Archiwum - Psiaki X
agata_jones - Pią Lut 25, 2011 10:30
| yoshi napisał/a: | ja mieszam z puszką, oczywiście więcej mokrego i tak żeby dobrze skleiło tą suchą. Choć Toudi nie robi strasznie dużych problemów i gdy już widać że jest nie do końca zadowolony że znów suche, to mu zostawiam i w koniec, końców zje
Albo możesz kupić hmmm nie do końca pamiętam jest coś takiego do posypywania suchej karmy... hmmm Sorgen to miała, u niej to widziałam... hmmm ale nie pamiętam jak to się zwało Ale było firmy Macel |
Jej,gdybym miała psu kupować jakieś specyfiki do ulepszania karmy to by chyba za dobrze u mnie miał
Kundel je Boscha - jak zje 15kg rybnej z ziemniakami to zamawiam 15kg jagnięciny i tak na zmianę. Jeśli marudzi przy jedzeniu (zwykle przy lamb&rice) to jedyne czym mu mogę polać to odrobina oliwy z oliwek ew. jogurtu naturalnego - stawiam na 10 minut jak nie zjada to chowam i daje wieczorem - wtedy to już bez marudzenia zjada wszystko co ma w misce
Swego czasu też lubiłam mu podogadzać a to rosołkiem a to puszką ale ktoś mi przemówił do rozsądku,że pies ma zjeść to co ma w misce bez wybrzydzania, nie chce tego,nie dostanie nic innego i po jakimś czasie się nauczy - nawet to smutne spojrzenie nie bierze mnie teraz na litość
A to ten, o którym mowa
Widzę, furburger też ma jakąś uroczą boksiną mordę w avatarze Chwaliłaś się gdzieś tu psiną ?
satanka666 - Pią Lut 25, 2011 12:37
agata_jones, chyba gdzieś go już widziałam na dogo może?
śliczny
agata_jones - Pią Lut 25, 2011 13:12
Pokazywaliśmy się na dogo owszem,ale teraz z braku czasu już rzadko kiedy aparat zabieram na spacery.Z resztą nie łatwo jest rzucać psu frisbee/patyka/zabawkę i robić zdjęcia
Niamey - Pią Lut 25, 2011 17:49
agata _jones, widzę, że kolejny bokser na forum hodowlany czy adopcyjny? Bokserym są znane z wybrzydzania przy jedzeniu więc fajnie,żeTwój nauczył się jeść co mu się daje
agata_jones - Pią Lut 25, 2011 21:10
Ronek to już 7latek, wzięty niestety z pseudo. Oczywiście jak zawsze historia ta sama - w 2004 roku nikt u mnie nie wiedział co to pies rasowy, mieliśmy mieć tego wymarzonego czterołapka więc nam go rodzice kupili
Teraz oczekuje szczeniaczka, tym razem już z hodowli
Niamey - Pią Lut 25, 2011 22:00
agata_jones, a z której? Bo u nuż znam a urodziły się już maluszki?
