To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVI

mmarcioszka - Czw Mar 21, 2013 23:08

agacia, prawdę mówiąc nie wiem co to jest, wydaje mi się, że nie pianka (a jeśl nawet, to bardzo cienka warstwa czymś obszyta). Ogólnie Czarek nie ma wytartej sierści, ale za chwilę wiosna i szukam jakichś z dobrym podszyciem i pasa dla siebie do "zamontowania" psiaka.
Dzięki za info, przejrzę i mam nadzieję, że jakieś wybiorę ;)

agacia - Pią Mar 22, 2013 13:34

Dla haszczaka to polecam guardy na spacery. Do biegania przy rowerze oczywiście sledy :)
mmarcioszka - Pią Mar 22, 2013 13:42

agacia, teraz mamy guardy takie zapinane dodatkowo jeszcze na grzbiecie, co jest fajnym zabezpieczenieniem przed odpięciem smyczy.
A sledów poszukam właśnie na lato, dzięki ;)

Afera1 - Pią Mar 22, 2013 16:22

Lavi napisał/a:
Ja z innej beczki. Czy ktoś wie, co to za rasa?
http://i1.kwejk.pl/site_m....jpg?1362565747

Jakiś buldog? Ma nieziemskie umaszczenie i zakochałam się w nim po uszy :DD :serducho:

Old English Bulldog. Możliwe, że kiedyś ta rasa będzie FCI coś takiego słyszałam. Póki co w księdze wstępnej są buldogi amerykańskie.

klimejszyn - Pią Mar 22, 2013 22:57

postanowiłam się dzielić resztą zwierzyńca, to i psiaki są :D
Primo:

Primo w czerwcu skończy 3 lata. psiak, którego przytargałam bez zgody rodziców, z którym spałam na podłodze kiedy był szczeniakiem, bo spadał z łóżka.. psiak, którego strasznie rozpieściłam, który jest mega głupiutki, ale jednocześnie taki kochany :lol:
Edi:

Edi we wrześniu kończy 10 lat. to pies moich rodziców, niewychowany, nieznośny, gryzący i nielubiący nikogo ani niczego :P ale czasem ma takie chwile, że przyjdzie się przytulić - wtedy wszyscy korzystają :lol:

mmarcioszka - Pią Mar 22, 2013 23:00

Primo bardzo mi się podoba :serducho:
To jakiś rasowiec?

klimejszyn - Pią Mar 22, 2013 23:04

mmarcioszka, tak, labrabull :mrgreen: matką labrador, ojcem pitbull - ciocia mojej przyjaciółki musiała wyjechać, sunię zostawiła pod opieką znajomej, a jak wróciła dostała z gratisem..
jak tylko dostałam od przyjaciółki wiadomość 'suka mojej cioci właśnie rodzi!' wiedziałam, że jeden z nich będzie mój :D

Bel - Pią Mar 22, 2013 23:13

klimejszyn, wybacz ale Ediemu z pyska mendą zalatuje :rotfl:
klimejszyn napisał/a:
labrabull

Nie znasz się ! to bullbrador! :serducho: :lol:

mmarcioszka - Pią Mar 22, 2013 23:15

klimejszyn i tak śliczny :D

Off-Topic:
A na niektórych ludzi ręce opadają :roll:

klimejszyn - Pią Mar 22, 2013 23:22

Bel napisał/a:

klimejszyn napisał/a:
labrabull

Nie znasz się ! to bullbrador! :serducho: :lol:

bullśmieciożercabrador :P
Bel napisał/a:
klimejszyn, wybacz ale Ediemu z pyska mendą zalatuje :rotfl:

żeby tylko mendą :lol: ale to jest prawdziwy pies obronny! :mrgreen:

mmarcioszka, Primo jest dla mnie wyjątkowym psem, więc mimo ludzkiej głupoty strasznie się cieszę, że tak wyszło :) i mimo, że bez zgody go przytargałam - rodziców kupił od razu. jak był mały wyglądał jakby był wiecznie smutny:

a potem zaczął strzelać głupie miny :lol:

Nakasha - Sob Mar 23, 2013 11:08

Jaki słodziak. :D Primo jest śliczny. :) Z charakteru, ma w sobie więcej z labradora czy pitbulla?

Photobucket szwankuje, więc pokażę Wam nowe zdjęcia psiaków w google:
https://picasaweb.google.com/103593834167322756788/NaszePsyMarzec2013?authkey=Gv1sRgCKez9NCg1ZHksQE

I trochę powiększonych:

Shira ma już 5,5 miesiąca, ładne rośnie, a jej charakter jest zachwycający. :serducho: Jest idealna! :DD

Sysa - Sob Mar 23, 2013 11:27

Pamiętam jak Primo był malutki! Szok, że to już 3 lata minęły... Śliczny jest, zawsze był!

Nakasha, super stadko! Shora jest piękna, mam straszną słabość do merlaków :serducho: I cieszę się, że jesteś zachwycona jej charakterem :mrgreen:

My się uczymy kolejnej zbędnej w życiu sztuczki :P Dopiero na filmiku zauważyłam, że Yarpen jak usłyszy kliknięcie klikera to aż się oblizuje, tak silnie ma zakodowane, ze to oznacza żarełko :mrgreen: No i widać jak główkuje, o co chodzi dokładnie :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=iJu2hORtEcg
Uwielbiam go :serducho:

mmarcioszka - Sob Mar 23, 2013 14:14

Sysa, super jest :D Już chyba wspominałam, że uwielbiam Yarpena :serducho:
Nakasha - Sob Mar 23, 2013 15:52

Sysa, jest super :) :)

A ja jestem kompletnie zdemotywowana. W całym moim województwie nie ma ani jednej szkoły zajmującej się rally-o. Nie ma ani jednych zawodów dogtrekkingu. Najbliżej mam 200 km - tylko raz, niestety... a potem 400 km - ale też tylko parę razy w ciągu całego roku. Masakra. Czy ja naprawdę mieszkam na jakimś pustkowiu? :roll: :evil:

Za to mamy klub agility - cały jeden i też daleko. Ale dobre i to...

katasza - Sob Mar 23, 2013 15:56

A ja mam dola, nie nadaje sie do tresowania psow. Frodo robi wszystko za zarcie, byl okres ze siadal bez jedzenia teraz znowu mu sie odwidzialo. Na dworze zaczal sie rozpraszac, ma w nosie frisbee, przestal utrzymywac kontakt wzrokowy i wogole jest do dupy ;(