To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIII

Anonymous - Pią Lut 03, 2012 11:51

To buty. I możesz posmarowac jej opuszki wazeliną. :)
jokada - Pią Lut 03, 2012 12:34

my ostatnio wychodzimy na 10 min, 3-4 razy dziennie - musi wystarczyc
nadrobimy jak zrobi sie cieplej
Florka popiskuje jak sie stoi dłużej (Tobi sie załatwia)
Tobi podnosi bezradnie łapki na zmiane z miną - ratuuuj...

baz sensu ta pogoda :/

AngelsDream - Pią Lut 03, 2012 12:44

Wczoraj nawet Baaj łapy podkulał... :lol: Sierotka wilczakowa, na kołderkach śpiąca.
furburger - Pią Lut 03, 2012 12:54

mój pies jak tylko widzi słonce za oknem to chce na balkon więc go wypuszczam a ten potupta nogami z zimna i się wraca, na dworze też się cały trzęsie, już nawet myślałam żeby mu dać jakiś sweter :d
Anonymous - Pią Lut 03, 2012 13:12

Nostra nic nie bierze... rozumiem, że ma przerażającą ilość futra ale w łapy? Nie wiem jak on to robi.
Bel - Pią Lut 03, 2012 13:18

Viss, może Ci pożyczę Pestkę :DD zobaczysz psa sikającego na dwóch przednich łapach :P
Sysa - Pią Lut 03, 2012 13:21

Zazdroszczę psów nielubiących zimy :P
Yarpen w ogóle nie czuje niskich temaperatur, a teraz to mu elegancko chłodno do dzikich wielogodzinnych biegów i harców :lol:

Anonymous - Pią Lut 03, 2012 13:21

Na przednich?? Biedulka :lol:
Bel - Pią Lut 03, 2012 13:22

Viss, bo ja mam super szkolonego małego ninja :DD
Anonymous - Pią Lut 03, 2012 13:30

Hyh, najwyraźniej. :lol:

A która z was w ogóle ubiera swoje psy? W te najgorsze mrozy oczywiście.

Oli - Pią Lut 03, 2012 13:57

Viss napisał/a:
Oli, z Szantą masz taki problem czy z Korą?
z Korą :( Szanta ma nadwagę :P ale Kora mi znowu chudnie i nie chce jeść. Nie dziwię się jej, ma ku temu powody, ale stawanie na głowie coraz bardziej mnie martwi, że za chwilę mi sie pomysły wyczerpią.

jokada napisał/a:
my ostatnio wychodzimy na 10 min, 3-4 razy dziennie - musi wystarczyc
my jak jest słońce to na max 30 minut, bo za zimno i też więcej niż 3 razy dziennie. przedwczoraj w nocy nawet Duszek nie protestował, że po 15 minutach wróciliśmy do domu, a to oznacza, że mu koszmarnie zimno.
Oli - Pią Lut 03, 2012 14:03

Viss napisał/a:
A która z was w ogóle ubiera swoje psy? W te najgorsze mrozy oczywiście.
ja nie ubieram i nie popieram ubierania odkąd posiadałam jamnika i w ubranku przy mrozach strasznie się elektryzował, co dawało taki efekt, że pies nie chciał wychodzić w kubraku, a na spacerze co chwilę siadał i się drapał, otrzepywał etc. skracam spacery i zwiększam ich ilość oraz smaruję łapy wazeliną kiedy sypią solą.
AngelsDream - Pią Lut 03, 2012 14:18

Viss, ja Celara ubieram, czasem, ale w tym roku jeszcze ani razu. Im dłużej zwlekam, tym więcej ma futra i mniej marznie sam z siebie. Ale kiedy trenował, ubierałam go zawsze po treningach, żeby nie było tak, że rozgrzany i "rozbiegany" wychodzi na mróz zapięty na smycz.
PALATINA - Pią Lut 03, 2012 15:47

Moje suki wcale nie marzną - w łapy też nie, nawet na dłuższym spacerze nie narzekają.
Mam buty dla Jagny, ale odkąd nastały mrozy i śnieg nie sypie, to mało soli na chodnikach i buty są zbędne. :wink:

Ninek - Pią Lut 03, 2012 16:12

Fox nie zauważył zmiany pogody :P Lubi ślizganie sie na ślizgawkach. Za to dzisiaj oszczekał dziecko, które sie ślizgało na 'naszej' ślizgawce i czym prędzej tam pognał, żeby przebiec przez lód :lol:
Vega mieszkała kiedyś na dworze, więc mróz jej nie rusza. Ma swoje misiowe futerko (niby krótkie, ale na zime ma tak grube, że nie da sie do skóry dokopać).
Maja wychodzi przed dom, sika i zawraca do domu. Nienawidzi takiej pogody, jest niesamowicie nieszczęśliwa, jak ma wyjść. Ale jak wychodzimy z zabawką w ręce, to jakoś jej mróz nie rusza :lol:

Przy okazji. Bardzo polecam te aporty:
http://www.planeta-zoo.pl...owy-p-1368.html
Moje psy za nimi szaleją. Dostały 5, Maja dałaby sie za nie zabić. Okropnie piszczą, ale piszczałke można zepsuć (nasze mają dwie zepsute, żeby mieć zabawki w domu, piszczące bierzemy na spacery). Nie spodziewałam sie, że tak tania zabawka może zrobić psom taką frajde :) Mają chyba koło 20cm długości (nie moge sprawdzić, bo chwilowo są schowane przed Mają)