Archiwum - Psiaki VIII
mmarcioszka - Pią Sty 31, 2014 18:50
Nakasha, świetne
katasza - Pią Sty 31, 2014 21:42
Tess, moglabys zmiezyc mi te bluze z FBI?
jokada - Pią Sty 31, 2014 22:06
PALATINA, trzymam kciuki
PALATINA - Sob Lut 01, 2014 10:25
Śniło mi się, że uśpiłam Czatę, a potem chodziłam z nią tuląc i nie mogąc jej pochować.
Jak dobrze jest się obudzić i mieć ją jeszcze przez chwilę.
Nakasha - Sob Lut 01, 2014 16:40
PALATINA, trzymam za nią kciuki... jak się czuje?...
Specjalnie dla wielbicieli aussie i Shirki:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
katasza - Sob Lut 01, 2014 17:35
Moje chłopaki
PALATINA - Sob Lut 01, 2014 17:49
Nakasha napisał/a: | PALATINA, trzymam za nią kciuki... jak się czuje?... |
Dość dobrze, choć płyn się szybko zbiera.
Ostatnio już po 2 dniach miała rozdęty brzuch, ale nie miałam siły spuszczać, a następnego dnia sam zrobił się mniejszy, więc bywa różnie.
katasza,
Ale bostoniąto jeszcze małe przy nim.
katasza - Sob Lut 01, 2014 17:56
Male, male, ale niestety juz coraz mniej przypomina rozkoszna pokrake jaka byl na poczatku
Pierwsze zdjecie jest z dzisiaj, reszta troche starsza.
Wczoraj nauczyl sie warowac i podawac lapke
Trzymam kciuki za Czate!
Szura - Sob Lut 01, 2014 18:53
katasza, weź, Yuki już ma prawie 11 miesięcy.
PALATINA - Sob Lut 01, 2014 20:04
A Jagna za 11 dni kończy 10 lat!
Podczas gdy mi się zatrzymało na 4 i nie mogę uwierzyć, że ona jest taka stara!
Z zachowania jest postrzelona jak wieczne szczenię.
Ninek - Sob Lut 01, 2014 20:45
PALATINA napisał/a: |
Z zachowania jest postrzelona jak wieczne szczenię. |
Jak nasza Majka. dopiero co skończyła 9 lat a durna jak wtedy, gdy ją znalazłam jako 3-miesięcznego szczyla.
PALATINA - Sob Lut 01, 2014 21:34
Ninek,
Jagna może nie jest durna, bo widać, że umie myśleć (gdy zechce ).
Ale jest tak strasznie roztrzepana, że to ludzkie pojęcie przechodzi!
Robi milion rzeczy na raz, zaczyna i zaraz zajmuje się czymś innym. Jest do tego dynamiczna.
Biega w każdą stronę. Biega galopem, a po chwili leży plackiem, bo się zmęczyła. Jak poleży, to wstaje i znów ile sił w nogach. Przebiegnie kawałek i leży.
Ekscytuje się byle czym (zwłaszcza jedzeniem i spacerem - głuchnie wtedy, nie pamięta komend, jest niecierpliwa, znów chce zrobić kilka rzeczy na raz).
To jest tak samo urocze, co denerwujące.
Kompletne przeciwieństwo Czaty, która już jako szczenię była bardzo poważna i dojrzała. Spokojna, analizująca, poruszająca się jednostajnym truchtem, bez zrywów i pokładania się.
Czasem mam wrażenie, że między nimi jest z 10 lat różnicy! A to tylko nieco ponad rok.
PS.
Najbardziej w Jagnie nie lubię tego, że w swoim roztrzepaniu nie zwraca na nas pilniejszej uwagi. Zajmie się czymś, a potem traci nas z oczu i chcąc nas odnaleźć biegnie w losowo wybranym kierunku (tzn. jej się wydaje, że przemyślała sprawę i że na pewna tam właśnie poszliśmy. Nieważne, że nigdzie nie poszliśmy, tylko stoimy i czekamy! Nie patrzy, tylko leci pędem gdzieś w dal...).
Gdy ją wołamy, gwałtownie przyspiesza bieg... zupełnie nie zwracając uwagi na to, że biegnie w złą stronę!!! Zdarza jej się to nagminnie! Staram się mieć ją ciągle na oku, bo wiem, że jak sama zacznie kombinować, to nic dobrego z tego nie wyjdzie.
edit:
A tu kilka fotek z zeszłotygodniowego PONiego spacerku.
Jagna
Czata
Florka - strasznie mi się to zdjęcie podoba!
I awantura moich suk, podczas której to oberwałam przypadkiem w łydkę..
A przecież wyraźnie widać, że Jagna tylko przypominała Czacie, gdzie jej miejsce.
Ninek - Sob Lut 01, 2014 21:59
PALATINA, Majka też jest pojętna Jako szczeniak w ciągu miesiąca załapała 10 komend, choć moje umiejętności dydaktyczne były średnie. Jest też cholernie szybka.
Ale jest okropnie roztrzepana, ma totalne adhd. Do tego jest jazgotliwa, szczeka o byle pierdołę, na domofon tak drze ryja, że mam ochotę jej główkę ukręcić. Żadnym sposobem nie udało się jej tego oduczyć. Nie potrafi się skupić nawet przez sekundę. Komendy zna ale jak każe się jej zrobić jedną to robi od razu 5 po kolei i to w ciągu sekundy - ledwo da się zarejestrować wzrokiem, że to już wszystkie
A z tym odbieganiem od człowieka to nasza Vega tak ma. Z wiekiem jej się nasiliło bo ma już mocną zaćmę i jest przygłucha, więc ani nie zauważy, ani nie usłyszy
PALATINA - Sob Lut 01, 2014 22:02
Ninek napisał/a: | A z tym odbieganiem od człowieka to nasza Vega tak ma. Z wiekiem jej się nasiliło bo ma już mocną zaćmę i jest przygłucha, więc ani nie zauważy, ani nie usłyszy |
To ją coś tłumaczy. Jagna ma wzrok dobry (przebadana przez specjalistów z okazji szukania testu genetycznego na PRA u PONów), a nie widzi, bo jest roztrzepana i tyle!
Też robi kilka komend na raz, ale nie zawsze. Czasem potrafi robić dokładnie to, czego się od niej chce. A innym razem sama wie lepiej, co nam ma pokazać.
Ninek - Nie Lut 02, 2014 00:30
PALATINA, Majka niestety zawsze jest tak nakręcona, że robi wszystkie komendy na raz.
A co wyprawia jak przyjdzie jakiś lubiany przez nią facet... (a ona ogólnie kocha wszystkich ludzi, nie ważne czy żul, czy ktokolwiek inny, ale najbardziej lubi wysokich mężczyzn). Piszczy, szczeka, wywraca się na plecy, stepuje i ogólnie jest totalny szał.
Vega od początku potrafiła ślepnąć i głuchnąć na zawołanie ale teraz ma wymówkę przynajmniej Zaćmę ma już taką, że całe oczy są przyćmione. Ale to starowinka, ma 15-16 lat. I obecnie problem z uchem, chyba jakieś początki zapalenia
|
|
|