To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. III

Nisia - Pią Lip 25, 2008 16:11

A tak z ciekawości. Czy zwierzęta odczuwają bóle fantomowe?
Mangusta - Pią Lip 25, 2008 17:41

kurcze no... mam problem.
Bajka gryzie, wścieka się, nie reaguje na imię (jeśli nie chce). a na Allegro uzdy tylko od L w górę ;/ zna ktoś może jakiś sklep internetowy z uzdami dla mniejszych psów? bo nie wierzę by tylko te duże potrzebowały nauki posłuszeństwa... a ta jak się wścieknie to nie ma przeproś, mi jest ciężko, a co dopiero babcia.

ale ale, umie już wchodzić i schodzić po schodach, nie boi się klatki schodowej :) i nie ciągnie za nogawki.

agacia - Pią Lip 25, 2008 20:13

Moja kolezanka kiedys szyla kantarki na zamowienie na wymiar,ale nie wiem czy jeszcze to robi. Postaram sie dowiedziec.
KaRDii - Sob Lip 26, 2008 09:12

@ Lama pies jest psem, przez to ze dal sie oswoic czlowiekowi narazil sie na rozne rzeczy.

@ aga powiem ci tak grozna na ogol nie jest, "ale jak juz jest koniecznosc" to nie chcialbym byc w skorze tej osoby albo zwierzecia ktora/e jest celem. :)

@ Eruntale ktos przytoczyl juz tu zeby - to nie boli cale zycie.

@ Fea gdybym jeno lecial jedynie na wyglad, to wypchalbym sobie psa wata i ustawil w pokoju, a tego raczej nie robie.

@ Mazoku Tak oczywiscie, zauroczyla mnie ta rasa i bede kopiowal uszy, a inne kundelki usypial - to jest bledne kolo. I stwierdzam ze moj kundelek nie odczuwa wiekszej dyskryminacji, oprocz tego ze Misia podgryza mu lekko uszy za to ze "daje mu wiecej czulosci niz jej" Ubranka sa tak chore jak hodowanie agrsywnych ras dla pieniedzy za zaklady, takie jest moje zdanie.

marhef - Sob Lip 26, 2008 12:32

KaRDii napisał/a:
przez to ze dal sie oswoic czlowiekowi narazil sie na rozne rzeczy.

Tak to napisałeś, jakby pies przed oswojeniem rozważył wszystkie za i przeciw :roll:

pituophis - Sob Lip 26, 2008 15:09

Kardii, mam pytanie - czy gdybys bral nastepnego CAO, skopiowalbys mu uszy i ogon?

Nisia - bezposredniego dowopdu nie ma, ale nie ma tez przeszkod.

KaRDii - Sob Lip 26, 2008 18:19

Jesli bym budowal "stado" mysle ze kopiowanie byloby konieczne. Jesli poprostu wzialbym psa z przyszlorocznego miotu zastanawialbym sie.
Anonymous - Sob Lip 26, 2008 19:52

jak często twoja psica ma dzieci?
KaRDii - Sob Lip 26, 2008 20:42

Ona dopiero bedzie miec dzieci... jeszcze jest szczenieciem :)
Juz sa plany na szczenieta, swietna partia mieszka 100 metrow dalej - tylko zalezy czy go uzna za rok :)

nutaka - Sob Lip 26, 2008 20:46

KaRDii, rozmnażanie zostawmy hodowcom........ :|chyba nim jestes :P
pituophis - Nie Lip 27, 2008 01:13

Cytat:
uz sa plany na szczenieta, swietna partia mieszka 100 metrow dalej

Jakos zawsze te swietne partie mieszkaja 100 m dalej - glownie dlatego sa swietne :twisted:

Mangusta - Nie Lip 27, 2008 01:34

myślę że te "partie" będą raczej zależeć od rodziców KaRDii niż od niego.

mój chłop ma psa, który przez 2 lata z rzędu był championem Polski w foxterrierach (jak pierwszy raz byłam u niego w domu, widząc gablotę pełną pucharów krzyknęłam "wow, a któż to taki zdolny?" "Pies =_=" ). po odpowiednich partiach z tym psem jeździli wzdłuż i wszerz kraju.

L. - Nie Lip 27, 2008 01:57

KaRDii, a macie zarejestrowaną hodowlę w ZK, albo suka jest na współwłasność hodowlną, że myślicie o szczeniętach ?
Jeździcie z nią po wystawach ? Bo z tego co pamiętam, a sądzę, że pamiętam bardzo dobrze, suka musi zdobyć odpowiednie tytuły w odpowiednich odstępach czasowych, aby uzyskać pełne prawa hodowlane ;]

KaRDii - Nie Lip 27, 2008 09:46

:oops: Ja myslalem zeby zrobic "hodowle" tak dla siebie, po co mam kogos informowac ze mam ladne pieski ( no moze weterynarza najblizszego kontaktu), zawsze moge je zostawic dla siebie :D O tyle latwiej ze sasiad majacy "swietna partie" chce wylozyc fundusze na wychowanie szczeniat. Bedzie wielka przygoda jesli z miotu bedzie 12 szczeniat :D

@ Luna!! Na tym forum molos, zosatanie zamieszczone zdjecia hodowcy z kopiowanymi uszami i jego wywiad na ten temat - wlasne odczucia i tak dalej :P

Layla - Nie Lip 27, 2008 09:50

Nie mam już pytań...

http://rodowodowy.republika.pl/