Archiwum - Psiaki VIII
PALATINA - Śro Lut 05, 2014 23:22
monisss,
Ech..
wilczek777 - Czw Lut 06, 2014 00:37
monisss przykro mi bardzo
Oli - Czw Lut 06, 2014 01:30
monisss, wiem, że słowa współczucia niewiele dają, ale to co ze swojej strony mogę napisać to to, że wiem jak się czujesz, wiem jaka to strata. mam nadzieję, że świadomość, że nie jesteś sama z takim uczuciem pomoże Ci choć odrobinę
wilczek777 - Czw Lut 06, 2014 15:18
Zaraz mnie coś trafi z tym legowiskiem dla psa...
Opcja jest taka:
Kupić dla dorosłego psa od razu (nie ogarniam wymiarów - całe życie psy spały w wiklinowych koszach branych na oko)
Kupić zwykłe mniejsze i jak szczeniak wyrośnie kupić ostatecznie.
Sorgen - Czw Lut 06, 2014 15:24
Kup mniejsze dla szczyla, docelowe nie ma sensu raz że i tak zasika/pogryzie/potarga wpisz dowolne a dwa że zauważyłam że szczeniaki wolą bardziej "przytulne" posłania i takie docelowe może być za duże przez co "straszliwe". Tak przynajmniej było u mojej suki i psów znajomych.
sachma - Czw Lut 06, 2014 16:05
wilczek777 napisał/a: | Kupić zwykłe mniejsze i jak szczeniak wyrośnie kupić ostatecznie. |
to chyba najlepsza opcja Lenny swoje szczenięcie zjadł, to dorosłe szanuje
agata_jones - Czw Lut 06, 2014 16:27
wilczek777 napisał/a: | Zaraz mnie coś trafi z tym legowiskiem dla psa...
Opcja jest taka:
Kupić dla dorosłego psa od razu (nie ogarniam wymiarów - całe życie psy spały w wiklinowych koszach branych na oko)
Kupić zwykłe mniejsze i jak szczeniak wyrośnie kupić ostatecznie. |
Nie bierzesz pod uwagę klatki? Świetne narzędzie do nauki wyciszenia i niesamowicie przydatne na wyjazdach,seminariach czy zawodach, w sumie rzadko spotykam się z tym,że ktoś dla bordera nie ma klatki - odnotowałam raczej pojedyncze przypadki (broń boże nie narzucam propozycji, tylko pytam ), raz nawet spotkałam się tym,że hodowca sam narzucił jako obowiązek posiadanie jej przed przybyciem szczeniaka, argumentując troską o bezpieczeństwo w trakcie zostawania w domu.
Ja swojego borderowego synka odbieram za 3,5 tygodnia i klatka już na niego czeka - jak w praktyce wyjdzie jej używanie się okaże,ale przy nauce niezałatwiania w domu przyda się na pewno
jokada - Czw Lut 06, 2014 16:40
klatka, to klatka - posłanie to posłanie
jedno nie równa sie drugiemu
u mnie w klatce mieszczą sie dwa psy - i tam jest tylko polar + mata pod spodem
A posłania sa różne porozmieszczane w całym domu
w kuchni duże - dwu-psie,
w salonie małe dwu-psie + jeszcze nieduży materacyk
w sypialni małe jedno-psie + poduszka dla drugiego
lepiej dokupić duże dla dorosłego psa - zobaczysz jak lubi spać
u mnie jeden pies spi zawsze zwinięty w supełek a sucz za to na ogół 'na supermena' rozciągnięta
wilczek777 - Czw Lut 06, 2014 16:59
agata_jones klatka już zamówiona ale nie zawsze psiak będzie siedział w klatce - w sypialni będzie spał z nami w normalnym legowisku - taki jest plan.
Swoją drogą posiadanie BC nie jest obowiązkiem posiadania klatki Są psy zupełnie bezklatkowe - zależy jaki styl wychowania ktoś wybiera.
A tak już zupełnie btw. skąd maleństwo ? Pies? suczka?
A z tym posłaniem to już w ogóle będzie zagwozdka teraz - niezniszczalne posłanie dla szczeniaka
Pućka - Czw Lut 06, 2014 17:26
Skoro już mówimy o klatkach, to jakiej wielkości klatkę polecacie dla psa o wysokości 65-70cm w kłębie?
wilczek777 - Czw Lut 06, 2014 17:34
Pućka http://allegro.pl/midwest...3865203888.html
Zależy do czego klatka
agata_jones - Czw Lut 06, 2014 17:47
Cytat: | klatka, to klatka - posłanie to posłanie |
nie wyklucza to jednak tego,żeby klatka jednocześnie była posłaniem, ja niestety nie mam na to miejsca, bo mam jeszcze boksera
Jedną z Twoich panienek wilczyca też sobie pooglądałam, przepadłam w blue merle tri , żałuję ,że u mnie nikomu merlaczki nie podchodzą,bo się ostałam sama w tej miłości
Piesek z Czech, w poniedziałek skończył 5 tygodni
https://lh5.googleusercontent.com/-5TAzYgPKYWE/UuzKVu9a0iI/AAAAAAAACDs/cWs5-_YKNWw/s750/Angel_Muffin_1-001.jpg
Docelowo 6lat czekałam na suczkę, wybór miotu raczej przypadkowy,bo miałam brać psa dopiero w maju, wahałam się między pieskiem najmniejszym z miotu - czekoladowym, koniec końców za radą hodowczyni wybór padł na niego, mam nadzieję,że słuszny
wilczek777 - Czw Lut 06, 2014 17:58
agata_jones obłędny psiak
Umarłam na słodycz! Dlaczego mieszkasz tak daleko? Szukamy rówieśników do zbaw
Moje wypierdki skończą w niedziele 4 tygodnie dopiero Takie tam pełzaki albo jak to mój kolega mówi chomikopodobne stwory. Ja zaczynam panikować bo odbiór malucha zbliża się wielkimi krokami. Imię domowe dalej się nie pojawiło, na bieżąco robię wyprawkę etc.
Zobaczymy co będę pisać za kolejne 3 tyg
jokada - Czw Lut 06, 2014 18:42
agata_jones napisał/a: | nie wyklucza to jednak tego,żeby klatka jednocześnie była posłaniem, ja niestety nie mam na to miejsca | nie mówie że wyklucza...
ale nie wyobrażam sobie, żeby w całym domu pies miał jedno miejsce do odpoczynku
czasem sporo coś pichcę w kuchni, i na kafelkach psom nie wygodnie ( i zimno)
a w sypialni wolę żeby lezały na posłaniu, a nie pchały sie na łózko
katasza - Czw Lut 06, 2014 19:04
No chyba, ze sie nie pozwala za soba chodzic psom
Ja mam tylko klatki, ale mieszkam na 25 mkw, wiec moga mnie obserwowac z tej klatki jak jestem w kuchni, a do lazienki za mna nie laza z reguly.
Klatka fajna sprawa. Nie wyobrazam sobie juz zycia bez niej. Z jedna tez nie, kazdy musi miec swoja, o
|
|
|