Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1
Asaurus - Pon Lis 16, 2009 12:20
Nik, aż się zaczerwieniłem Dziękuję za takie uznanie, to bardzo miłe a co do samych klatek to po prostu patrzyłem na to co lubią i potrzebują szczury i ciągle dostosowywałem je do stanu i liczebności stada. Aktualnie staruszek Kukri jako ostatni mieszka w sprawdzonym na Orbicie zestawie niskiej klatki dla królika złączonej z kocim transporterem ferplasta.
klaraurs - Sob Lis 21, 2009 13:35
sr-ola - Sob Lis 21, 2009 13:51
klaraurs, wyposażenie marzeń.Czy tam na samym dole jest domek z chlebka?I na samej górze ten siankowy,prawda?Jestem zachwycona,nic dodać,nic ująć.
klaraurs - Sob Lis 21, 2009 13:56
sr-ola napisał/a: | klaraurs, wyposażenie marzeń. (...)Jestem zachwycona,nic dodać,nic ująć. | Dziękuję.
sr-ola napisał/a: | Czy tam na samym dole jest domek z chlebka?I na samej górze ten siankowy,prawda? | Zgadza się. Mój zwierzyniec bardzo lubi oba
maris - Sob Lis 21, 2009 14:28
klaraurs, pięknie, pięknie, pięknie! Widzę, że klatka chyba na więcej niż 2 szczurcie - willa dla dwójki czy GMR w toku?
Czy Twoje dziewczyny korzystają z tego kółka i linki zwisającej z drabinki? Bo mam taką samą, ale moje nie były tym zainteresowane i w końcu rozmontowałam ten zestaw i zostawiłam tylko drabinki
Gdzie kupiłaś ten domek/tunel siankowy?
klaraurs - Sob Lis 21, 2009 14:30
Nik napisał/a: | Klaraurs, skąd masz taką fajną klatkę | Nooo, ze sklepu . A konkretniej zamówiłam u Oleczki. Już od dawna mi się podobała, ale w kuchniapupila.pl była za droga, a w Gryzolandzie udało mi się dostać dobrą cenę
maris napisał/a: | klaraurs, pięknie, pięknie, pięknie! Widzę, że klatka chyba na więcej niż 2 szczurcie - willa dla dwójki czy GMR w toku? | Wg kalkulatora na 5, ale aż tyle nie planuję - trudno mi nadążyć za dwiema z ADHD, z 5 bym sobie nie poradziła . Na wiosnę ma być trzecia panienka i chyba wystarczy, chyba że się okaże super spokojna
maris napisał/a: | Czy Twoje dziewczyny korzystają z tego kółka i linki zwisającej z drabinki? Bo mam taką samą, ale moje nie były tym zainteresowane i w końcu rozmontowałam ten zestaw i zostawiłam tylko drabinki | Też nie korzystają, więc pewnie to rozmontuję, ale dam im jeszcze szansę
maris napisał/a: | Gdzie kupiłaś ten domek/tunel siankowy? | Kiedyś kupiłam go w zooplusie, ale nie miałam miejsca w starej klatce, więc czekał na okazję i się doczekał . Domek, w przeciwieństwie do drabinki, wzbudza u futrzaków ogromne zainteresowanie.
Nik - Sob Lis 21, 2009 17:46
Jeju... Jak się przyglądam tej klatce, to stwierdzam, że wszystko jest takie jakieś nieskazitelne . Po prostu chirurgiczna czystość i ogólnie jakoś tak... . Nawet szczurcie wyglądają na zupełnie takie, jak z obrazka . Macie pomysły, dlaczego tak? Może przez tą ramkę - kątowniki (nie znam się - to chromowane?) . Chodzi mi o to, że jak niektórzy wstawiają zdjęcia wyszorowanej klatki, to nawet wtedy nie ma takiego efektu.
klaraurs - Sob Lis 21, 2009 18:00
Nik napisał/a: | Jeju... Jak się przyglądam tej klatce, to stwierdzam, że wszystko jest takie jakieś nieskazitelne . Po prostu chirurgiczna czystość i ogólnie jakoś tak... . (...) Macie pomysły, dlaczego tak? | Pewnie dlatego, że jeszcze jest nowiutka, błyszcząca i niepoobgryzana . A Ferplast robi naprawdę piękne klatki, wszystko w nich jest takie dopracowane.
