Archiwum - Psiaki VIII
PALATINA - Nie Lut 02, 2014 11:02
Ninek,
Jagna chyba naprawdę mi głuchnie. Poza głuchotą wybiórczą, miewa teraz bardzo głęboki sen.
Kiedyś budził ją upadający okruszek i biegła do kuchni wylizać podłogę.
Teraz muszę kilka razy zawołać, gdy głębiej zaśnie.
A do obcych to typowy, wzorcowy PON.
Nieufność i powarkiwanie. Zero powitań (poza oszczekaniem i warczeniem), zero czułości dla nieznajomych. Co najwyżej tolerancja.
Lubię to u PONów.
Nie przepadam za psami, które kochają każdego. Tzn. doskonale wiem, że z takimi jest łatwiej. Z moimi miewałam problemy, bo się nie dadzą pogłaskać, a przecież śliczne, puchate i z kokardką.. A tu warczenie, gdy ktoś wyciąga rękę.
Ale i tak to lubię.
Sama też jestem nieufna do obcych.
Ninek - Nie Lut 02, 2014 12:46
PALATINA napisał/a: |
A do obcych to typowy, wzorcowy PON.
Nieufność i powarkiwanie. Zero powitań (poza oszczekaniem i warczeniem), zero czułości dla nieznajomych. Co najwyżej tolerancja.
Lubię to u PONów.
Nie przepadam za psami, które kochają każdego. Tzn. doskonale wiem, że z takimi jest łatwiej. Z moimi miewałam problemy, bo się nie dadzą pogłaskać, a przecież śliczne, puchate i z kokardką.. A tu warczenie, gdy ktoś wyciąga rękę.
Ale i tak to lubię.
Sama też jestem nieufna do obcych. |
Też wolę takie psy A Majka poszłaby z każdym...
Nakasha - Nie Lut 02, 2014 17:08
O rety, moje owczarki prawie nigdy nie odbiegają ode mnie dalej niż na 10 m. I zawsze za mną idą, bardzo się pilnują, aby mnie nie zgubić z pola widzenia dłużej niż na parę sekund. I na każdym skrzyżowaniu dróżek zatrzymują się i kręcą w kółko - czekają, aż dojdę i patrzą w którą stronę idę. Nala też tak robi, ale u niej tylko w 90% przypadków.
Psiaki i zimowe zabawy frisbee. Album tylko z fb, bo chwilowo nie mam już miejsca na photobuckecie.
https://www.facebook.com/...68809917&type=3
I Shirka Latający Pies:
https://www.facebook.com/...68809917&type=3
katasza - Pon Lut 03, 2014 18:15
Czy totw jest tlusty? Czy granulki sa suche?
I jaki smak najbardziej pasuje waszym psom?
PALATINA - Pon Lut 03, 2014 19:08
Dopiero co ktoś o to pytał.
Wg mnie nie jest tłusty (miewałam znacznie tłustsze). Mam tego z kaczką. Czacie nie smakuje wcale. Ale jej mało co smakuje.
Jagna zje nawet kamienie, więc jej zdanie nic nie znaczy.
mmarcioszka - Pon Lut 03, 2014 19:09
katasza, jest tłusty, granulki są wilgotne, ale nie mokre. Na pewno nie są tzk suche, jak Brit czy Bosch. U nas najlepiej wchodzi łosoś , ewentualnie bizon.
katasza - Pon Lut 03, 2014 19:26
Brit care tez jest wg mnie dosc tlusty, ale mam porownanie tylko z bozita, josera i husse.
Frodo lubi Bluesa brita z kurczakiem, jak kupilam mu pare deko na probe tego z lososiem, to niesttey nie chcial jesc. Dlatego nie wiem jaki smak totwa wziac. Chociaz i tak biore duzy wor, bo jak Frodo nie bedzie chcial, to moze jakos dam rade jeszcze na barfie, a mlody zje.
Mam nadzieje ze jak jest tlusty to bedzie ok.
Dzieki dziewczyny
Ninek - Pon Lut 03, 2014 20:10
Tłustszy od Boscha, z innymi nie mam porównania.
Fox niestety musiał na razie przejść na Boscha, którego suki jedzą od początku (ryba i ziemniaki na zmianę z ryżem i jagnięciną). Finansowo krucho a Bosch jednak sporo tańszy. Nie ma sensacji żołądkowych więc nie jest źle, choć kupy mogłyby być łatwiejsze w zbieraniu...
Lama - Pon Lut 03, 2014 21:07
Aaaa, moje suczydło znowu rozwaliło obrożę.
Tym razem inwestuję w skórzaną Wozę, tylko muszę skądś wytrzasnąć 130 zetów...
I kolejne 55 zł na gumowego Furkidza, bo Fala musi mieć obrożę "do biegania luzem", którą będzie można umyć po tym, jak wytarza się w kupie.
PALATINA - Pon Lut 03, 2014 21:55
Odciągnęłam Czacie 2,3l płynu.
Nie czuję palców.
W dodatku nie wiedząc, czy suka z Czech zaszła w ciążę, czy nie, muszę teraz odpowiedzieć na maila odnośnie szczeniąt z innej hodowli. Właśnie się urodziły 2 mioty i są 4 suczki wolne.
Boję się, że teraz z nich zrezygnuję, a potem okaże się, że Acuga nie zaszła w ciążę.
sachma - Pon Lut 03, 2014 22:11
katasza napisał/a: | Czy totw jest tlusty? |
miałaś proplan albo bozite? totw jest pomiędzy nimi, ni to tłuste, ni to suche. Jutro mogę ci cyknąć fotkę. ja mam rybnego.
PALATINA - Pon Lut 03, 2014 22:15
Dla mnie większość Royalów jest bardziej tłusta niż kaczkowy TOTW.
A nawet Jagny Profine light też jest.
Nakasha - Wto Lut 04, 2014 09:37
Moje ostatnio dostały Boscha (był w promocji ) i bardzo im smakuje.
A to filmik z naszymi śniegowymi psami.
http://www.youtube.com/wa...pDcvBRcWZply5CA
Ninek - Wto Lut 04, 2014 10:56
Nakasha napisał/a: | Moje ostatnio dostały Boscha (był w promocji ) i bardzo im smakuje.
|
Cały czas poluje na te okazje na zooplusie Już drugi raz z rzędu zamawialiśmy promocyjnie i naprawdę ciekawie cenowo to wychodzi.
Nakasha - Wto Lut 04, 2014 11:40
Ja też poluję na promocje, bo przy 3 dużych psach nie stać mnie na kupowanie worka karmy za 160-180 zł (miesięcznie takich worków jedzą ok 3,5). Ale już w promocji, jak worek z tą samą karmą kosztuje 90 - 130 zł, to inna sytuacja.
No i cały czas sobie chwalę Husse Pro 20 kg za 134 zł.
|
|
|