Odżywianie - POLECANE karmy - temat ogólny
L. - Czw Wrz 16, 2010 15:14
tak, tylko ta karma ma niskobiałkowy skład, jest wręcz wegetariańska, a nie zapominajmy, że szczury to także mięsożerne zwierzęta, które potrzebują tego rodzaju białka.
więc karma jest okej, o ile jej skład uzupełni się np. psią karmą.
Layla - Pią Wrz 17, 2010 09:46
L., moim zdaniem wcale nie jest to konieczne.
S - Pią Wrz 17, 2010 09:52
Moje szczurzyce, bez białka zwierzęce żyły długo i częśliwie. Dwie z nich dożyły prawie 3 lat (2 lata i 11 miesięcy, 2 lata i 9 miesięcy).
Miały dostarczane tylko białko roślinne.
Layla - Pią Wrz 17, 2010 09:56
Moje obecnie także tak są żywione.
Sysa - Pią Wrz 17, 2010 11:28
L., przecież w tej karmie jest dodatek mięsa. Moim zdaniem taka ilośc wystarczy.
Choć tej konkretnej karmy nie lubię, bo wiem, że wiele zwierzaków za nia nie przepada. Ogólnie jest moim zdaniem średnim granulatem.
Nie mówiąc o tym że niskobiałkowy nie równa się wegetariański
Mao - Pią Wrz 17, 2010 14:20
Moje szczury pozbawiane całkowicie innych dodatków nie są, nawet przy granulacie, a że przy mięsie czy jajku dostają szału radości - jak mogłabym im tego odmówić
Ja do tego granulatu jestem najbardziej przekonana ze wszystkich, których próbowałam. Jest jedynym granulatem, przy którym miska szybko staje się pusta
Julita - Nie Gru 26, 2010 18:48
nie wiem czy dobry temat, i czy ktoś o tej karmie już nie wspominał, ale chciała bym się zapytać, czy ktoś próbował może karmy "Pro Gold Rat", znalazłam ją tylko na allegro, więc nie wiem czy to nie jakiś szit, ale wydaje mi się dobrą karmą, może macie jakieś opinie na jej temat?
http://allegro.pl/pro-gol...1383252392.html
Niamey - Nie Gru 26, 2010 19:02
Julita, widziałam tę karmę na wystawie w Warszawie, wyglądała na standardowo porządną karmę, dość zróżnicowaną i z białkiem zwierzęcym.
Julita - Nie Gru 26, 2010 19:22
w takim razie może kiedyś się skuszę na próbę, bo widziałam taż mniejsze opakowanie, ale najpierw muszę mieć szczury !!!
Emi97 - Śro Sty 19, 2011 15:21
moje szczurki uwielbiają jajko na miękko (cieplutkie) dajcie swoim i zobaczcie jak na nie reagują....
Anonymous - Śro Sty 19, 2011 15:41
ja dałam ostatnio jajko na twardo... myślałam że sie normalnie zajedzą tym
natekwiatek - Sob Sty 22, 2011 16:01
Czym się różni Versele Laga Rat Complete od Versele Laga Rat Nature lub Versele Laga Rat&Mouse pro ? która lepsza??
Anomalia - Sob Sty 22, 2011 16:08
A ja niewiem co kupić...
Jadę jutro do zoologa po nową karmę. Wcześniej miały Versele Laga Rat Nature, ale okazało się, że Pink ma na nią uczulenie. Wet polecił mi Vitakrafta dla szczurów. Kupiłam, ale nie widzę, aby zawierała jakieś super składniki... Macie inne propozycje?
H. - Sob Sty 22, 2011 16:10
Anomalia, może JR Farm
natekwiatek - Sob Sty 22, 2011 16:11
no a ja chce zamowic versele lage, ale nie wiem jaką .. help dodam że moje szczury są bardzo wybredne! przetestowałam cały zoologiczny.
|
|
|