Archiwum - Koty vol. IV
mata - Pią Sty 06, 2012 08:51
| Oli napisał/a: | | uwaga na paprotkę żeby Wam kociaki nie zjadły jej. |
już stoi wysoko na szafie, tak że nie mają jak do niej wskoczyć w ogóle dostały cały jeden parapet do dyspozycji, mają tam położone kocyki i mogą się legalnie wylegiwać - i przestali się pchać na pozostałe parapety z kwiatkami
falka - Pią Sty 06, 2012 09:29
mata, czarny to Salem? ma mega błyszczące futerko śliczna banda
mata - Pią Sty 06, 2012 10:05
tak, to Salem on się mega błyszczy Hexa ma zupełnie inne futerko
a mi coraz bardziej ręce opadają, Hexa wcześniej sikała do kuwety i tylko kupy zostawiała w kątach, a teraz rano zlała się ogromną kałużą pod fotel, obok zostawiła kupę dostała drobniutki żwirek betonitowy, bo wg fundacji to w nim najchętniej się załatwiała i co - i nic, teraz jeszcze leje na parkiet...
L. - Pią Sty 06, 2012 11:40
mata, pierwsza zasada mówi, ze tyle kuwet ile kotów w domu. może ta jedna za daleko jest i nie dobiega.
a poza tym poobserwuj koty, bo może Salem ją psychicznie blokuje przed pójściem do kibla. np. siada na trasie do kuwety i się w nią wpatruje, a ona biedna sie peszy.
klauduska - Pią Sty 06, 2012 12:35
Katrina już zarezerwowana i jutro jadę na WPA i raczej na pewno tam już zostanie
PALATINA - Pią Sty 06, 2012 13:22
My pojytrze odwiedzamy hodowle.
Podpowiedzcie mi, o co pytac!
Warunki mieszkania mniej wiecej już znam. Trafiłam na forum i wątek tej pani prowadzony od jakis 3 lat. Przelecialam pobieżnie wszystkie 108 stron. Superowy wybieg ogrodzony mają do wychodzenia. Kotów tylko 4 w sumie, bo hodowla b.młoda. Jako rozpieszczane domowe pupilki. Drapaczki też super na zdjęciach. Zreszta zobacze na żywo.
Koty w hodowli miały robione testy na FIV i FeLv. Rodzice są przebadani genetycznie pod kątem kardiomiopatii przerostowej. To nie daje gwarancji, ale na wszelki wypadek te badania miały.
Karmione są BARFem.
O co jeszcze mam pytać?! Co sprawdzic, na co zwrócic uwagę?
L. - Pią Sty 06, 2012 19:21
PALATINA, a powiesz mi jak nazywa sie hodowla ;p?
PALATINA - Pią Sty 06, 2012 19:59
Kilka stron temu pisałam, gdy Oli o to samo zapytała.
Asparas.
L. - Pią Sty 06, 2012 20:29
PALATINA, hodowla widać bardzo świeża.
na pierwszy rzut oka wydaje się być w porządku, ale dla mnie dyskwalifikują ją przyjazne stosunki i wypożyczane koty z Koc Pol. Nikt kto się z Kocowa trzyma złego słowa na nią nie powie, ale to straszny krętacz i intrygantka.
PALATINA - Pią Sty 06, 2012 20:37
| L. napisał/a: | | hodowla widać bardzo świeża. |
Często bywa to plusem. Z własnych obserwacji - ale hodowli psów (w kotach nigdy nie siedziałam) - widzę, że na początku ma się czas, ma się ideały.. a potem kryje się własną sukę własnym psem niezależnie od jakości takiego połączenia i tnie koszty, bo własne stado się tak rozrosło, że każdy grosz się liczy, by mieć na utrzymanie zwierząt.
Widziałam jak w ciągu ostatnich 10 lat dwie (nie, trzy nawet! - zapomniałam o jednej) bliskie mi hodowle (tzn. hodowle moich bliskich koleżanek) totalnie zeszły "na psy".
Dlatego świeżość hodowli jest mi osobiście na rękę, choć wiem, że może być to wadą, bo nie jest dobrze znana i sprawdzona.
L. - Pią Sty 06, 2012 20:59
PALATINA, pierwsze co pomyślałam to świeża, może jeszcze nie spaczona. zobaczymy.
PALATINA - Pią Sty 06, 2012 23:28
Chyba jeszcze o transporter nie pytałam.
Jakiej wielkości powinien być dla dorosłego samca ragdolla? Atlas 20 będzie za mały (taki mają moi rodzice dla Kubełka - Kubełek waży chyba z 6kg)?
Jeśli byśmy się zdecydowali, to od początku chcielibyśmy przyzwyczajać malucha do transportera i przewożenia lub choćby posiedzenia w transporterze i w samochodzie z chodzącym silnikiem.
A nie chcę kupować kolejnego, jak kot dorośnie. Muszę się rozejrzeć od razu za docelowym.
Nie chcę natomiast zbyt wielkiego, bo w trakcie podróży do lecznicy mogę sobie z nim nie poradzić (jeśli męża akurat by nie było). Chociaż sam kot jest ciężki, to nie wiem, jak miałabym go dotaszczyć w transporterze gdziekolwiek.
L. - Sob Sty 07, 2012 11:49
PALATINA, my używamy Cabrio, Atlas podejrzewam, że byłby za mały.
PALATINA - Sob Sty 07, 2012 12:04
L.,
Cabrio mi się nie podoba. Ciężki wizualnie i chyba nie tylko wizualnie.
To może Atlas 30? Wymiary: 60 x 40 x 38.
Muszę zrobić listę koniecznych rzeczy i cennik - Zobaczyć, jak bardzo się zadłużymy.
L. - Sob Sty 07, 2012 12:08
PALATINA, ja nie każę Ci kupować Cabrio tylko mówie o transporterze jako wielkości Chociaż pod wzgledem praktycznym, gdyby ie waga byłby to transporter idealny.
Cabrio ma: 51x33x35cm
|
|
|