To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

yoshi - Śro Gru 24, 2008 15:59

to ja mam chyba jakies anielskie pajączki :) nie przypominam sobie zeby ktorys robil mi kiedys jakies problemy :wink: Nawet maculatka przy zmianie podloza, kliszowki nie robila zadnych jajek :wink: :mrgreen:
Mangusta - Śro Gru 24, 2008 16:42

może po prostu jeszcze są młode ;P
yoshi - Śro Gru 24, 2008 17:13

nie wszytskie były młode ;) widac hehehe mam na nie dobry wplyw :mrgreen: :wink:
Grucha - Śro Gru 24, 2008 17:45

nom trochę się go obawiam.. w końcu to mój drugi agresor ;p a w zasadzie to pierwszy bo lividka 2 dni ze mną była.. i spi...

Mazoku, niezły prezencik ;D

mam jednego nadrzewniaka i w sumie tez wielkich problemów z nim nie mam, ogólnie spokojny jest :) murinek przed wylinka na niby l5 i jakiś zamulony jest.. mam nadzieje ze mu tak zostanie :P

yoshi - Nie Gru 28, 2008 22:51

Mam dwa nowe dzieciaczki :) ))

Pterinochilus chordatus L1 (jakie to malutkie :mrgreen: jak Acanthoscurria insubtilis :mrgreen: )

Ornithoctonus aureotibialis L3

kurka a ja juz sobie obiecałam ze same bede duze kupować, ze dosc babrania sie z wylęgiem itd. Ale przez to ze dostałam ta maculate, ech to przecież kupować wylęg dla jednego pajaka, malo opłacalne :wink: i tak mam trzy maluchy i szykuje sie na hmmm na pewno na lividium i zobaczymy moze jakiegos psalmopoeusa, pulcherka bym strasznie chciała :mrgreen:

Grucha - Nie Gru 28, 2008 23:47

nooo ja nie mogę ale cudeńka :D

szczególnie Ornithoctonus genialny jest :serducho: :D

EDIT:
a to mój jedyny nadrzewniak reduncus..

Anonymous - Sob Sty 03, 2009 18:15

http://allegro.pl/item512...arium_male.html
mial ktos z was pajaka w takim czyms? lub w normalnym faunaboxie?
nie gryza pokrywy?

Mangusta - Sob Sty 03, 2009 18:22

ja mam w normalnych faunaboxach część pająków, pokrywy gryzą tylko naziemne ale nie mają tyle siły by coś tam w niej wyskrobać. pudła sprawują się okej, radzę jednak kupić od razu szklane, są w takiej samej cenie, bardziej estetyczne a nie psują się tak łatwo ;)
Grucha - Sob Sty 03, 2009 19:02

Ja mam w tym parachybanke i żadnych problemów nie sprawia.
Polecam te boxy, wyglądają dużo estetyczniej niż pudełka po sałatkach ;p

Mangusta - Sob Sty 03, 2009 19:11

ale bardzo szybko się rysują i nie da się ich umyć, ogólnie lepiej kupić co szklanego, szczególnie że kosztuje tyle samo.
Grucha - Sob Sty 03, 2009 19:19

no to jest fakt rysują się.. ale myć nie próbowałem jeszcze :)
a co do ceny to ja swój kupiłem za 12 zł w zoologu

o taki właśnie:

http://allegro.pl/item513849326_faunabox_mini.html

yoshi - Nie Sty 04, 2009 17:52

tu lepsze fotki mojej pchełki chordatusa, zjadł dwa szwierszczyki i slicznie mu dupka urosla :)

]

Mangusta - Nie Sty 04, 2009 18:04

przedwczoraj jedna cambri liniała mi na L10, jeśli to facet to już powinien być dorosły, jeśli babka to się właśnie okaże :) teraz jeszcze nie wiem bo "schnie" w swoim gnieździe i ciężko cokolwiek wypatrzeć. druga cambri zaczęła się już owijać do wylinki :)
Grucha - Nie Sty 04, 2009 18:43

a u mnie się zaczął wysyp wylinek ;p
przez ostatni tydzień 3 pajączki liniały, jeszcze trochę ma te wylinki przed sobą lecz niedługo ;]

murinek przed wylinka jeszcze ;)

yoshi, bardzo szaleje ta pchełka twoja? chciałem mieć tego pajączka ale nadal się zastanawiam z powodu usposobienia tego gatunku..

Anonymous - Nie Sty 04, 2009 19:24

Murin ma boskie zolte wloski ;]

a moje dalej pchelczaki i rosnac nie chca...