To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. III

wuwuna - Nie Lip 27, 2008 17:53

KaRDii napisał/a:
Tak sobie przypomnialem, przeciez ludzia tez sobie kopiuje czlonki z powodu tradycji, np. takie obrzezanie i nie powiecie ze to jest sadyzm i okrucienstwo
Ale oni są nieuświadomieni.A Ty już wiesz i upierasz sie przy swoim.

Proponuje nie odpisywać na posty KaRDii'ego ponieważ,jak on nie rozumie to nic nie da sie zrobić.

KaRDii - Nie Lip 27, 2008 18:31

Ale jak to nie sa uswiadomieni? Oni nie mieli do czynienia z inna kultura? czy poprostu z topikiem "Psiaki vol. III" ? :)
Pozatym forum chyba sluzy do dyskusji nie, zwlaszcza jak sie znajdzie nowy watek?

Oli - Nie Lip 27, 2008 19:06

KaRDii napisał/a:
Pozatym forum chyba sluzy do dyskusji nie, zwlaszcza jak sie znajdzie nowy watek?

Dyskusja polega na podawaniu argumentów, a Ty jak narazie jedyny argument podajesz "bo chcę/mi się podoba" i tak w kółko "ja, ja, ja"... :roll:

Mangusta - Nie Lip 27, 2008 19:08

Olimpia napisał/a:
i tak w kółko "ja, ja, ja"... :roll:
Off-Topic:
może ma niemieckie korzenie :mrgreen:

KaRDii - Nie Lip 27, 2008 19:16

Zaczalem sie w to bawic, poniewaz ktos musial wrzucic zapalke do skladziku prochu. No przepraszam ale kopiowanie u tej rasy uznaje za odpowiednie, a z "hodowla" to przeciez wiecie ze to jest ciezki orzech do zgryzienia. Suczka hodowlana, a pies rasowy - nie najgorzej to wyglada. Jesli mialo by byc wszsytko pieknie, trzeba wylozyc sporo pieniedzy na "swistek papieru" i czas na te wszystkie wystawy, a idea jest prosta - zeby poszerzyc rodzine :)

Offtopic:

No co? Lubie niemiecki :P

Oli - Nie Lip 27, 2008 19:37

KaRDii napisał/a:
Suczka hodowlana, a pies rasowy

Hodowlana, a z jakiej hodowli? Rasowy, a pokaż mi jego rodowód?

Wiesz KaRDii, czekoladę też łatwiej ukraść ze sklepu niż za nią zapłacić... :]

KaRDii - Nie Lip 27, 2008 19:56

Hodowla kolo Lipiec Rejmontowskich, a swistek psa musialbym pozyczyc od sasiada, nie dlatego ze nie ma, ale troche to glupie: - po co panu rodowod mojego psa - na takie forum o szczurach zaloczyc xd
Mangusta - Nie Lip 27, 2008 20:05

ale ja jednej rzeczy nie rozumiem - ty ten rozród planujesz tylko z sąsiadem czy też konsultowałeś się ze swoimi rodzicami? bo nie jesteś pełnoletni i zapewne mimo że to sąsiad buli na utrzymanie (co też dla mnie jest bezsensowne) to te szczeniaki będą mieszkać u was i niewątpliwie narobią szkód.
KaRDii - Nie Lip 27, 2008 21:08

No oczywiscie ze rodzice podjeli decyzja z sasiadem, a mnie to cieszy bo kazde szczeniaki sa slodkie, a tak jak juz pisalem z tych szczeniat planujemy wziac na stalem 2 psy.

Wiesz sa hodowcy i wielbiciele psow... sasiad jest typu wielbiciela i jest podobnie jak ja ciekawy co ztego wyjdzie.

Mangusta - Nie Lip 27, 2008 21:48

Cytat:
Wiesz sa hodowcy i wielbiciele psow... sasiad jest typu wielbiciela i jest podobnie jak ja ciekawy co ztego wyjdzie.
są też ludzie myślący rozsądnie nad losem przyszłych zwierząt i tacy co rajcują się "małymi kuleczkami futra" a później ich nie obchodzi co sie z nimi stanie.
wuwuna - Nie Lip 27, 2008 22:11

KaRDii napisał/a:
sasiad jest typu wielbiciela i jest podobnie jak ja ciekawy co ztego wyjdzie.
rozmnażajac zwierzę rasowe,wiadomo co wyjdzie,a krzyżując jakieś mieszanki totalna niewiadoma
Oli - Nie Lip 27, 2008 22:51

