To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XV

klauduska - Pią Gru 21, 2012 20:57

Oli, no niestety takich ludzi się nie da przeważnie uświadomić, ze tylko z rodowodem to zwierzak rasowy. Będzie się jeszcze wyklocal i wyzwie conajmniej od wariatek :/
Lama - Pią Gru 21, 2012 21:03

Mimo że znajomi mają wykształcenie wyższe, nie da się ich uświadomić. Wygląda jak bigiel, to znaczy, że to jest bigiel i kropka.;)
Poza tym mama mi powiedziała, że mała jest brzydka... Tracę nadzieję...

Według mnie jest śliczna, a do tego bardzo grzeczna i mądra. Moja suka mogłaby się od niej czegoś nauczyć.;)

Ninek - Pią Gru 21, 2012 21:08

Lama, jest piękna :serducho: Nie słuchaj mamy!
I ma strasznie mądre oczy!

agacia - Pią Gru 21, 2012 21:16

Lama, widocznie to przeznaczenie :D A facet faktycznie głupi. Co do wakacji to da się z 2 psami pojechać :) Coraz więcej miejsc przyjmuje z psami, no chyba że chcecie w ciepłe kraje latać to wtedy gorzej, ale w ostateczności mozna znaleźć jakis fajny hotelik dla psów :)
Lama - Pią Gru 21, 2012 21:20

Lama napisał/a:
Lama, widocznie to przeznaczenie :D

Nie pierwszy raz to słyszę.;)
Mój małżonek się naprawdę ucieszył, kiedy mu zadzwoniłam, że Figa została zwrócona. Falka cieszy się najbardziej, a Filip to chyba zlewa. Zobaczymy co z tego wyniknie, ogłoszenia wiszą w sieci, jak po świętach nikt nie zadzwoni, to chyba zostanie.
O ile suczydła mnie nie wykończą, bo teraz obie mają sraczkę...

Nakasha - Pią Gru 21, 2012 21:42

Lama, dwa psy potrafią zajmować więcej czasu, ale i pod wieloma względami są łatwiejsze do obsługi. :) Jak nie rodzice, to hotelik, albo tymczas, nie jesteś tu przecież sama. :) :) :)

Byłoby cudownie, gdyby mała została z Wami. :serducho: Prezent na niedoszły koniec świata. :DD

Lama - Pią Gru 21, 2012 21:57

Mąż wróci z pracy, to z nim poważnie porozmawiam. Ostatecznej decyzji nie podejmę na pewno przed końcem roku - ogłoszenia wiszą, a nuż się ktoś fajny zgłosi.
Ale nie ukrywam, że tak po cichu to mi się marzy... :roll:

klauduska - Pią Gru 21, 2012 22:03

Lama, teraz też jest kiepski moment adopcyjny, bo albo ludzie nie adoptują, bo np wyjeżdżają na święta, albo nie mieliby czasu się zajmować albo chcą zwierzęta na prezenty pud choinkę..
Ninek - Pią Gru 21, 2012 22:05

Wiele osób nie chce też psa brać na zime. Łatwiej sie przyzwyczaić do spacerów jak jest ciepło, niż jak trzeba w -20 drałować, bo pies chce sikać.
Lama - Pią Gru 21, 2012 22:06

Wiem, dlatego poczekam. Moja mama pewnie się obrazi, jak przyjadę na święta z dwoma psami, ale najwyżej szybciej wrócimy do domu. Jakoś będę musiała przeżyć.;)
agacia - Pią Gru 21, 2012 22:15

Może mama zmieni zdanie jak pobedzie z Figa kilka dni :)
Oli - Pią Gru 21, 2012 22:22

Lama napisał/a:
mama mi powiedziała, że mała jest brzydka
oczywiście i w tym jest jej urok :P tak się odpowiada. no można jeszcze, że brzydkiego dziecka się nie wyrzuca czy coś w tym rodzaju. :wink:
Nakasha - Pią Gru 21, 2012 22:22

Lama, będę kciukać, żeby Wam się udało, znaleźć jej super dom, albo ją zostawić. :) :kciuki:

A wiecie, kto do mnie przyjedzie po świętach? Wiecie? To cudo :serducho: :serducho:

Od kilku dni wymieniałam maile z hodowcą, zadzwoniłam i.... suczka będzie nasza! :DD Cieszę się tak bardzo, że chyba zaraz wyjdę z siebie. :miłość: :serduszka: Ale chyba jeszcze bardziej cieszy się hodowca, co chwila podkreśla, że nam ufa, że cieszy się, że mała zamieszka z nami. :oops: Normalnie prawie nie wierzę, że to się dzieje. :mrgreen:

Pierwszy raz wybierałam hodowlę bardziej świadomie, mailowałam z kilkoma różnymi... mam nadzieję, że dobrze wybrałam. :)

Lavi - Pią Gru 21, 2012 22:38

Idę płakać ;( ;(

Nakasha gratuluję wspaniałej psiny;) Z jakiej hodowli bierzesz?

Bel - Sob Gru 22, 2012 02:30

padłam ;( :serducho: Nakash to mówisz, że po świętach można was odwiedzić? :lol: :lol: :serducho: