Odżywianie - POLECANE karmy - temat ogólny
Martini - Czw Lis 08, 2012 22:11
zoppo27, to są wartości odżywcze, a one mogą się brać z różnych składników. Ważne jest, żeby sprawdzać również składniki.
zoppo27 - Czw Lis 08, 2012 22:33
Też sprawdziłam. A więc skład jest następujący: finvalsede og ristede havregryn. To ostatnie to owsianka, to pierwsze mój chłopak tłumaczy jako jakaś mączka. Tylko te dwa składniki. Żadnych innych "syfów"
cornflakegirl - Wto Lis 27, 2012 21:39
hej, moje szczury dostają VL rat nature już ponad półtora roku. Do tej pory było bez problemu, ostatnio zaczęły się czochrać (zbyt wiele białka?).
Może mógłby mi ktoś polecić coś o niższej zawartości białka i troszkę bardziej... dietetyczne?
Tola kończy niedługo dwa lata a wiadomo otyłość nikomu nie służy. Biegać już jej się za bardzo nie chce. )
Pyl - Wto Lis 27, 2012 21:55
cornflakegirl, tutaj masz cenny temat.
LalaAla - Śro Gru 19, 2012 13:58
A ja spytam- co sądzicie o Vitapolu linii Prestige? Bo coś tam słyszałam, że ponoć jest spoko jak na tą firmę. Ja i tak niezmiennie daję Timę ale dostawa z Zooplusa przyjdzie po świętach i już teraz wiem, że będę musiała awaryjnie kupić jakieś małe pudełko sklepowej karmy.. Co Wy na tego Prestige'a?
AngelsDream - Śro Gru 19, 2012 14:05
LalaAla, sporo osób pisze, że to niezła karma, jak na tę półkę.
Ja nie używałam, ale może raz kupię, żeby móc wyrobić sobie własne zdanie.
smeg - Śro Gru 19, 2012 14:33
LalaAla, a nie masz na myśli Vitapolu Premium Line? Nie słyszałam o Prestige.
AngelsDream - Śro Gru 19, 2012 15:03
smeg, pewnie tak, mi się też mylą.
LalaAla - Śro Gru 19, 2012 18:24
Tak, właśnie, pomyliłam się co do nazwy
cornflakegirl - Śro Gru 19, 2012 19:13
ja kiedyś dawałam moim premium. W porównaniu ze zwykłym vita polem może być. Awaryjnie chyba da radę
Layla - Pon Gru 31, 2012 09:41
Ja od jakiegoś czasu daję moim vitapol premium, oczywiście dosypuję rozmaite dodatki. W firmie zmienił się zarząd i zmienili politykę, co korzystnie odbiło się na produktach. Na pewno nie powiem już, że vitapol (przynajmniej premium) to kiepska karma. Jako wyłączna to może nie, ale jak się doda różne dodatki to naprawdę z czystym sumieniem polecam. Kupiłam kiedyś awaryjnie i byłam bardzo zaskoczona.
natkapatka - Pon Gru 31, 2012 09:54
Vitapol Premium z tego co widzę po cenach w necie za 750 gram od 13 zł to chyba musi być super karma. W zoologiku będzie pewnie kilka złotych drożej.
Layla - Pon Gru 31, 2012 09:56
natkapatka, ja kupowałam za 16. Moje zjadają to co do okruszka, a VL Rat Nature zasikiwały zamiast jeść.
natkapatka - Pon Gru 31, 2012 10:02
Layla, moje olewają Labofeed Dostają mieszankę Timy+VL Classic+ słonecznik+ostropest+pestki dyni+ kukurydza i groch prasowany i za tym szaleją. Ostatnio zamiast Timy kupiłam Vilmie Premium, też fajna. Znika wszystko.
vika - Śro Sty 09, 2013 12:42
Hej,
ja dla swojego szczura (na razie jeden jestem w fazie poszukiwania jej towarzyszki) kupiłam na początku Versele Laga Rat Complete granulat w związku z tym, że zawsze wydawało mi się, że gryzonie jadają ziarna kupiłam jej Beapar XtraVital dla szczurów i moje pytanie brzmi która jest lepsza?? czy mogę jej podawać obie na raz czy najpierw jedną i potem następną??
|
|
|