Archiwum - Myszki
Layla - Pią Sie 29, 2008 09:31
idaa, bracia mogą razem mieszkać. Oczywiście nie ma gwarancji, że będzie dobrze. Samice oczywiście razem spokojnie.
Natalia - Pią Sie 29, 2008 09:59
Mangalarga, polecam klatkę Myszkę Kwadratową bądź Miki/Mimi. .
Mangalarga - Pią Sie 29, 2008 11:56
Natalia, wiem, wiem Na razie szukam po zoologach, jak nie znajdę, będziem zamawiać (dobrze, że wrzesień za pasem i zastrzyk kasy).
Fotki małego:
idaa, młode ofutrzają się ok. 7-10 dnia życia. I pamiętaj, żeby oddzielić chłopców po ok. 27 dniu, gdy zejdą im jądra i jak tylko przejdą na pokarm stały.
idaa - Pią Sie 29, 2008 13:22
Dziś Mussli biegała gruba jak zwykle. Pomyślałam sobie, że to ostatni dzwonek, żeby im posprzątać. No i zaczęłyśmy sprzątać z córką. Tylko okazało się, że w domku są już dwie kluseczki . Włożyłeśmy je delikatnie spowrotem do domku. Boję się, że Mussli coś im zrobi
Anonymous - Pią Sie 29, 2008 15:30
idaa i jak tam?
Anonymous - Pią Sie 29, 2008 16:15
Oby wszystko było ok
[ Dodano: Pią Sie 29, 2008 20:48 ]
Może dwie kluseczki tylko się urodziły i wtedy że zachowasz obie. Jeśli oczywiście będzie jeden samczyk lub obie kluseczki będą płci męskiej,to potrzebna będzie druga klatka.Ja ma pięć myszek,a Ty miałabyś wtedy cztery
idaa - Pią Sie 29, 2008 22:36
Myszek jest na pewno więcej. Bo po tych dwóch kluseczkach była nadal gruba jak beczka, dlatego nie załapałam, że wogóle coś jest w domku . Nie wyrzuciła malutkich i nie było słychać pisków, więc może wszystko w porządku. Teraz jest szczuplutka jak na początku. Mogę się tylko domyślać, że na tych dwóch się nie skończyło . Strasznie mnie ciekawość zżera, ale cóż, trudno. Trzeba będzie poczekać kilka dni, potem delikatnie podniosę dach domku. Malutka śpi z Mussli w jednym domku. Mussli jej nie wygoniła. Jak mamuśka wychodzi coś przekąsić, to Malutka często zostaje w domku . Rzadko wychodzą obie naraz. Kupiłam większą miskę. Będzie niedługo potrzebna .
Anonymous - Sob Sie 30, 2008 11:48
idaa, Niesamowite jak one razem zgodnie się traktują.
Zaskoczyły mnie dzisiaj Umbrella i Vittara,wspięły się po mojej nodze,gdy stanęłam przy kanapie jak moje niezapomniane szczurki: Miki i Mimi
MouseHouse - Sob Sie 30, 2008 16:43
tylko pamiętaj, że jak będą miały 26 dni to trzeba je będzie podzielić w/g płci, bo będzie ci potrzebne koryto, a nie większa miska
Anonymous - Sob Sie 30, 2008 19:05
Mały przerywnik w temacie po porodzie,moje panny
Bardzo lubię zaglądać obiektywem do "ich małego świata",nigdy nie wiem co zobaczę gdy fotka jest już gotowa
Wklejam parę zdjęć wczorajszej sesji,gdy były w rurze po ręczniku papierowym:
mysie oczko
cóż to za hałasy?
ja spoglądałam na nią ona na mnie
Nosek
Z dzisiejszego spaceru :
Trzy myszki
Ach ten zakręcony ogonek
schowała się
I jeszcze z sałatą lodową
devilline - Sob Sie 30, 2008 19:55
http://www.fotosik.pl/sho...d61ad96fe275958 A ja myślałam że to dziura w kanapie ; p
idaa - Sob Sie 30, 2008 23:03
MouseHouse napisał/a: | bo będzie ci potrzebne koryto, a nie większa miska |
Tak wiem. Tylko chyba do weta będę musiała pójść, żeby je rozdzielił na dwie gromadki, bo ja nie mam wprawy. Jestem babcią z przypadku . Dziś przez otwór w domku wiedziałam kluseczkę . Mamuśka coraz częściej wychodzi z domku, rozwala się w rurze jak placek . Odpoczywa chyba. A z domku słychać takie fajne popiskiwanie . Jejku no nie doczekam się chyba na te pierwsze oględziny.
Anonymous - Nie Sie 31, 2008 13:57
idaa napisał/a: | Jejku no nie doczekam się chyba na te pierwsze oględziny. |
Wcale się nie dziwię,że tak napisałaś,też bym chciała zobaczyć na własne oczy jak wyglądają takie małe kluseczki.
idaa - Wto Wrz 02, 2008 22:21
Kluseczki rosną. Mają już 4 dni. Nadal nie wiem ile ich jest . Tak sobie myślę, że jeszcze ze 2-3 dni i delikatnie zajrzę do domku. Tylko tak się zastanawiam, czy mam wtedy wyjąć Mussli z myszkarium? Bo jak tylko ktoś nachyli się i zagląda ona zaraz zmyka do domku.
Mangalarga - Śro Wrz 03, 2008 00:49
idaa, lepiej skontroluj miot już teraz, żeby zobaczyć, czy (tfu! tfu!) nie dzieje się w gnieździe nic niedobrego
|
|
|