Odżywianie - POLECANE karmy - temat ogólny
LalaAla - Pon Cze 14, 2010 21:41
Wiecie ci ja chyba kupię jedno i drugie Moim hobby jest rozpieszczanie szczurasów więc z chęcią wypróbuję oba przysmaki. Toasties w Trójmieście kosztuje 12- 14 zł a te rybne kawałeczki to 10 zł za torebkę. Zobaczymy co ogony polubią bardziej
[ Dodano: Wto Cze 15, 2010 19:12 ]
Już mam dokładny skład procentowy tych kocich przysmaków "Let's Bite".
Tuńczyk: 53,8% białka, 2,9% tłuszczu, 4% popiołu naturalnego, 0,8% surowych włókien, 18% wilgotności Jak sądzicie może byc??
sylwikk - Wto Cze 15, 2010 20:28
http://animalia.pl/produk..._Selective.html
zna ktos to cudo? normalnie moje szczurki jedza mieszanki roznych karm ale VL Rat complete nie chciely jesc dlatego mysle czy to by im zasmakowało?
Niamey - Śro Cze 16, 2010 11:44
Bardzo dobra karma, dobry skład, smaczna (mi też smakuje ), szczury ją lubią. Aha, nie zawiera mięsa, więc przy karmieniu wyłącznie nią warto dawać mięso osobno.
sylwikk - Śro Cze 16, 2010 23:06
Niamey dziekuje za info;) w takim razie przy nastepnej dostawie jedzonka zamówie:)
LalaAla - Czw Cze 17, 2010 08:18
To chyba ja też Jak na razie kupiłam torbę Versele Laga Rat Nature i smakołyki Vitakraftu. Jeszcze chcę kupic torbę XtraVitala z indykiem, żeby mieszac i torbę Vitakrafta. To chyba będzie odpowiednie urozmaicenie.
Bel - Czw Cze 17, 2010 09:00
sylwikk, moje niestety nie chciały nawet na te karmę spojrzeć
quagmire - Czw Cze 17, 2010 09:05
Ale moje chłopy ją wcinają. Często nowy szczur woli Selectiva niż np. Timę
Później im przechodzi
sylwikk - Czw Cze 17, 2010 12:17
LalaAla napisał/a: | To chyba ja też Jak na razie kupiłam torbę Versele Laga Rat Nature i smakołyki Vitakraftu. Jeszcze chcę kupic torbę XtraVitala z indykiem, żeby mieszac i torbę Vitakrafta. To chyba będzie odpowiednie urozmaicenie. |
hehe jaa to ostatnio przerabialam plus jeszcze owocowy przysmak i znikalo z misek w ciagu pol dnia.
Jak czekalysmy na dostaawe z Animalii musielismy na szybko karme kupic a ze u mnie na bazarku nie ma zadnych VL to zostal Vitapol i dzieciaki nie chca ruszyc.
Na szczescie kurier bedzie dzisiaj wieczorem:)
zuuzuushii - Czw Cze 17, 2010 12:37
Selective *_*
najtaniej jest chyba ta karma w zooplusie.
Moje ją wprost uwielbiają, znika z misek aż za szybko
próbowałam rożne karmy, różne granulaty ale ta jest poza konkurencją^^
wszystkim szczurom smakuje a najfajniejsze to jest to, że w misce nic nie zostaje bo nie mogą przebierać
sylwikk - Czw Cze 17, 2010 13:58
u mnie maja az za duzo przebierana bo mieszam im 3-4 karmy ale u chlopów to i tak tylko figi zostaja;D
agacia - Czw Cze 17, 2010 20:35
Moi w końcu przejedli 2,5kg JR Farm uczta szczura z krabami. Niestety dużo w tej karmie owsa i zostawało go dużo. Teraz otworzyłam w końcu paczkę JR Farm Wellness i jak na razie smakuje
susurrement - Pią Cze 18, 2010 22:57
u mnie rat nature bardzo kiepsko schodzi. tima na początku cieszyła się dużym powodzeniem, ale przestała. niezmiennie najlepiej wchodzi im jr farm z krabami. rat complete i duo kiepsko, już nawet chyba duo lepiej. a selective jeszcze nie próbowałam, ale zamierzam.
LalaAla - Sob Cze 19, 2010 13:23
Ja dziś kupiłam te przysmaki Let's Bite. Muszę poczekac jeszcze około 20 dnie na przybycie naszych maluchów z miotu Q of Anahata i zdam ralcję czy dobrze się skarmia
Niamey - Sob Cze 19, 2010 18:38
Off-Topic: | LalaAla napisał/a: | Muszę poczekac jeszcze około 20 dnie na przybycie naszych maluchów z miotu Q of Anahata i zdam ralcję czy dobrze się skarmia |
brzmi, jakbyś się nie mogła doczekać aż skarmisz maluchy |
LalaAla - Sob Cze 19, 2010 18:47
Nawet tak nie mów Ale faktycznie, jakby zabrakło ogonka przy "a"
|
|
|