Archiwum - Pajączki ^_^
yoshi - Śro Gru 24, 2008 15:59
to ja mam chyba jakies anielskie pajączki nie przypominam sobie zeby ktorys robil mi kiedys jakies problemy Nawet maculatka przy zmianie podloza, kliszowki nie robila zadnych jajek
Mangusta - Śro Gru 24, 2008 16:42
może po prostu jeszcze są młode
yoshi - Śro Gru 24, 2008 17:13
nie wszytskie były młode widac hehehe mam na nie dobry wplyw
Grucha - Śro Gru 24, 2008 17:45
nom trochę się go obawiam.. w końcu to mój drugi agresor ;p a w zasadzie to pierwszy bo lividka 2 dni ze mną była.. i spi...
Mazoku, niezły prezencik ;D
mam jednego nadrzewniaka i w sumie tez wielkich problemów z nim nie mam, ogólnie spokojny jest murinek przed wylinka na niby l5 i jakiś zamulony jest.. mam nadzieje ze mu tak zostanie
yoshi - Nie Gru 28, 2008 22:51
Mam dwa nowe dzieciaczki ))
Pterinochilus chordatus L1 (jakie to malutkie jak Acanthoscurria insubtilis )
Ornithoctonus aureotibialis L3
kurka a ja juz sobie obiecałam ze same bede duze kupować, ze dosc babrania sie z wylęgiem itd. Ale przez to ze dostałam ta maculate, ech to przecież kupować wylęg dla jednego pajaka, malo opłacalne i tak mam trzy maluchy i szykuje sie na hmmm na pewno na lividium i zobaczymy moze jakiegos psalmopoeusa, pulcherka bym strasznie chciała
Grucha - Nie Gru 28, 2008 23:47
nooo ja nie mogę ale cudeńka
szczególnie Ornithoctonus genialny jest
EDIT:
a to mój jedyny nadrzewniak reduncus..
Anonymous - Sob Sty 03, 2009 18:15
http://allegro.pl/item512...arium_male.html
mial ktos z was pajaka w takim czyms? lub w normalnym faunaboxie?
nie gryza pokrywy?
Mangusta - Sob Sty 03, 2009 18:22
ja mam w normalnych faunaboxach część pająków, pokrywy gryzą tylko naziemne ale nie mają tyle siły by coś tam w niej wyskrobać. pudła sprawują się okej, radzę jednak kupić od razu szklane, są w takiej samej cenie, bardziej estetyczne a nie psują się tak łatwo
Grucha - Sob Sty 03, 2009 19:02
Ja mam w tym parachybanke i żadnych problemów nie sprawia.
Polecam te boxy, wyglądają dużo estetyczniej niż pudełka po sałatkach ;p
Mangusta - Sob Sty 03, 2009 19:11
ale bardzo szybko się rysują i nie da się ich umyć, ogólnie lepiej kupić co szklanego, szczególnie że kosztuje tyle samo.
Grucha - Sob Sty 03, 2009 19:19
no to jest fakt rysują się.. ale myć nie próbowałem jeszcze
a co do ceny to ja swój kupiłem za 12 zł w zoologu
o taki właśnie:
http://allegro.pl/item513849326_faunabox_mini.html
yoshi - Nie Sty 04, 2009 17:52
tu lepsze fotki mojej pchełki chordatusa, zjadł dwa szwierszczyki i slicznie mu dupka urosla
]
Mangusta - Nie Sty 04, 2009 18:04
przedwczoraj jedna cambri liniała mi na L10, jeśli to facet to już powinien być dorosły, jeśli babka to się właśnie okaże teraz jeszcze nie wiem bo "schnie" w swoim gnieździe i ciężko cokolwiek wypatrzeć. druga cambri zaczęła się już owijać do wylinki
Grucha - Nie Sty 04, 2009 18:43
a u mnie się zaczął wysyp wylinek ;p
przez ostatni tydzień 3 pajączki liniały, jeszcze trochę ma te wylinki przed sobą lecz niedługo
murinek przed wylinka jeszcze
yoshi, bardzo szaleje ta pchełka twoja? chciałem mieć tego pajączka ale nadal się zastanawiam z powodu usposobienia tego gatunku..
Anonymous - Nie Sty 04, 2009 19:24
Murin ma boskie zolte wloski
a moje dalej pchelczaki i rosnac nie chca...
|
|
|