Nik napisał/a: | Nawet szczurcie wyglądają na zupełnie takie, jak z obrazka | Bo moje szczurcie są jak z obrazka .
Nik napisał/a: | Może przez tą ramkę - kątowniki (nie znam się - to chromowane?) . | To rama aluminiowa, stanowi integralną część klatki, bez niej nie dałoby się połączyć ścianek. A przy tym faktycznie dodaje uroku.
sr-ola - Sob Lis 21, 2009 18:45
Nik napisał/a: | Jeju... Jak się przyglądam tej klatce, to stwierdzam, że wszystko jest takie jakieś nieskazitelne . Po prostu chirurgiczna czystość i ogólnie jakoś tak... . Nawet szczurcie wyglądają na zupełnie takie, jak z obrazka . Macie pomysły, dlaczego tak? Może przez tą ramkę - kątowniki (nie znam się - to chromowane?) . Chodzi mi o to, że jak niektórzy wstawiają zdjęcia wyszorowanej klatki, to nawet wtedy nie ma takiego efektu. |
Wydaje mi się,że to zarówno ta ramka jak i fakt,że prawie wszystkie elementy w klatce są nowe i kupowane a nie domowej roboty(ewentualnie jeśli chodzi o hamaczki to pięknie poszyte):półki Ferplast (u mnie koszyczki;),rura Ferplast(u mnie PCV),hamaczki(u mnie stare koszulki,bo długo nie wytrzymują).Nie jest to absolutnie jakiś zarzut!Dla mnie to klatka cudo i żadna przestrzeń nie jest zmarnowana.Sama chciałabym takie profesjonalne wyposażenie
Nik - Sob Lis 21, 2009 18:59
Oczywiście, zgadzam się. Klatka naprawdę boska , a szczurcie WYMIZIAĆ!
klaraurs - Sob Lis 21, 2009 20:46
Wymiziane
Rilaa - Nie Lis 22, 2009 12:58
klaraurs, odnosząc się do 1 zdjęcia Twojej klatki. Jaką długość ma Twoja klatka? Potrzebowałaś 3 rur, aby szczurcie mogły dojść na drugą półkę?
klaraurs - Nie Lis 22, 2009 16:28
Rilaa napisał/a: | klaraurs, odnosząc się do 1 zdjęcia Twojej klatki. Jaką długość ma Twoja klatka? Potrzebowałaś 3 rur, aby szczurcie mogły dojść na drugą półkę? | 80 x 50 x 80. Ta potrójna rura była na wyposażeniu, dwa segmenty by spokojnie wystarczyły na połączenie półek, ale skoro już były trzy, to użyłam trzech. Szczurkom się bardzo podoba, ciągle w niej biegają, w obie strony (ewentualnie po niej, wierzchem) .
Nik napisał/a: | klaraurs, a ile dokładnie dałaś za klaciorkę | Nie wiem, czy mogę to zdradzić, obawiam się, że Oleczka na mojej klatce niewiele zarobiła, jeżeli w ogóle... Kiedy uzgodniłyśmy cenę, jeszcze nie miała jej w ofercie, a potem już nie chciała się z tego wycofywać... Jej obecna cena za taką klatkę to 600 zł (http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=6352)
cytryn007 - Pon Lis 23, 2009 14:07
Nasza klatka kupiona na giełdzie zoologicznej.
Wymiary: 60x41x52
Cena: 85zł
Wyposażenie:
rura od saturatora do wody, kupiona w chińskim sklepie
dwa koszyki
półka z tacki pod ociekacz
hamak
kostka z norką - uszyta własnoręcznie
domek zrobiony z koszyka
drabinka będąca oryginalnie półką
Nik - Pon Lis 23, 2009 18:03
Nuuuu całkiem fajnie . Tylko wydaje się tak jakoś pusto... Może jakby dodać jakieś polarki i konar? Np. leżanka z polaru, a i jeszcze jeden hamaczek, bo ciury luuubią (najfajniej taki 2-warstwowy, z norką).
|
|
|