KaRDii, czyli Twoja suka też ma rodowód? Co do tej paplaniny o hodowcach i miłośnikach, to osoby tu wypowiadające się w 99.9% są miłośnikami psów, jednak nikt z nas nie leci od razu rozmnażać swoich psów z psami sąsiadów... :roll:
L. - Nie Lip 27, 2008 23:00

KaRDii, wiesz co, ludzie własnie wykładają te grube pieniądze, jeżdzą, stresują się, robią wszystko tak, aby spełniało wymogi, chcą coś zrobic dla rasy, mają cele i ideały - a jest taki człowiek jak Ty (i widać też, że rodzice) który ma kaprys i zachciewajkę i zależy mu TYLKO na zrobieniu KASY i na zobaczeniu co wyjdzie.

Psujesz to nad czym ludzie z fachem, wykształceniem i pasją pracują.
Psujesz to dla własnego egoizmu.

[ Dodano: Nie Lip 27, 2008 23:05 ]
A poza tym jak sami hodowcy i miłośnicy CAO powiedzą Ci, że teraz w cale dużego poytu na tą rase nie ma.

Asaurus - Pon Lip 28, 2008 09:30

KaRDii napisał/a:
Dla mnie to jest azjata, czuje jej charyzmę, sile szlachetność i przywiązanie. Więcej mi nie trzeba.

Najwyraźniej jednak ci trzeba jeszcze tych puchatych kuleczek...

KaRDii napisał/a:
Jeśli Darwin miał chociaż w części racje pisząc "o powstaniu gatunków", to jest duże prawdopodobieństwo ze szczeniaki odziedzicza najlepsze cechy.

Jakbyś chociaż 5 minut poświęcił na podstawy genetyki to byś wiedział, że w praktyce większość cech jest dziedziczona co drugie pokolenie. Dlatego tak bardzo ważne jest aby znać przodków rozmnażanych zwierząt a nie tylko tą jedną parę. Jeżeli któreś z rodziców twojej suki było agresywne to pomimo tego, że ona jest spokojna i zrównoważona to jej dzieci mogą odziedziczyć po dziadkach tą agresję. Z wyglądem jest tak samo, mogą wyjść totalne potworki zupełnie nie podobne do rodziców. Im dłuższy rodowód czyli więcej znanych przodków tym większa pewność co wyrośnie z psów z miotu. W rodowodach nie chodzi o świstek papieru ale o te informacje i przewidywalność.

KaRDii napisał/a:
ludziom tez sobie kopiuje członki

Ludzie ze swoimi członkami niech robią co chcą, tak samo pies jeżeli chce niech sobie sam ogon odgryzie, ale jeżeli decyzja jest niezależna od woli okaleczanej osoby/zwierzęcia to jednak jest nie fair. Chciałbyś aby ktoś wbrew twojej woli cię obrzezał ?

KaRDii - Pon Lip 28, 2008 10:00

Olimpia napisał/a:
KaRDiijednak nikt z nas nie leci od razu rozmnażać swoich psów z psami sąsiadów... :roll:

Wpominalem ze za rok? czy to czasem nie jest 365 dni?

L. napisał/a:
który ma kaprys i zachciewajkę i zależy mu TYLKO na zrobieniu KASY i na zobaczeniu co wyjdzie.

Mazoku napisał/a:
są też ludzie myślący rozsądnie nad losem przyszłych zwierząt i tacy co rajcują się "małymi kuleczkami futra" a później ich nie obchodzi co sie z nimi stanie.

Robie to dla stada... zwierzeta takie jak psy to istoty stadne, pojedyncze jednoski najczesciej sa rozpieszczone i czesto maja wiecej egoizmu od wlasnych wlascicieli.

Asaurus napisał/a:
Jeżeli któreś z rodziców twojej suki było agresywne to pomimo tego, że ona jest spokojna i zrównoważona to jej dzieci mogą odziedziczyć po dziadkach tą agresję

Suczka nie toleruje drobiu, nie pod wzgledem zywieniowym. Jesli jej ojciec polowal na ludzi dowiem sie tego u specjalisty.

Cytat:
Ludzie ze swoimi członkami niech robią co chcą

Niemowlat sie o to nie pyta.

[/quote]