To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

PALATINA - Nie Lut 02, 2014 11:02

Ninek,
Jagna chyba naprawdę mi głuchnie. Poza głuchotą wybiórczą, miewa teraz bardzo głęboki sen.
Kiedyś budził ją upadający okruszek i biegła do kuchni wylizać podłogę.
Teraz muszę kilka razy zawołać, gdy głębiej zaśnie. :|

A do obcych to typowy, wzorcowy PON.
Nieufność i powarkiwanie. Zero powitań (poza oszczekaniem i warczeniem), zero czułości dla nieznajomych. Co najwyżej tolerancja.
Lubię to u PONów. :)
Nie przepadam za psami, które kochają każdego. Tzn. doskonale wiem, że z takimi jest łatwiej. Z moimi miewałam problemy, bo się nie dadzą pogłaskać, a przecież śliczne, puchate i z kokardką.. :roll: A tu warczenie, gdy ktoś wyciąga rękę.
Ale i tak to lubię.
Sama też jestem nieufna do obcych. :D

Ninek - Nie Lut 02, 2014 12:46

PALATINA napisał/a:

A do obcych to typowy, wzorcowy PON.
Nieufność i powarkiwanie. Zero powitań (poza oszczekaniem i warczeniem), zero czułości dla nieznajomych. Co najwyżej tolerancja.
Lubię to u PONów. :)
Nie przepadam za psami, które kochają każdego. Tzn. doskonale wiem, że z takimi jest łatwiej. Z moimi miewałam problemy, bo się nie dadzą pogłaskać, a przecież śliczne, puchate i z kokardką.. :roll: A tu warczenie, gdy ktoś wyciąga rękę.
Ale i tak to lubię.
Sama też jestem nieufna do obcych. :D

Też wolę takie psy :) A Majka poszłaby z każdym...

Nakasha - Nie Lut 02, 2014 17:08

O rety, moje owczarki prawie nigdy nie odbiegają ode mnie dalej niż na 10 m. I zawsze za mną idą, bardzo się pilnują, aby mnie nie zgubić z pola widzenia dłużej niż na parę sekund. ;) I na każdym skrzyżowaniu dróżek zatrzymują się i kręcą w kółko - czekają, aż dojdę i patrzą w którą stronę idę. :) Nala też tak robi, ale u niej tylko w 90% przypadków.

Psiaki i zimowe zabawy frisbee. :) Album tylko z fb, bo chwilowo nie mam już miejsca na photobuckecie. :P

https://www.facebook.com/...68809917&type=3

I Shirka Latający Pies:

https://www.facebook.com/...68809917&type=3

katasza - Pon Lut 03, 2014 18:15

Czy totw jest tlusty? Czy granulki sa suche?
I jaki smak najbardziej pasuje waszym psom?

PALATINA - Pon Lut 03, 2014 19:08

Dopiero co ktoś o to pytał.
Wg mnie nie jest tłusty (miewałam znacznie tłustsze). Mam tego z kaczką. Czacie nie smakuje wcale. Ale jej mało co smakuje.
Jagna zje nawet kamienie, więc jej zdanie nic nie znaczy. :P

mmarcioszka - Pon Lut 03, 2014 19:09

katasza, jest tłusty, granulki są wilgotne, ale nie mokre. Na pewno nie są tzk suche, jak Brit czy Bosch. U nas najlepiej wchodzi łosoś , ewentualnie bizon.
katasza - Pon Lut 03, 2014 19:26

Brit care tez jest wg mnie dosc tlusty, ale mam porownanie tylko z bozita, josera i husse.

Frodo lubi Bluesa brita z kurczakiem, jak kupilam mu pare deko na probe tego z lososiem, to niesttey nie chcial jesc. Dlatego nie wiem jaki smak totwa wziac. Chociaz i tak biore duzy wor, bo jak Frodo nie bedzie chcial, to moze jakos dam rade jeszcze na barfie, a mlody zje.
Mam nadzieje ze jak jest tlusty to bedzie ok.

Dzieki dziewczyny ;)

Ninek - Pon Lut 03, 2014 20:10

Tłustszy od Boscha, z innymi nie mam porównania.

Fox niestety musiał na razie przejść na Boscha, którego suki jedzą od początku (ryba i ziemniaki na zmianę z ryżem i jagnięciną). Finansowo krucho a Bosch jednak sporo tańszy. Nie ma sensacji żołądkowych więc nie jest źle, choć kupy mogłyby być łatwiejsze w zbieraniu...

Lama - Pon Lut 03, 2014 21:07

Aaaa, moje suczydło znowu rozwaliło obrożę. ;(
Tym razem inwestuję w skórzaną Wozę, tylko muszę skądś wytrzasnąć 130 zetów...
I kolejne 55 zł na gumowego Furkidza, bo Fala musi mieć obrożę "do biegania luzem", którą będzie można umyć po tym, jak wytarza się w kupie. :roll:

PALATINA - Pon Lut 03, 2014 21:55

Odciągnęłam Czacie 2,3l płynu. :|
Nie czuję palców.

W dodatku nie wiedząc, czy suka z Czech zaszła w ciążę, czy nie, muszę teraz odpowiedzieć na maila odnośnie szczeniąt z innej hodowli. Właśnie się urodziły 2 mioty i są 4 suczki wolne.
Boję się, że teraz z nich zrezygnuję, a potem okaże się, że Acuga nie zaszła w ciążę.

sachma - Pon Lut 03, 2014 22:11

katasza napisał/a:
Czy totw jest tlusty?

miałaś proplan albo bozite? totw jest pomiędzy nimi, ni to tłuste, ni to suche. Jutro mogę ci cyknąć fotkę. ja mam rybnego.

PALATINA - Pon Lut 03, 2014 22:15

Dla mnie większość Royalów jest bardziej tłusta niż kaczkowy TOTW.
A nawet Jagny Profine light też jest.

Nakasha - Wto Lut 04, 2014 09:37

Moje ostatnio dostały Boscha (był w promocji :D ) i bardzo im smakuje. :)

A to filmik z naszymi śniegowymi psami. :)

http://www.youtube.com/wa...pDcvBRcWZply5CA

Ninek - Wto Lut 04, 2014 10:56

Nakasha napisał/a:
Moje ostatnio dostały Boscha (był w promocji :D ) i bardzo im smakuje. :)

Cały czas poluje na te okazje na zooplusie :mrgreen: Już drugi raz z rzędu zamawialiśmy promocyjnie i naprawdę ciekawie cenowo to wychodzi.

Nakasha - Wto Lut 04, 2014 11:40

Ja też poluję na promocje, bo przy 3 dużych psach nie stać mnie na kupowanie worka karmy za 160-180 zł (miesięcznie takich worków jedzą ok 3,5). Ale już w promocji, jak worek z tą samą karmą kosztuje 90 - 130 zł, to inna sytuacja. :DD

No i cały czas sobie chwalę Husse Pro 20 kg za 134 zł. :)