To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. II

idaa - Pią Mar 27, 2009 20:23

Ewa, gdy znalazłam Kicię, wet określił jej wiek na jakieś 5 tygodni. Więc teraz tak orientacyjnie sobie liczę. Od daty znalezienia odjęłam te 5 tygodni i wychodzi, że urodziła się około 6 października 2008. Tak sobie wyliczyłam, że wobec tego mogłabym pod koniec kwietnia zawieźć ją na tę sterylkę. Będzie wtedy miała 6 miesięcy i kawałek. Nie wiem tylko, czy przeszkodą nie będzie jej drobna budowa.
Ewa - Pią Mar 27, 2009 21:44

Idaa, ja przygarnełam chorą kotkę z pięcioma maluchami. Jedna koteczka wyladowała u mojej koleżanki. Jest niesamowicie drobna (mam jej brata i jest dwa razy większy). Dostała pierwszej rujki i właśnie została wysterylizowana, jej budowa nie była przeszkodą. Ja bym jednak poczekała na pierwsza rujkę, wtedy będzie pewnośc, ze nie jest za młoda.
Bernadeta - Sob Mar 28, 2009 15:49

Mam wrażenie,że mają wspólnych przodków :)
http://www.fotosik.pl/sho...a917448a6db0f06
http://img129.imageshack.us/my.php?image=ko2.jpg

landrynka - Sob Mar 28, 2009 20:33

Bernadeta, co drugi kot jest biało-bury :wink:

a te 2 akurat nie są jakoś wybitnie podobne.

Ewa - Nie Mar 29, 2009 00:01

to kwestia odbioru. Dla mnie są bardzo podobne.
Anonymous - Nie Mar 29, 2009 12:15

ale one maja wybitnie inna budowe ;)
landrynka - Nie Mar 29, 2009 14:15

to tak jakby powiedzieć że 2 dziewczyny są podobne, bo obie są murzynkami
Eruntale - Nie Mar 29, 2009 15:30

Hm, koty zasadniczo maja troszeczke więcej kolorów futra i układów plam niż ludzie odmian kolorystycznych :>
Owszem, są do siebie podobne pod względem układu pasków, zwłaszcza tych przy oczach ;) No i to M na srodku czola :) Troche kolor oczu też podobny, aczkolwiek Fili jeszcze się nie ustalił jeszcze do końca. Tofik ma zdecydowanie wiecej przebarwien rudawych, moja tylko kilka. Ale plamke pod broda tez ma =D
Co budowy- cóż, po pyszczku od razu można orzec kto kocur a kto kotka ;)

Bernadeta - Nie Mar 29, 2009 16:52

Toteż napisałam,że chyba mieli wspólnych przodków,a nie że są bliźniakami. :wink: Chociaż jak pokazałam mojej mamie zdjęcia orzekła tak jak ja: bardzo podobne.
Chciałabym żebyś Eruntale, zamieściła kiedyś zdjęcie Fili w całości . :)

nezu - Wto Mar 31, 2009 23:04

Zapałczane agrestowookie... na smaka.
Dziś już nie mam czasu wrzucać na fotosik reszty, sprzątanie klat.... ale jutro się poprawię. :)

iskra - Wto Mar 31, 2009 23:14

nezu,,,

:serducho: :serducho: :serducho:

nezu - Śro Kwi 01, 2009 00:22

Obiecany dalszy ciąg, jestem mniej zmęczona szorowaniem klat i wynoszeniem worków zużytej ściółki niż się tego obawiałam. ;)

Lew salonowy

Niestety nieostry ziew... :( (cóż, stara idiotkamera i brak flesza.... ostrość uciekła na język ;) )

Koci uśmiech

Z profilu

Portretowe

Fea - Śro Kwi 01, 2009 00:50

O kurcze, ona ma takie turkusowe ślepia?
nezu - Śro Kwi 01, 2009 02:33

Bardziej powiedziałabym że seledynowe. ;)
Tudzież z akwamarynem mi się kojarzą, albo właśnie z dojrzałym zielonym agrestem. :]

A tak w ogóle to jest kot kameleon i zmienia kolor patrzałek w zależności od tego jakie światło aktualnie jest. Przy kiepskim sztucznym wyglądają na żółtozielone, przy lepszym sztucznym intensywnie zielone, na parterze szaro-zielonkawe, u mnie i w dziennym świetle seledynowe, w słońcu agrestowe takie.

Trafił mi się kotostwór. :mrgreen:

Fea - Śro Kwi 01, 2009 02:39

Na moim monitorze są turkusowe, aż mi szczęka opadła z wrażenia ;p Piękna kota.