To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Myszki

Layla - Pią Sie 29, 2008 09:31

idaa, bracia mogą razem mieszkać. Oczywiście nie ma gwarancji, że będzie dobrze. Samice oczywiście razem spokojnie.
Natalia - Pią Sie 29, 2008 09:59

Mangalarga, polecam klatkę Myszkę Kwadratową bądź Miki/Mimi. :) .
Mangalarga - Pią Sie 29, 2008 11:56

Natalia, wiem, wiem ^^ Na razie szukam po zoologach, jak nie znajdę, będziem zamawiać (dobrze, że wrzesień za pasem i zastrzyk kasy).

Fotki małego:

idaa, młode ofutrzają się ok. 7-10 dnia życia. I pamiętaj, żeby oddzielić chłopców po ok. 27 dniu, gdy zejdą im jądra i jak tylko przejdą na pokarm stały.

idaa - Pią Sie 29, 2008 13:22

Dziś Mussli biegała gruba jak zwykle. Pomyślałam sobie, że to ostatni dzwonek, żeby im posprzątać. No i zaczęłyśmy sprzątać z córką. Tylko okazało się, że w domku są już dwie kluseczki ;( . Włożyłeśmy je delikatnie spowrotem do domku. Boję się, że Mussli coś im zrobi ;(
Anonymous - Pią Sie 29, 2008 15:30

idaa i jak tam?
Anonymous - Pią Sie 29, 2008 16:15

Oby wszystko było ok :lapa: :ok:

[ Dodano: Pią Sie 29, 2008 20:48 ]
Może dwie kluseczki tylko się urodziły i wtedy że zachowasz obie. :wink: Jeśli oczywiście będzie jeden samczyk lub obie kluseczki będą płci męskiej,to potrzebna będzie druga klatka.Ja ma pięć myszek,a Ty miałabyś wtedy cztery :D

idaa - Pią Sie 29, 2008 22:36

Myszek jest na pewno więcej. Bo po tych dwóch kluseczkach była nadal gruba jak beczka, dlatego nie załapałam, że wogóle coś jest w domku ;( . Nie wyrzuciła malutkich i nie było słychać pisków, więc może wszystko w porządku. Teraz jest szczuplutka jak na początku. Mogę się tylko domyślać, że na tych dwóch się nie skończyło :wink: . Strasznie mnie ciekawość zżera, ale cóż, trudno. Trzeba będzie poczekać kilka dni, potem delikatnie podniosę dach domku. Malutka śpi z Mussli w jednym domku. Mussli jej nie wygoniła. Jak mamuśka wychodzi coś przekąsić, to Malutka często zostaje w domku :serducho: . Rzadko wychodzą obie naraz. Kupiłam większą miskę. Będzie niedługo potrzebna :mrgreen: .
Anonymous - Sob Sie 30, 2008 11:48

idaa, Niesamowite jak one razem zgodnie się traktują. :sirwwt:

Zaskoczyły mnie dzisiaj Umbrella i Vittara,wspięły się po mojej nodze,gdy stanęłam przy kanapie :sirwwt: jak moje niezapomniane szczurki: Miki i Mimi :sirwwt:

MouseHouse - Sob Sie 30, 2008 16:43

tylko pamiętaj, że jak będą miały 26 dni to trzeba je będzie podzielić w/g płci, bo będzie ci potrzebne koryto, a nie większa miska :D
Anonymous - Sob Sie 30, 2008 19:05

Mały przerywnik w temacie po porodzie,moje panny :wavexxs:

Bardzo lubię zaglądać obiektywem do "ich małego świata",nigdy nie wiem co zobaczę gdy fotka jest już gotowa :)
Wklejam parę zdjęć wczorajszej sesji,gdy były w rurze po ręczniku papierowym:

mysie oczko

cóż to za hałasy?

ja spoglądałam na nią ona na mnie

Nosek

Z dzisiejszego spaceru :

Trzy myszki :lol:

Ach ten zakręcony ogonek :wink:

schowała się :lol:

I jeszcze z sałatą lodową :mysza:

devilline - Sob Sie 30, 2008 19:55

http://www.fotosik.pl/sho...d61ad96fe275958 A ja myślałam że to dziura w kanapie ; p
idaa - Sob Sie 30, 2008 23:03

MouseHouse napisał/a:
bo będzie ci potrzebne koryto, a nie większa miska

:lol: Tak wiem. Tylko chyba do weta będę musiała pójść, żeby je rozdzielił na dwie gromadki, bo ja nie mam wprawy. Jestem babcią z przypadku :lol: . Dziś przez otwór w domku wiedziałam kluseczkę :serducho: . Mamuśka coraz częściej wychodzi z domku, rozwala się w rurze jak placek :lol: . Odpoczywa chyba. A z domku słychać takie fajne popiskiwanie :serducho: . Jejku no nie doczekam się chyba na te pierwsze oględziny.

Anonymous - Nie Sie 31, 2008 13:57

idaa napisał/a:
Jejku no nie doczekam się chyba na te pierwsze oględziny.

Wcale się nie dziwię,że tak napisałaś,też bym chciała zobaczyć na własne oczy jak wyglądają takie małe kluseczki.

idaa - Wto Wrz 02, 2008 22:21

Kluseczki rosną. Mają już 4 dni. Nadal nie wiem ile ich jest :) . Tak sobie myślę, że jeszcze ze 2-3 dni i delikatnie zajrzę do domku. Tylko tak się zastanawiam, czy mam wtedy wyjąć Mussli z myszkarium? Bo jak tylko ktoś nachyli się i zagląda ona zaraz zmyka do domku.
Mangalarga - Śro Wrz 03, 2008 00:49

idaa, lepiej skontroluj miot już teraz, żeby zobaczyć, czy (tfu! tfu!) nie dzieje się w gnieździe nic niedobrego ;)