To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

AngelsDream - Śro Cze 02, 2010 13:57

agrawa69, niestety.

Dla mnie sporym sukcesem było nawet to, że Baaj nie wył za mną i Celarem, ale to załatwiło kilka takich spacerów, że najpierw Joza z Michałem na dłuższą, ale spokojną przechadzkę, potem ja porywałam Celara, a jak wracałam to Baaj dostawał ode mnie smaki i nie tylko wyć przestał, ale też siada, jak ja wracam do domu. Przy Michale jest ciut gorzej, ale to dłuższa historia, w każdym razie się poprawia.

agrawa69 - Śro Cze 02, 2010 14:01

Dobrze, że chociażtyle. Ja naprawdę współczuję , bo wiem co to znaczy nie móc psa w domu zostawić :roll:
sachma - Śro Cze 02, 2010 14:01

a my się cofamy ;( i nie wiem co zrobiłam że się cofnęliśmy.. Lenny zaczął lać w domu.. zaczął bo już nie lał - pięknie pokazywał, a teraz? leje bez ostrzeżenia.. wraca ze spaceru na którym był przez 40min i nie chciał siku i zaczyna lać :|
Ostatnio też robi kupę w domu ;( a nie robił! rano wychodzimy na spacer, robi siusiu kupę, później ja idę się myć, szykuje się, jem śniadanie i znów idziemy na 15min wtedy znów robi siku.. wychodzę, zostawiam go samego a jak wracam po 3h to kupa w pokoju już jest ;(
po za tym jestem nim zachwycona - pięknie i szybko się uczy, ale też bardzo bardzo szybko się nudzi i jest straszliwie uparty, czasem woli więcej wysiłku włożyć w wymuszenie nagrody niż wykonanie polecenia.. :serducho:

agrawa69 - Śro Cze 02, 2010 14:02

Może się przeziębił? Czy nie?
sachma - Śro Cze 02, 2010 14:04

agrawa69, nie.. zdrowy jest.. dostaje witaminki.. nie widać żeby coś było nie tak..
babyduck - Śro Cze 02, 2010 15:03

Może motywuj go jeszcze mocniej do sikania na dworze?
sachma - Śro Cze 02, 2010 15:09

babyduck, tylko już nie wiem jak :( co mam lecieć ze smakiem jak sika?
Tess - Śro Cze 02, 2010 15:51

sachma, a Ty co myślałaś, że sam się nauczy? :roll:
sachma - Śro Cze 02, 2010 16:49

Tess napisał/a:
sachma, a Ty co myślałaś, że sam się nauczy? :roll:

myślałam że samo entuzjastyczne "dobry piesek! brawo! tak!" i wynoszenie co 2h + po każdym posiłku i przebudzeniu wystarczy.
Lenny dostał pierwszego smaka za zrobienie siku, miał minę WTF?! o.O' ale po zrobieniu kupy sam się rozglądał za smakiem.. coś mi się wydaje że jest mądrzejszy niż myślę..

Mangusta - Śro Cze 02, 2010 16:56

u Bajki idealnie podziałało wynoszenie jej pędem na dwór. Nie ważne w trakcie czego akurat była ;P
sachma - Śro Cze 02, 2010 16:59

Mangusta, u Lennego działało! ale w tym tyg jakby przestało o.O' on pięknie sygnalizował! nie siusiał w domu chyba że go zostawiłam na 6h - ale wtedy robił na pieluchy.. a teraz potrafi nawet kupę walnąć :|
Tess - Śro Cze 02, 2010 17:02

sachma, pomyśl o tym, jaką motywację do sygnalizowania i załatwiania się na zewnątrz ma młody szczeniak, jeśli nic za to nie dostaje. ;)
sachma - Śro Cze 02, 2010 17:09

Tess, dostaje pochwały, a po powrocie do domu ze spaceru zawsze mu coś skapnie ;) myślę że jeśli coś idzie dobrze bez smaka (a nam szło dobrze) to nie ma sensu go wprowadzać.. ale widać jesteśmy na etapie gdzie trzeba - zresztą zobaczę czy smaki dadzą radę..

znacie jakieś małe i smaczne ciastka dla psów? jakoweś nie tuczliwe :P bo nie mogę Lennego serem paść.. i tak tyje na potęgę.. a karma nie jest warta poświęcenia :P parówkami też nie chce go za bardzo tuczyć..

[ Dodano: Sro Cze 02, 2010 18:14 ]
Bozita go w ogóle kuje w ząbki.. je tylko jak jest naprawdę głodny.. RC był jego zdaniem smaczniejszy.. muszę poszukać próbek.. bo karma dla niego powinna być trochę wilgotna i pachnąca - Bozita pachnie w porównaniu do RC mniej intensywniej i jest o wiele bardziej sucha niż RC..

Tess - Śro Cze 02, 2010 17:17

sachma, pochwały słowne to mało, szczególnie dla młodego psa. A jak dostaje po powrocie do domu smaki to i tak nie kojarzy tego z czynnościami na spacerze.

Ja polecam ciasteczka zwierzątka waniliowe. Łatwo się je łamie, Bez je kocha, mogłaby jeść tylko to. XD Są w sklepach na wagę/sztuki, albo da się opakowania 1kg znaleźć w hurtowniach/necie.

sachma - Śro Cze 02, 2010 17:19

Tess, możesz powiedzieć jaka to firma? albo dać jakiegoś linka do fot :P

[ Dodano: Sro Cze 02, 2010 18:21 ]
to to : http://www.allegro.pl/ite..._waniliowe.html ?