To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. III

pituophis - Nie Lip 27, 2008 09:51

Z innego forum:

" Hurra mamy małego hiszpana , jest cudny :)
oooo matko słuchajcie zeżarł nam lampki choinkowe , czy to mu moze zaszkodzić , jedziemy do weta .
Kurcze lampki to były nic , nie mamy już choinki
AAAAAAA dzisiaj uznał krzesło za zabawkę , złapał wyrzucił w powietrze i wybił nam szybę "

Nie, to nie wilczak.

Mangusta - Nie Lip 27, 2008 12:56

a my w przyszłości będziemy mieć terriera irlandzkiego.
mi się terriery średnio podobają, ale chłop się uparł, ponoć ma jakieśtam znajomości w ZK więc jak już uzbiera dość kasy, po kupieniu dwóch iaito, bawełnianej hakamy, stada agam i telewizora plazmowego na pół ściany dojdzie do nas też takie psisko.

KaRDii, odstawiasz zwykłą pseudohodowlę a my pomimo bycia forem szczurzym żadnych pseudohodowców nie uznajemy. to powinno być zgłoszone do ZK jako ostrzeżenie, by nikt nie brał od Ciebie szczeniąt.

KaRDii - Nie Lip 27, 2008 14:39

Mazoku prosze cie daj spokoj :)Dla mnie hodowla w cudzyslowie, bedzie tym samym co jeden miot z ktorego zachowam jednego, moze dwa psy - dosyc drogie sa te psy, a z drugiej strony "w grupie razniej". Reszte wydam w dobre rece i sie skonczy.

Lubisz sie mnie czepiac juz od samego poczatku, odkad tu jestem :)

nutaka - Nie Lip 27, 2008 14:40

KaRDii, Mazoku ma rację..
Layla - Nie Lip 27, 2008 14:41

KaRDii, dla mnie rozmnażanie zwierząt bez rodowodu jest pesudohodowlą i popierać tego nie będę ani ja, ani nikt na tym forum. Nie dziw się reakcji mazoku.

http://rodowodowy.republika.pl/ zajrzałeś tu?

Oli - Nie Lip 27, 2008 14:50

Layla napisał/a:
KaRDii, dla mnie rozmnażanie zwierząt bez rodowodu jest pesudohodowlą i popierać tego nie będę ani ja, ani nikt na tym forum.

Podpisuję się pod tym wszystkim czym mogę!

KaRDii, dzięki takim ludziom jak Ty jest w schronach mnóstwo psów w typie rasy. Tak, one też kiedyś miały znalezione dobre domy. :]

Lama - Nie Lip 27, 2008 14:58

Cosik Ci się chyba pochromoliło KaRDii. Azjata bez kopiowanych uszu i ogona to nie azjata, a azjata bez rodowodu to niby już azjata, byle miał odpowiednie części ciała przycięte?;]
Oli - Nie Lip 27, 2008 14:59

Lama napisał/a:
Cosik Ci się chyba pochromoliło KaRDii. Azjata bez kopiowanych uszu i ogona to nie azjata, a azjata bez rodowodu to niby już azjata, byle miał odpowiednie części ciała przycięte?;]
:rotfl: lepiej się chyba tego nie dało ująć... :-P
KaRDii - Nie Lip 27, 2008 15:24

Moja sunia ma teoretycznie rodowod... bo nawet poprzedni wlasciciel tego nie wie do konca, cos tam dwa przez trzy na lewo... Jakas nazwa padla hodowli, ale czy jest to pewne nie wiem. Ostatnimi czasy nawet pasjonat sie nia zainteresowal, dziwne? no chyba dziwne... Rzecz jasna znowu pytanie padlo o hodowle. Odpowiedz, niepewna.
falka - Nie Lip 27, 2008 15:29

KaRDii, do Ciebie naprawdę nie dociera czy się zgrywasz?
KaRDii - Nie Lip 27, 2008 15:41

Dobrze, dobrze przekonaliscie mnie!
Asaurus - Nie Lip 27, 2008 16:18

Jeżeli jest z hodowli to musi mieć tatuaż i można go zidentyfikować w związku kynologicznym, na tym też między innymi polega różnica między psem z papierami a bezpapierowcem. Można też sprawdzić czy nie ma chipa. Jeżeli nie ma rodowodu to jest zwyczajnym kundlem jakich pełno w schroniskach, niezależnie jak wygląda i co ma ucięte. Kolejnych takich na prawdę nie trzeba dorabiać.
Oli - Nie Lip 27, 2008 17:23

KaRDii napisał/a:
Moja sunia ma teoretycznie rodowod...

Teoretycznie to ja królową angielską jestem. :]

Asaurus, nie kundlem, a psem w typie rasy. Kundel to jednak coś innego, mieszaniec to także inna bajka. :wink:

KaRDii - Nie Lip 27, 2008 17:46

Asaurus napisał/a:
Jeżeli nie ma rodowodu to jest zwyczajnym kundlem jakich pełno w schroniskach, niezależnie jak wygląda i co ma ucięte. Kolejnych takich na prawdę nie trzeba dorabiać.

Znaczek rozpoznawczy, jak na opakowaniu napoju - jest dobre poniewaz wszyscy chca to pic i dobrze ze zawsze nad tym wszystkim czuwaja specjalisci, przynajmniej tak pisze na opakowaniu i ta gwarancja...

W swietle prawa moze i byc pies nie rasowy. Rasy, rodowody, podzialy wymyslil czlowiek. A tak naprawde najwazniejsze jest dobrze sie czuc w towarzystwie danego zwierzecia. Dla mnie to jest azjata, czuje jej charyzme, sile szlachetnosc i przywiazanie. Wiecej mi nie trzeba.
Jesli darwin mial chociaz w czesci racje piszac "o powstaniu gatunkow", to jest duze prawdopodobienstwo ze szczeniaki odziedzicza najlepsze cechy. Ale z checia udam sie kiedys do specjalisty.

PS Tak sobie przypomnialem, przeciez ludzia tez sobie kopiuje czlonki z powodu tradycji, np. takie obrzezanie i nie powiecie ze to jest sadyzm i okrucienstwo :P

Mangusta - Nie Lip 27, 2008 17:53

człowiek a zwierzę to co innego. człowiek może zaprotestować, zwierze nie ma głosu. rozmnażasz psa bezmyślnie, dla zabawy, frajdy, być może pieniędzy, a to podchodzi pod łamanie regulaminu forum (mimo że tam jest napisane tylko o szczurach, ale zdaje mi się że równie dobrze mogłoby to pisać o wszystkich zwierzętach). mam nadzieję że rodzice ci to szybko wybiją z głowy, bo raz że nie wiesz na co się piszesz, dwa, że przyczynisz się do kolejnego psiego nieszczęścia, bo o domy dla psów jeszcze trudniej niż dla szczurów.