To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Grupowe zamówienia z e-sklepów - Ogólne fretten.nl

Devona - Czw Mar 14, 2013 23:57

Japro, taka techniczna uwaga - jeśli chcesz robić przelew, to musisz wziąć pod uwagę koszty prowizji za transfer na konto zagraniczne, czasami to są naprawdę duże koszty. Najlepszą opcją jest płatność kartą kredytową, czasem nawet kurs liczy nieco niższy niż sprzedaży na dany dzień w banku i nie ma żadnych dodatkowych opłat.

W razie czego, jeśli koszt prowizji jest duży (ja kiedyś zapłaciłam kilkanaście euro za przelanie czterdziestu paru, to zależy od umów między poszczególnymi bankami), a nie macie z wilczkiem karty kredytowej, ja mogę zebrać pieniądze, zrobić zamówienie pod podany przez Was adres i zapłacić swoją kartą.

pszczoła - Pią Mar 15, 2013 14:18

no to super, czekam na PW :mrgreen:
japro - Pią Mar 15, 2013 15:26

@ Devona DW: wszyscy

Cytat:
Hello Jacub,
Payment is only possible by money transfer.

Chcieliśmy zaoszczędzić ale nie da rady;)
Jeszcze dziś rozsyłam PW z kosztami, danymi i czekam na przelewy

Pozdrawiam
Japro

Devona - Pią Mar 15, 2013 17:34

Szkoda, chciałam przyspieszyć wszytko przy okazji, ale skoro się nie da, to nie ;) . Tak przy okazji nie sądziłam, że jeszcze istnieją duże sklepy internetowe bez opcji płatności kartą kredytową.
Izabela - Sob Mar 16, 2013 10:01

Moja osobista prośba do wszystkich biorących udział w zamówieniu jest taka, byśmy się sprężyli i szybko zebrali potrzebne pieniądze (ja płacę dzisiaj) - skończył mi się zapas granulatu i innej karmy też już nie mam za dużo, więc zależy mi na szybkiej dostawie. Z góry wszystkim dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mej prośby :wink:
pszczoła - Sob Mar 16, 2013 10:07

Też już wpłaciłam i też mi zależy ;)
Devona - Sob Mar 16, 2013 16:05

Ja już też zapłaciłam, tylko mój bank przeważnie w weekendy nie księguje.
wilczek777 - Sob Mar 16, 2013 16:11

Sesje elixiru - przelewów międzybankowych odbywają się tylko w dni robocze :)

Więc nie tylko Twój bank tak ma :D

Devona - Sob Mar 16, 2013 16:50

Wilczek777, jak robiłam przelewy z MultiBanku, to potrafiły docierać w weekendy. Zresztą nieważne ;) , jeśli zależy Wam na złożeniu zamówienia jak najszybciej, to zawsze można prosić o sprężenie, przelew w weekend i przesłanie japro potwierdzeń elektronicznych, wtedy on może zamówienie zrobić nawet jutro wieczorem (bo w poniedziałek dostanie pieniądze) - pamiętajcie, że skompletowanie dużego zlecenia zajmie sklepowi trochę czasu, a mogą to robić czekając na przelew.
Izabela - Sob Mar 16, 2013 20:59

Devona, ale sklep już skompletowł cały towar dla nas (japro pisał o tym kilka postów wcześniej), pewnie dlatego tyle czekaliśmy na potwierdzenie tego przez nich. Także jeśli wszyscy się pospieszą i dobrze pójdzie, to japro ma w poniedziałek kasę na koncie, szybko puszcza przelew i sklep wysyła paczkę po zaksięgowaniu wpłaty :)
Devona - Sob Mar 16, 2013 21:17

Izabela, miałam na myśli "fizyczne" skompletowanie, czyli przygotowanie do wysyłki :) . W każdym razie to była tylko taka luźna propozycja, ja potwierdzenie w razie czego mam gotowe.
Izabela - Sob Mar 16, 2013 21:34

A, to ja Cię w takim razie inaczej zrozumiałam :lol1:
Vaco - Nie Mar 17, 2013 10:28

Devona napisał/a:
Ja już też zapłaciłam, tylko mój bank przeważnie w weekendy nie księguje
mój niestety tak samo, więc trzeba chwilę poczekać ;) W poniedziałek cała kasa powinna być, jeżeli wszyscy wpłacili w weekend ;)
japro - Pon Mar 18, 2013 20:30

Cześć
Przepraszam, że pisze z dość dużym opóźnieniem ale tydzień zacząłem od 39 stopniowej gorączki i średnio kontaktowałem do tej pory co się wokół mnie dzieje.

Na chwilę obecną na moim koncie są już przelewy od:
Devony
Izabeli
Pszczółki
Vaco

Czekamy na wpłatę od:
Wuwuna

I jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem i cała kasa będzie już u mnie jutro kasa leci to fretten.nl

Izabela - Śro Mar 20, 2013 20:15

Coś drgnęło w temacie? Może trzba jej przypomnieć? :wink: