Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1
szczurowa_glowa - Wto Lis 24, 2009 00:46
moja klatka po wczorajszym przerobieniu
może jakieś propozycje co do włożenia jeszcze czegoś ?
sr-ola - Wto Lis 24, 2009 02:15
szczurowa_glowa,całkiem fajnie i schludnie to wygląda.Ale masz jeszcze dużo niezagospodarowanej przestrzeni.Może więcej półek?(tych koszyczków?Dałabym na pewno jeden trochę większy jak ten fioletowy)Hamaczków?Hamaków robiących za półki? Coś,po czym będą mogły więcej pochodzi i pokluczyć po klatce.Zrobiłabym też na pewno hamaczek,który mógłby zapobiec nieszczęściu w razie upadku szczurka z najwyższej półki.No i jak będzie już starszy i ciężko będzie mu się wspinać po ściankach przydałaby się jakaś drabinka,coś co umożliwi dziadkowi sprawne zczołganie się z ostatniego pięterka.Ogólnie,jak dla mnie,klatka ma potencjał,to jest jedno z tych umeblowań gdy patrzę i widzę,co by tu jeszcze można aby było idealnie.A te kółeczka bżdziągwy używają?I ostatnie pytanie-co to jest tam na dole,takie białe z niebieskim dachem?Domek?Bo jeśli tak to taki malutki troszkę?A może dodać jakieś rury?Mogą być np.PCV.
Dużo pytań bo jakoś tak mi podchodzi ten wystrój,tylko go dopucować
To jest jedynie moja fantazja
scorpio80 - Sob Gru 05, 2009 19:37
No to w końcu się zebrałam i uwieczniłam rezydencję moich dziewczyn . Wprawdzie jest to moja pierwsza tak wielka klatka ale starałam się ją jak najlepiej zagospodarować . Narazie są elementy drewniane ale z czasem to zmienię.
http://www.fotosik.pl/pok...1c8ce4a6ea.html
(Zostawiłam tylko jeden działający link - pozostałe wygasły. limomanka)
Przy okazji udało mi sie uwiecznić dziewczyny Lucky i młodszą Gwiazdkę
Anonymous - Sob Gru 05, 2009 20:13
scorpio80, klatka super ! Ja jestem maniaczką hamaków , więc wtarmosiłabym tam jeszcze jeden hamaczek .
scorpio80 - Sob Gru 05, 2009 20:28
Hera napisał/a: | jestem maniaczką hamaków , więc wtarmosiłabym tam jeszcze jeden hamaczek |
własnie tak myślę aby jeszcze tam powiesić kilka , może zamiast domku bo jakoś nie bardzo dziewczyny nim się interesują ale z tym może poczekam do pojawienia się nowej glizdki coby miała się gdzie schować w razie gdyby dziewuchy nie dawały jej spokoju
Anonymous - Nie Gru 06, 2009 11:25
Scorpio80, jakie gustowne półeczki
cytryn007 - Sob Gru 19, 2009 17:03
po przemeblowaniu, czyli rurki i koszyki choć dla moich ciurów mogłoby nic nie być w klatce poza tą przezrocystą rurą na górze i różowym hamakiem, z domku na samym dole nie korzystają w ogóle poza sporadycznym chowaniem się tam z jakimś kąskiem
Neverestin - Nie Gru 20, 2009 19:08
I ja pochwale się nowym wystrojem w klatce, tym razem szaro-czarny, poza żółtą rurą . x 3
rumcia - Pon Gru 21, 2009 09:08
Klateczka widzę jest przy oknie i przy drzwiach.Nie ciągnie tam zimno maluszkom?
Poza tym podoba mi się klatka i wystrojenie.Ogoniaste mają tam raj
Neverestin - Pon Gru 21, 2009 13:07
Okno jest za łóżkiem zawsze zamknięte, a drzwi faktycznie na początku był przeciąg ale załatwiłam to gumową uszczelką pod drzwiami i grubym kocem pod klatką. Rozważałam polkę ale niestety w pokoju tej wielkości za wiele możliwości nie ma - no i chłopaki zdrowe więc chyba jest w porządku .
zuuzuushii - Wto Gru 22, 2009 11:29
no to najwyższy czas pochwalić się swoją klatką!
Furet xl .Uwielbiam ją! Na początku przerażał mnie jej rozmiar, jednak teraz wydaje mi się idealna.
Jedynym mankamentem, jest chyba kolor prętów. Teraz wydaje mi się, że ładniejsza byłaby ciemniejsza, więcej byłoby w niej widać. To jedyny minus:)
klaraurs - Wto Gru 22, 2009 12:46
Piękna klata! To dopiero mają łobuzy gdzie hasać
Nakasha - Pią Sty 15, 2010 14:34
To i ja się pochwalę.
Po długich rozważaniach zamiast towera, kupiliśmy 2 klatki "lotnie" (producent podaje: 100 x 53 x 85) i połączyliśmy je. Klatki te mają oddzielny dach, więc w dolnej po prostu go nie zamontowaliśmy.
Całość na wymiary: 98,5 x 51,5 x 159 cm.
Oto efekt, jeszcze nie do końca skończony, bo muszę wyciąć większe drzwiczki w górnej klatce i dokupić koszyczki.
Całość:
Dół:
Góra:
Nik - Pią Sty 15, 2010 16:02
OOjej,Nakasha, ale superwielka willa! Gratulacje! I jaka śliczna, to wyposażenie chociaż niedokończone to i tak super. A ile ciura tam trzymasz? Pytam z ciekawości, bo nawet wielkie ilości szczurków na pewno miałyby tam raj...
Nakasha - Pią Sty 15, 2010 16:06
Będzie mieszkać w niej 17 ogonków. Obecnie 15, bo Lina jeszcze jest razem z maluchami. Mam jeszcze do dostawienia obok klatkę 40 x 70 x 80, bo docelowo ma być 19.
|
|
|