Archiwum - Koty vol. III
nutaka - Pią Mar 12, 2010 20:41
chcęęęę go !
H. - Sob Mar 13, 2010 13:18
Andzia, boskie macie kocię Bardzo mi się podoba białe ciałko z czarnym ogonem, na dodatek pasiatym
Marca - Sob Mar 13, 2010 22:50
http://nightwood.xorg.pl/...usiaczek_xD.jpg Jeden z moich kotów Zdjęcie co prawda trochę stare, ale Pusia nic się nie zmieniła... No... Może przytyło jej się trochę "
Ogólnie jest przesympatycznym kotem. Czasem trochę wrednym, ale kochanym Od zawsze ma tak, że musi do mnie przyjść jak zasypiam i pomruczeć do ucha Kiedyś czekała aż zasnę i szła sobie w inny kąt łóżka, teraz jednak woli zostawać ze mną... Zajmując mi całą poduszkę "
Mangusta - Wto Mar 16, 2010 09:54
słuchajcie, ile wydajecie miesięcznie na kota? mówię razem ze wszystkim, karma, żwirek itp. koło stówy będzie?
Anonymous - Wto Mar 16, 2010 11:10
no coś teges, ale my kupujemy drogi żwirek, opakowanie 13 zł starcza na jakieś dwa tygodnie. karma na trzy miesiące to od 130zł (applaws) do 150zł za orijen albo acanę. do tego jakieś podroby czy puszki, zabawki, ale spokojnie się zamykamy w stówce. nie wliczając szczepień, lekarstw, szamponów i innych.
Mangusta - Wto Mar 16, 2010 15:36
ech, dołujesz mnie myślałam że więcej, to by mnie przynajmniej bariera cenowa blokowała. no nic, w takim razie będę dzisiaj dzwonić do hodowczyni czy ogłoszenie nadal aktualne...
Andzia - Wto Mar 16, 2010 17:43
nutaka, nie oddam
Hally, dziękujemy, ale on nie ma pasków tylko plamki przecież
Mazoku, my wydajemy około 100 - 150 zł. Karmę kupujemy za stówę ale starcza na prawie dwa miesiące a żwirek to koszt rzędu 20-30 zł.
Jakiego kota chcesz?
My się zastanawiamy nad kolejną adopcją czarne futro z zielonymi oczami namieszało mi w głowie...
Anonymous - Śro Mar 17, 2010 15:47
wrrr, chyba czas ciachnac Nergalowi jajka.
do tej pory kuweta stala u mnie w pokoju i zdazylo mu sie pare razy nasikac kolo niej (bo zrobil sie strasznie porzadny i przeszkadza mu chocby jedna kupa w kuwecie, wprawdzie jak tak jest to staje kolo niej i miauczy, ale co mi po tym kiedy spie...), czesto jest to wlasnie w nocy i jak rano spiesze sie do szkoly to tylko wytre to i przetre mokra szmata, bo nei mam czasu na dokladne mycie. Jak wroce po 7 godzinach ze szkoly to od progu czuje smrod kocich sikow... Pozniej umyje podloge i jest ok, ale siki smierdza nawet jak sa w kuwecie (mamy kryta). Wywalilam kuwete na korytarz i dzisiaj jak weszlam do domu to odrazu czulam smrod. Nigdzie nie jest nasikane, w kuwecie tez musialbyc tylko raz, wiec chyba nie powinno tak smierdziec?
Wpadlam juz chyba w jakas obsesje i wszedzie czuje kocie siki....
Oli - Śro Mar 17, 2010 15:54
katasza, kwiatki posprawdzaj. koty mojej cioci jak miały według własnego mniemania brudno w kuwecie to robiły do kwiatków.
L. - Śro Mar 17, 2010 16:11
katasza, a może on potrzebuje 2 kuwet? jedną na siusiu, drugą na kupe.
według zasady tyle kuwet co kotów w domu + jedna.
moja znajoma zanim wpadła na ten pomysł to kot obsikał jej całe dębowe schody.
ma dwie kuwety, nie ma problemu.
problem też może być ze żwirkiem. ten który odpowiadał mu wcześniej, może już mu nie pasować.
edit: kocie siki potrafią wyżreć dziure w ścianie. także możesz czuć woń z miejsc, które zostały wcześniej obsikane.
* *
my na Felka wydajemy 140 zł miesięcznie (2x żwirek, sucha, puszki)
Mangusta - Śro Mar 17, 2010 17:17
Cytat: | Jakiego kota chcesz? | "poluję" za kastratem egzotykiem. mam kontakt do dobrej hodowli, albo adoptuję albo będę zbierać na rasiaka.
Andzia - Śro Mar 17, 2010 20:34
Mazoku, rozumiem
Ja jestem zakochana w rudych maine coonach ale póki co adoptowałam o chyba przy tym zostanę. Kot dla mnie musi mieć to coś. Teraz moja silna wola jest wystawiona na próbę... na horyzoncie pojawił się Bambi (imię durne, ale kot piękny) o tu http://forum.miau.pl/adopcje/index.php?p=4820
AngelsDream - Śro Mar 17, 2010 20:47
Jak ja już bym chciała mieć warunki na kota, takie naprawdę warunki, żebym się nie musiała martwić.
Anonymous - Śro Mar 17, 2010 20:56
Oli napisał/a: | katasza, kwiatki posprawdzaj. |
nie mam kwiatkow
L. napisał/a: | katasza, a może on potrzebuje 2 kuwet? |
no tak, banalne a nie pomyslalam o tym.
L. napisał/a: | edit: kocie siki potrafią wyżreć dziure w ścianie. także możesz czuć woń z miejsc, które zostały wcześniej obsikane. |
wiem, wiem, dlatego moja mama nie chciala kota, przez to ze moze nasikac gdzies i pozniej zapachu nie usuniesz. ale obeszlam caly dom na czworaka wachajac podologe i podloga nie smierdzi, za to strasznie smierdzi z kuwety.
poza tym jego siuski sa takie 'oleiste'. takie powinny byc?
L. napisał/a: | problem też może być ze żwirkiem. |
tyle ze on zalatwia sie w kuwecie, ale musi miec idealnie czysto tam, wtedy jest ok.
chyba musze znow odswiezyc forum miau ale dzieki dziewczyny
satanka666 - Czw Mar 18, 2010 19:52
Andzia, jaki piękny czarnuch!
miś
|
|
|