Archiwum - Myszki
idaa - Pią Sie 22, 2008 08:12
Moje panny wyniosły wszysko z doniczki do domku. Ale wcale nie śpią w domku tylko śpią w gołej doniczce . Może dlatego, że jest tak gorąco.
Ciekawe, której wygodniej?
Cieszę się, że mieszkają razem. Nawet potrafią współpracować
Pełna współpraca wygląda tak:
Kurcze, jak tak patrzę na to zdjęcie... Chyba jednak zostanę babcią . Tak bardzo chciałabym się mylić
Layla - Pią Sie 22, 2008 10:32
idaa napisał/a: | Chyba jednak zostanę babcią |
Na moje oko tak właśnie będzie
Anonymous - Pią Sie 22, 2008 15:34
idaa, Ta malutka to rzeczywiście wygląda jakby była jakimś innym gatunkiem myszy,albo Mussli jest tak ogromna. Bardzo duża różnica wielkości między nimi.
Może Mussli pochodzi z jakiejś niezarejestrowanej hodowli myszek,a Malutka jest mieszańcem laboratoryjnym.
Może dlatego tak duża różnica w wielkości między nimi i Mussli jednak nie jest w ciąży.
Nie jestem pewna,ale chyba te myszki rasowe są większe od sklepowych /laboratoryjnych/ ,a może nie. Może ktoś to wie?
Layla - Pią Sie 22, 2008 15:37
Bernadeta, popatrz na brzuszek
Anonymous - Pią Sie 22, 2008 15:38
Layla, Moje też mają,ale ten jest jakoś gruby nisko.
Layla - Pią Sie 22, 2008 15:39
Bernadeta, właśnie to, że jest nisko, budzi niepokój niestety. Idaa, jak zachowuje się myszka? Gniazdo jakieś robi czy co?
Anonymous - Pią Sie 22, 2008 15:43
Layla, Moje robią gniazdo chociaż w ciąży nie są
Vittara jej brzuszek,nie jest w ciąży,wkleję może łatwiej będzie porównać.
http://www.fotosik.pl/pok...33cbc5219c.html
http://www.fotosik.pl/sho...69910e422e45eb7
Może przejść się do weterynarza?
Layla - Pią Sie 22, 2008 15:46
Bernadeta, ja myślę, że nie ma co stresować samiczki wizytą, co to zmieni Najlepiej karmić ją ciążowo na wszelki wypadek i czekać. A potem albo uśpić maluszki albo szukać im domków.
Anonymous - Pią Sie 22, 2008 15:49
Layla napisał/a: | co to zmieni |
Ja wolałabym pewność niż niepewność,a może po prostu sprowokować poród teraz zanim urodzi gdyby miał być problem potem ze znalezieniem im domu. Usypianie ślepego miotu ,jednak chyba wolałabym zadziałać wcześniej .
Weszłam na forum mysie różnie to bywa z ilością młodych u tak młodych samiczek.A może tam się zarejestrować i dać ogłoszenie?
Layla - Pią Sie 22, 2008 15:52
Bernadeta, tylko, że myszki to jednak mniejszy kaliber Jeśli ten brzuszek jest ciążowy, to powinno się to wyjaśnić w ciągu najbliższych dni.
Anonymous - Pią Sie 22, 2008 16:03
Layla, To prawda czas trwania ciąży u myszek 20 dni.
Mangalarga - Pią Sie 22, 2008 16:08
Bernadeta napisał/a: | Nie jestem pewna,ale chyba te myszki rasowe są większe od sklepowych /laboratoryjnych/ ,a może nie. Może ktoś to wie? |
Generalnie labo są mniejsze, ale zdarzają się wyjątki. Moja koleżanka miała ogromnego samca labo
Brzuszek Mussli wygląda niepokojąco, ale trzymam kciuki, żeby to była jednak zmyłka
idaa - Pią Sie 22, 2008 20:48
Malutka jest zupełnie innego miotu i innego źródła niż Mussli. Może więc być sporo młodsza. Na pewno jest sporo młodsza. A co do ewentualnuch maluszków... No cóż. Trzeba ponosić konsekwencje swojego postępowania . Jeśli się urodzą, postaram się znaleźć dobre domki dla nich. Może jakieś samiczki zostaną u mnie
Anonymous - Pią Sie 22, 2008 21:05
idaa, W takim razie dla przyszłej mysiej mamy,jeśli rzeczywiście nią zostanie i dla Ciebie o znalezienie dobrych domków dla przyszłych kluseczek
wuwuna - Pią Sie 22, 2008 23:36
Bernadeta, te pysie w tym okienku cud miód i orzeszki
idaa, kciukam,co by to jednak zmyła była z tym brzuszkiem
|
|
|