Archiwum - Myszki
Anonymous - Śro Wrz 03, 2008 08:01
Właściwie dopiero patrząc na zdjecia widzę,jak panny szybko urosły.Niby to samo proso senegalskie i te same myszki,ale jakże się zmieniły od poprzednich ujęć : myszki i proso senegalskie,które zamieszczałam tutaj na forum.
Layla - Śro Wrz 03, 2008 09:30
Jakie one są aksamitne
Mangalarga - Śro Wrz 03, 2008 14:39
http://www.fotosik.pl/sho...ce86101687ea5d7 - to zdjęcie mnie powaliło
idaa - Śro Wrz 03, 2008 22:41
http://www.fotosik.pl/pok...3e853a8491.html
Bernadeta co Ty im dajesz, że tak pięknie pozują?
Mam pytanie dotyczące tej żółtej drabinki. Jak podnosisz kratkę, to drabinka też się podnosi? Jak na to reagują myszki?
Jutro wracam wcześniej z pracy. Może się odważę zajrzeć do kluseczek. I ponawiam pytanie. Czy na ten czas przełożyć mamuśkę do transportera? Ona mi nie da zajrzeć, bo na każdy ruch pędzi do domku .
Anonymous - Śro Wrz 03, 2008 23:19
no to chyba nie masz innego wyjścia..
Mangalarga - Czw Wrz 04, 2008 00:40
idaa napisał/a: | Czy na ten czas przełożyć mamuśkę do transportera? |
Lepiej nie, to będzie dla niej dodatkowy stres, nie wiadomo, jak potem potraktuje małe.
idaa - Czw Wrz 04, 2008 12:37
Zajrzałam . Jedenaście cudnych kluseczek . Będą chyba wszystkie możliwe kolorki . Tylko trzymajcie kciuki, żeby było jak najwięcej samiczek, bo te to akurat u mnie mogą zostać. Już nawet zamówiłam dunę. Znaczy innej firmy, taką dunopodobną klatkę.
nutaka - Czw Wrz 04, 2008 15:12
to kciukam za te samiczki
Anonymous - Czw Wrz 04, 2008 15:24
zeby bylo 11scie:P
Anonymous - Czw Wrz 04, 2008 16:03
idaa napisał/a: | Bernadeta co Ty im dajesz, że tak pięknie pozują?
Mam pytanie dotyczące tej żółtej drabinki. Jak podnosisz kratkę, to drabinka też się podnosi? Jak na to reagują myszki? |
To było proso senegalskie.Co do pozowania chyba mają wrodzone,bo moje szczurki panicznie się bały błysku i trzasku przy pstrykaniu zdjęć,a myszki jakby wiedziały,że potrzebne mi są takie fajne ujęcia i wciąż nowe.
Drabinka drewniana,a mam taką jest lepsza niż plastikowa,bo w tej blokują się podczas podnoszenia haczyki na których wisi.Haczyki w drewnianej nie dość,że można skręcać,a więc łatwiej się je zdejmuje i nakłada,bo są na gwintach to w dodatku są na tyle szerokie,że nie blokują się.Jedyna wada to taka,że drewno myszki lubią podgryzać i trochę jest nadgryziona
Jak podnoszę kratkę do góry to drabinka podnosi się też,a myszki różnie czasem jadą nią jak windą do góry.
To jest ta drabinka drewniana,musiałam ją trochę ściąć bo była za długa.
jak w bocianim gnieździe
w zbliżeniu
Z górki na pazurki
Oby było jak najwięcej samiczek
Anonymous - Czw Wrz 04, 2008 17:16
moje szczurki taką mają i brakuje już kilku szczebli:P
Anonymous - Czw Wrz 04, 2008 20:17
aga napisał/a: | brakuje już kilku szczebli |
A cóż to się stało,że ich brakuje ?
Africa dzisiaj po raz pierwszy sama weszła na moja rękę jak włożyłam rękę do duny
Jak ja lubię takie słodko śpiące małe noski
idaa - Czw Wrz 04, 2008 22:54
Mam dwa pytania do bardziej doświadczonych:
1. Kiedy będę mogła zmienić wyściółkę w gnieździe bez obawy, że matka odrzuci młode? Bo mam wrażenie, że jest tam wilgotno. Jak podniosłam daszek domku, to od spodu była na nim skroplona para.
2. Od kiedy można zacząć dotykać maluszki?
MouseHouse - Pią Wrz 05, 2008 09:55
Najlepiej nawierć dziurki w daszku to nie będzie parować. No a dotykanie maluchów to zależy od stopnia oswojenia mamy i jej zaufania do opiekuna.
Anonymous - Pią Wrz 05, 2008 11:27
zjadły szczebelki:P teraz mają kaskaderska drabinę:D
a ja się nie mogę doczekać małych myszek idy:D
może ty bernadetto byś chciała nowego domownika?
|
|
|