Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1
Julita - Śro Mar 24, 2010 18:06
Marlena ale masz genialna klatkę i jak fajnie urządzona.Te półki składane widziałam w biedronce za śmiesznie niską cene chyba 17zł
dudzia - Czw Kwi 08, 2010 19:19
proszę:
edit: dzisiaj w castoramie zakupiłam taki oto labirynt za ok 16 pln :
co kazało mi zmienić dół w taki sposób (przemieszczenie miski na jedzenie i tuby materiałowej):
Cola - Pią Kwi 16, 2010 12:50
A to moja klata. Prosto po sprzątaniu, szmatek jeszcze na zdjęciach nie ma, bo się dosuszają po praniu. Pokazałam bliżej elementy których używałam, Praktiker rządzi
Te czarne plastiki oczywiście po kilku minutach zostały zniszczone, dlatego wszystko trzymam na metalowych zaczepach. metr łańcucha kulkowego kosztuje 8zł, 4 zaczepy do łańcucha 7zł z groszem. Sugestie mile widziane.
Klatka przeznaczona dla bardzo młodych i bardzo starych szczurów, dlatego pierwsza pochylnia jest tak pozioma, a druga tak stroma.
agacia - Pią Kwi 16, 2010 12:57
dudzia, ja bym wyjęła to kółko do biegania, a tak poza tym fajna klatka
dudzia - Pią Kwi 16, 2010 13:15
agacia, kółko unieruchomione i służy najbardziej za drabinkę juz o tym pisalam.Cola, jak patrzę na Twoją klatkę, to wydaje mi się, że w mojej jest straszny bajzel
Cola - Pią Kwi 16, 2010 13:29
dudzia, w mojej już teraz też
Julita - Pią Kwi 16, 2010 15:59
Cola, bardzo ładna klatka Jakie ma wymiarki
Wilczek - Pią Kwi 16, 2010 20:24
dudzia , z czego masz zrobioną tą kolorową drabinkę,sam myślę o zrobieniu jakiejś ale nie mam pomysłu z czego.
dudzia - Pią Kwi 16, 2010 22:32
Niamey, 70x40x80 zakupiona na zoohandel24.
Wilczek, drabinkę zrobiłam znalazłam nieuzywaną skakankę. pociełam odpowiednio i pozszywałam dosc mocno niciami. przed zszyciem nad ogniem 'podtopilam' końcówki by nic się nie pruło itp. jak narazie sie trzyma bez żadnych strat.
lola900 - Nie Kwi 18, 2010 09:44
Cola,twoja klatka wydaje mi się taka duża,chociaż jest tylko o jakieś 10 cm większa od mojej .Ile szczurków w niej mieszka?
Cola - Nie Kwi 18, 2010 09:54
lola900, teraz 3, ale ona jest chyba na 5 albo 6
Arisa - Nie Kwi 18, 2010 10:52
Z lekkim opoznieniem, umylismy, wysuszylismy i skrecilismy woliere
W stanie wskazujacym na spozycie (u niektorych nawet bardzo ) o godzinie 3 nad ranem, wszystko bylo gotowe
Version 1.0.0 (to, co bylo w domu, klatka bedzie sukcesywnie uzupelniana, chociaz musze powiedziec, ze mimo iz na force moze wygladac "lyso" i tak juz maja fajnie)
od gory (sa to niejako poziomy)
1 zielono-rozowy domek z 1 wejsciem, polarowy (dwustronny)
2 drewniana beleczka, po ktorej skacza
3 zielono-granatowy (z zielonymi tasiemkami) tunel polarowy (dwustronny)
4 zielono-granatowy hamak polarowy (dwustronny)
5 drewniana beleczka, po ktorej skacza
6 zolta poleczka plastikowa (tam jedzenie w miseczkach + 2 kolby rozne)
7 zolte schodki, prowadzace nizej na zielonma polke plastikowa (tam wapno + poidlo)
8... niebieskie schodki do samej kuwety (tam trociny + narozna kuwetka do zalatwiania sie, konar, po ktorym "sie wspinaja", 2 mniejsze kawalki drzewa <wszystkie wyparzone przed wstawieniem>, plastikowy kolowrotek polozony tak, ze tworzy niska platworme okragla i hamak, ktory po rozgryzieniu i wycieciu przeze mnie rownego otworu stal sie miekkim dolkiem, do ktorego mozna wejsc )
Generalnie brakuje jeszcze pojemniczka (niebieskie pudelko plastikowe z tesco), drabinek kilku + wiszacych zabawek do wspinania handmade W zapasie jest jeszcze jeden hamak + wiszacy domek, to na czas prania pozostalych rzeczy
Powiem tak, jak tylko wlozylam tam panienki (3), zaczely zwiedzac i wariowac, mysle, ze sa zadowolone. Potem wskoczyly do domku (na samej gorze), wtulily sie w siebie i zasnely.
kaszka97 - Nie Kwi 18, 2010 11:06
dudzia dzięki
Świetna klata
Arisa: Niezła willa : cudo
Ale tylko na 3 panny?
Doszczurzyć!!
Arisa - Nie Kwi 18, 2010 11:37
kaszka97 napisał/a: | Arisa: Niezła willa : cudo
Ale tylko na 3 panny?
Doszczurzyć!! |
Dziekuje Umm doszczurzyc? Mialy byc 2 szczurki, potem stwierdzilam, ze moze 3, teraz mysle, ze przy takiej klatce spokojnie 4 Nie jest dobrze. Pasuje narazie, dopiero do nas przyjechala w piatek Yumi.... wszystko w swoim czasie
Ale klatka jest super, jak staje kolo niej to mi siega do polowy czola haha
Cola - Nie Kwi 18, 2010 11:38
Arisa, taka klata to gdzies na 10
sprawdz w kalkulatorze i zaszalej
|
|
|