kła i uroczo to wygląda ale na szczęście z okolicą głowy nigdy nie mieliśmy problemu, gorzej z tymi biodrami i śmierdzącą sprawą zatok :P

Przeglądam stronkę Twojej hodowli, rewelacja :wink: Śliczne maleństwa i te 'byczki' z galerii,biedny mój pies - znowu mu będę wypominać niedociągnięcia w urodzie i porównywać do rasowych boksiów :mrgreen:

Dobrze,że chociaż przy wykonywaniu przedziwnych sztuczek nie stwarza problemów to sobie trochę nadrobi 8)

Tess - Sob Lut 26, 2011 00:03

agata_jones, skąd bierzesz bc, jeśli to nie tajemnica? I kiedy? :]
LunacyFringe - Sob Lut 26, 2011 00:31

Też chcę wiedzieć i mój BC pozdrawia ^^
Niamey - Sob Lut 26, 2011 00:44

agata_jones, hodowla jest moich rodziców, ja je tylko uwielbiam :D Twój ma cudowne skarpetki :serducho: k w ogóle wygląda fantastycznienw tej chustce :) a z czego jest zrobione to frisbee? Bo u nas niestety plastikowe nie mają szans :roll: Za to Leon świetnie skacze przez przeszkody - wystarczy mu rzucić hasło i skacze jak koń :D
Tess - Sob Lut 26, 2011 01:17

Niamey, jeśli dobrze widzę na zdjęciu, to najzwyklejszy dysk competition standard.

Jeśli masz niszczyciela, polecam takie:
http://wrightlife.com/images/large/1957-large.jpg
lub
http://www.skyhoundz.com/...z_Tangerine.jpg

To też jest plastik, ale jakiś magiczny i dużo bardziej wytrzymały. :lol:
Dyski te są nieco innej wielkości niż competitiony, inaczej się nimi rzuca i są bardziej giętkie. Ale cena też sporo większa, właśnie dlatego, że mają się nie niszczyć. ;)

agata_jones - Sob Lut 26, 2011 09:44

Do szarpania mamy Softa , do łapania właśnie Competition Standardy i fastbacki :wink:

LuncyFringe, jeszcze nie mam zaklepanego szczeniaka - teraz jest tak strasznie dużo miotów,ciężko się zdecydować :-P
Nie mam jakichś wielkich oczekiwań,chce po prostu,żeby pies był psem,nie chcę bordera "do agility lub frisbee" - oczywiście będziemy coś robić(czyli frisbee i obi) ale nie biore go z myślą jakiegoś wymiatacza na zawodach.Uwielbiam aktywne psy,mam na żywo kontakt z borderami i pasują mi w każdym calu :) Marzy mi się taki lekki szczurek,niezbyt ofutrzony - dlatego wykluczyłam sobie kilka hodowli,które ewidentnie hodują psy w typie show'ów :wink:
Może po prostu trafię na jakiegoś,który został z miotu , najbardziej to śledzę hodowle czeskie zwłaszcza Dajavera.Teraz miałabym okazję wziąć szczeniaka ale niestety bliżej jak w wakacje się u mnie papiś nie pojawi :wink:
Z Gliwic osoby jako tako kojarzę z forum bc ale nie palnę gafy pozdrawiając pieska po imieniu :mrgreen:

edit: a już wiem, Ty masz Jimma. Lila go miała na tymczasie,a to właśnie z nią i jej borderkami mam największy kontakt :)