agata_jones - Pią Lut 25, 2011 22:55
Ale już nie boksia - stety niestety to nie pies dla nas, ścieranie śliny z sufitu bywa irytujące
Nie no ja osobiście kiedyś jeszcze będę posiadaczką takiej kochanej mordy - albo wezmę spod skrzydeł fundacji boksiów w potrzebie,albo sprawię sobie pięknego rudzielca bez ciętego ogona oczywiście,z którym poszaleję zarówno na ringu wystawowym jak i w obi
Teraz bardzo chcę psa lżejszego niż moje 30kg,które niezdarnie próbuje odbić mi się od pleców po frisbee Od 2,5 roku pałam wielką miłością do borderów i takie czarno-białe maleństwo mam w planach
Roki miał problemy z biodrami dlatego zabawa z frisbee jest bardzo ograniczona i nie możemy robić wszystkiego do czego mamy chęci i/lub predyspozycje
Niamey - Pią Lut 25, 2011 23:11
agata_jones, jak miałam kontak z kilkudziesięcioma bokserami, to żaden się nie ślinił - ślinienie winika z wad kufy i normlnie nie występuje. Jakbyś planowała boksiowego to chętnie pomogę Swoją drogą teraz po naszy psie są maluchy, które zapowiadają się baardzo wystawowo, rodzice łamią się, żeby wziąć jednego, ale mam nadzieję, że jednak rozsądek zwycięży
furburger - Pią Lut 25, 2011 23:15
Mój też się strasznie ślini w szczególności po powrocie z dworu ;o ściany całe w ślinie ;o
agata_jones - Pią Lut 25, 2011 23:48
A ja na wystawach wielokrotnie zostałam solidnie obśliniona zarówno przez boksery jak i inne molosy A takie ślinienie to wydawało mi się zwykle,że to cecha psów z krótką kufą. Roki nie ma często spotykanych u pseudobokserów wad zgryzu - czasem mu się fąfel zaczepi o kła i uroczo to wygląda ale na szczęście z okolicą głowy nigdy nie mieliśmy problemu, gorzej z tymi biodrami i śmierdzącą sprawą zatok
Przeglądam stronkę Twojej hodowli, rewelacja Śliczne maleństwa i te 'byczki' z galerii,biedny mój pies - znowu mu będę wypominać niedociągnięcia w urodzie i porównywać do rasowych boksiów
Dobrze,że chociaż przy wykonywaniu przedziwnych sztuczek nie stwarza problemów to sobie trochę nadrobi
Tess - Sob Lut 26, 2011 00:03
agata_jones, skąd bierzesz bc, jeśli to nie tajemnica? I kiedy?
LunacyFringe - Sob Lut 26, 2011 00:31
Też chcę wiedzieć i mój BC pozdrawia
Niamey - Sob Lut 26, 2011 00:44
agata_jones, hodowla jest moich rodziców, ja je tylko uwielbiam Twój ma cudowne skarpetki k w ogóle wygląda fantastycznienw tej chustce a z czego jest zrobione to frisbee? Bo u nas niestety plastikowe nie mają szans Za to Leon świetnie skacze przez przeszkody - wystarczy mu rzucić hasło i skacze jak koń
Tess - Sob Lut 26, 2011 01:17
Niamey, jeśli dobrze widzę na zdjęciu, to najzwyklejszy dysk competition standard.
Jeśli masz niszczyciela, polecam takie:
http://wrightlife.com/images/large/1957-large.jpg
lub
http://www.skyhoundz.com/...z_Tangerine.jpg
To też jest plastik, ale jakiś magiczny i dużo bardziej wytrzymały.
Dyski te są nieco innej wielkości niż competitiony, inaczej się nimi rzuca i są bardziej giętkie. Ale cena też sporo większa, właśnie dlatego, że mają się nie niszczyć.
agata_jones - Sob Lut 26, 2011 09:44
Do szarpania mamy Softa , do łapania właśnie Competition Standardy i fastbacki
LuncyFringe, jeszcze nie mam zaklepanego szczeniaka - teraz jest tak strasznie dużo miotów,ciężko się zdecydować
Nie mam jakichś wielkich oczekiwań,chce po prostu,żeby pies był psem,nie chcę bordera "do agility lub frisbee" - oczywiście będziemy coś robić(czyli frisbee i obi) ale nie biore go z myślą jakiegoś wymiatacza na zawodach.Uwielbiam aktywne psy,mam na żywo kontakt z borderami i pasują mi w każdym calu Marzy mi się taki lekki szczurek,niezbyt ofutrzony - dlatego wykluczyłam sobie kilka hodowli,które ewidentnie hodują psy w typie show'ów
Może po prostu trafię na jakiegoś,który został z miotu , najbardziej to śledzę hodowle czeskie zwłaszcza Dajavera.Teraz miałabym okazję wziąć szczeniaka ale niestety bliżej jak w wakacje się u mnie papiś nie pojawi
Z Gliwic osoby jako tako kojarzę z forum bc ale nie palnę gafy pozdrawiając pieska po imieniu
edit: a już wiem, Ty masz Jimma. Lila go miała na tymczasie,a to właśnie z nią i jej borderkami mam największy kontakt
|
|
|