To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVI

Oli - Pon Mar 11, 2013 19:39

sachma, a no tak, zapomniałam, że jesteś w domu teraz :oops: to faktycznie sprawa zupełnie inna. :)
mmarcioszka - Pon Mar 11, 2013 20:26

Masz teraz pół gołego psa i pół futra - ale śliczny jest ;)
sachma - Pon Mar 11, 2013 20:28

dopiero teraz widzę jak on mi zarósł.. ciągle myślałam, że ma taką krótką sierść :P
mmarcioszka - Pon Mar 11, 2013 20:33

sachma, akurat jak oglądałam jego zdjęcie od góry weszła siostra i stwierdziła, że wygląda, jak szczotka do kurzu :lol: więc chyba ma długą tą sierść, co mu została.
Szura - Pon Mar 11, 2013 20:35

Pogoda mi ciągle psuje szyki, a Tosiek taki paskudnie zarośnięty. ;( Tzn czasem miło się wtulić w taki kłębek wełny, ale brakuje mi tego króciutkiego, miękkiego włosa, przez który czuć ciepło skóry, ach. :serducho:
PALATINA - Wto Mar 12, 2013 09:48

Ja się do pudlich fryzur chyba nigdy nie przekonam. :P
Za dopłatą bym takiego w domu nie mogła trzymać. :twisted:
Ale tak ogólnie do pudli nic nie mam.

Niamey - Wto Mar 12, 2013 10:25

Zakochałam się w w tych psach:

http://www.youtube.com/watch?v=SDDPekvA0sc

http://www.youtube.com/watch?v=t4sBJi9wyIM

Bel - Wto Mar 12, 2013 12:53

nie przepadam za bullowatymi psami. Bardziej mi to prosiaka przypomina niż psa :P
Niamey - Wto Mar 12, 2013 13:17

Bel, a w którym miejscu napisałam, że on jest ładny? :lol: To nie collak :lol:

Przypomina prosiaka, ale bojowego prosiaka i to jest jego zaleta :D Poza tym ma świetny charakter.

Bel - Wto Mar 12, 2013 13:41

Niamey, http://i.lawka.pl/graf/pl...tzer_swinia.jpg :lol:
Niamey - Wto Mar 12, 2013 13:42

Mój ma ładniejszy kolor i lepszy ryj :P
mmarcioszka - Wto Mar 12, 2013 14:20

Niamey, co masz na myśl, jeśli chodzi o świetny charakter?
Niamey - Wto Mar 12, 2013 14:26

Stanowczy, ale szalenie rodzinny, kocha dzieci i da się pociąć za swoich ludzi. taki trochę buldogowaty. Oczywiście jego czujność i niechęć do obcych mogą być problematyczne, ale myślę, że przy odpowiednim prowadzeniu to mogą być świetne psy.
mmarcioszka - Wto Mar 12, 2013 14:32

Niamey, faktycznie można przepaść dla takiego psa :)
katasza - Wto Mar 12, 2013 17:44

Myslalam ze dzisiaj zawalu dostane. Wlasnie wrocilam z Frodem ze spaceru, od niecalego tygodnia chodze z nim do takiego mini lasku na spacer i puszczam ze smyczy. Do tej pory ladnie sie pilnowal i wracal za kazdym razem. A dzisiaj nie wiem o co chodzi, nagle wystarowal w strone takiego prawdziwego, gestego lasu i zaczal biegac w kolko bez sensu. Darlam sie najglosniej jak moge ale zero reakcji. Biegalam za nim ze smakami - nic. Po jakis 10 minutach go dorwalam, ale tak ze zlapalam za siersc bo inaczej sie nie dalo.
Przypielam na smycz i okazalo sie ze kawalek dalej tez byl pies i tez mial na imie Frodo. Tez babce odbiegl za daleko i wolala go po imieniu. I tak sie zastanawiam czy on po prostu nie wiedzialam o co chodzi ze go gdzies tam ktos wola czy zlapal jakis trop. No byl jak w amoku, nic nie docieralo, podbiegal blisko mnie ale caly czas byl taki jakby nieobecny, nawet zarcie na niego nie dzialalo, a to zwykle dziala w 100%. Dupek jeden.