To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

Julita - Śro Mar 24, 2010 18:06

Marlena ale masz genialna klatkę i jak fajnie urządzona.Te półki składane widziałam w biedronce za śmiesznie niską cene chyba 17zł :mrgreen:
dudzia - Czw Kwi 08, 2010 19:19

proszę:

edit: dzisiaj w castoramie zakupiłam taki oto labirynt za ok 16 pln :

co kazało mi zmienić dół w taki sposób (przemieszczenie miski na jedzenie i tuby materiałowej):

Cola - Pią Kwi 16, 2010 12:50

A to moja klata. Prosto po sprzątaniu, szmatek jeszcze na zdjęciach nie ma, bo się dosuszają po praniu. Pokazałam bliżej elementy których używałam, Praktiker rządzi :DD
Te czarne plastiki oczywiście po kilku minutach zostały zniszczone, dlatego wszystko trzymam na metalowych zaczepach. metr łańcucha kulkowego kosztuje 8zł, 4 zaczepy do łańcucha 7zł z groszem. Sugestie mile widziane.
Klatka przeznaczona dla bardzo młodych i bardzo starych szczurów, dlatego pierwsza pochylnia jest tak pozioma, a druga tak stroma.

agacia - Pią Kwi 16, 2010 12:57

dudzia, ja bym wyjęła to kółko do biegania, a tak poza tym fajna klatka :)
dudzia - Pią Kwi 16, 2010 13:15

agacia, kółko unieruchomione i służy najbardziej za drabinkę :) juz o tym pisalam.Cola, jak patrzę na Twoją klatkę, to wydaje mi się, że w mojej jest straszny bajzel :D
Cola - Pią Kwi 16, 2010 13:29

dudzia, w mojej już teraz też :P
Julita - Pią Kwi 16, 2010 15:59

Cola, bardzo ładna klatka :wink: Jakie ma wymiarki ???
Wilczek - Pią Kwi 16, 2010 20:24

dudzia , z czego masz zrobioną tą kolorową drabinkę,sam myślę o zrobieniu jakiejś ale nie mam pomysłu z czego.
dudzia - Pią Kwi 16, 2010 22:32

Niamey, 70x40x80 :) zakupiona na zoohandel24.
Wilczek, drabinkę zrobiłam :) znalazłam nieuzywaną skakankę. pociełam odpowiednio i pozszywałam dosc mocno niciami. przed zszyciem nad ogniem 'podtopilam' końcówki by nic się nie pruło itp. jak narazie sie trzyma bez żadnych strat.

lola900 - Nie Kwi 18, 2010 09:44

Cola,twoja klatka wydaje mi się taka duża,chociaż jest tylko o jakieś 10 cm większa od mojej :) .Ile szczurków w niej mieszka?
Cola - Nie Kwi 18, 2010 09:54

lola900, teraz 3, ale ona jest chyba na 5 albo 6
Arisa - Nie Kwi 18, 2010 10:52

Z lekkim opoznieniem, umylismy, wysuszylismy i skrecilismy woliere 8)

W stanie wskazujacym na spozycie (u niektorych nawet bardzo :oops: ) o godzinie 3 nad ranem, wszystko bylo gotowe :mrgreen:

Version 1.0.0 (to, co bylo w domu, klatka bedzie sukcesywnie uzupelniana, chociaz musze powiedziec, ze mimo iz na force moze wygladac "lyso" i tak juz maja fajnie)

od gory (sa to niejako poziomy)
1 zielono-rozowy domek z 1 wejsciem, polarowy (dwustronny)
2 drewniana beleczka, po ktorej skacza
3 zielono-granatowy (z zielonymi tasiemkami) tunel polarowy (dwustronny)
4 zielono-granatowy hamak polarowy (dwustronny)
5 drewniana beleczka, po ktorej skacza
6 zolta poleczka plastikowa (tam jedzenie w miseczkach + 2 kolby rozne)
7 zolte schodki, prowadzace nizej na zielonma polke plastikowa (tam wapno + poidlo)
8... niebieskie schodki do samej kuwety (tam trociny + narozna kuwetka do zalatwiania sie, konar, po ktorym "sie wspinaja", 2 mniejsze kawalki drzewa <wszystkie wyparzone przed wstawieniem>, plastikowy kolowrotek polozony tak, ze tworzy niska platworme okragla i hamak, ktory po rozgryzieniu i wycieciu przeze mnie rownego otworu stal sie miekkim dolkiem, do ktorego mozna wejsc :wink: )

Generalnie brakuje jeszcze pojemniczka (niebieskie pudelko plastikowe z tesco), drabinek kilku + wiszacych zabawek do wspinania handmade :-) W zapasie jest jeszcze jeden hamak + wiszacy domek, to na czas prania pozostalych rzeczy ^^

Powiem tak, jak tylko wlozylam tam panienki (3), zaczely zwiedzac i wariowac, mysle, ze sa zadowolone. Potem wskoczyly do domku (na samej gorze), wtulily sie w siebie i zasnely. :grouphug:

kaszka97 - Nie Kwi 18, 2010 11:06

dudzia dzięki :)
Świetna klata :D

Arisa: Niezła willa : cudo ^^
Ale tylko na 3 panny?
Doszczurzyć!! :P

Arisa - Nie Kwi 18, 2010 11:37

kaszka97 napisał/a:
Arisa: Niezła willa : cudo ^^
Ale tylko na 3 panny?
Doszczurzyć!! :P

Dziekuje :) Umm doszczurzyc? Mialy byc 2 szczurki, potem stwierdzilam, ze moze 3, teraz mysle, ze przy takiej klatce spokojnie 4 O_o Nie jest dobrze. Pasuje narazie, dopiero do nas przyjechala w piatek Yumi.... wszystko w swoim czasie :nuci:

Ale klatka jest super, jak staje kolo niej to mi siega do polowy czola haha :mrgreen:

Cola - Nie Kwi 18, 2010 11:38

Arisa, taka klata to gdzies na 10 :D
sprawdz w kalkulatorze i zaszalej :DD